Jak hrát Pokémon GO: jak co nejrychleji sbírat XP

4

V dalším dílu našeho seriálu plného rad a tipů pro populární hru Pokémon GO si ukážeme, jak co nejefektivněji sbírat XP body, postupovat po úrovních a naplno využít některé předměty. Dnes nás bude speciálně zajímat Lucky Egg, které při správném používání a kombinování s dalšími předměty a akcemi může vaše hraní významně akcelerovat.

Pokémon GO – tipy jak co nejefektivněji levelovat

Včerejší článek vám osvětlil, jak fungují Lure module, Incense a líhnutí vajíček. Dnes se naučíme pracovat s dalším důležitým elementem hry. Zkušenostmi. Ty jsou velmi důležité. Vyšší úroveň vašeho trenéra znamená chytání lepších pokémonů a přístup k cennějším předmětům. Tím se také výrazněji zapojíte do soubojů o tělocvičny. Zkušenosti získáváte téměř za cokoliv. Předně za chytání pokémonů, ale také jejich za vylepšování, souboje a navštěvování PokéStopů. Pro co nejefektivnější postup se opět neobejdete bez předmětů. Tentokrát nás bude zajímat Lucky Egg.

Toto vejce nemá nic společného s líhnutím vajec (jak jsme si ukazovali minule). Zdarma ho můžete získat po dosažení určité úrovně (například 9). Druhou možností je koupit si ho v obchodě za herní měnu.

Pokémon GO

Tou základní radou je naplánovat si co nejvíce aktivit do jedné půlhodiny a pak šťastné vejce aktivovat. Tím spustíte 30 minut, během kterých se všechny získané zkušenostní body zdvojnásobí. Jestliže nyní provedete vývoj pokémona do vyšší formy, získáte za to dvojnásobek zkušeností, pokud chytíte nového pokémona, tak rovněž. Pokud si spočítáte, že za obě tyto akce běžně získáte bonus 500 bodů, nyní to bude 1 000. Navíc se vám může povést přesný hod, což jsou další zkušenosti navíc.

Zároveň můžete aktivovat Incense nebo Lure module, čímž na stejnou půlhodinu zvýšíte výskyt pokémonů ve svém okolí. Samozřejmě by bylo úplně ideální, kdybyste během tohoto času také dokončili líhnutí některých vajec, protože za jedno normálně získáte 200 XP. Za návštěvu PokéStopu to je pak 50 zkušenostních bodů, takže pokud jich okolo sebe pár máte, určitě se vyplatí je opakovaně navštívit, protože za každou návštěvu dostanete nyní rovnou stovku bodů.

Zajímá vás, kolik zkušenostních bodů získáte za co? Zde je přehledná tabulka (body jsou bez zapnutého Lucky Egg. Po jeho aktivaci se body zdvojnásobí):

  • 500 XP – Chycení nového pokémona
  • 500 XP – Vývoj pokémona
  • 200 XP – Vylíhnutí pokémona
  • 150 XP – Poražení trenéra v tělocvičně
  • 100 XP – Chycení už vám známého pokémona
  • 100 XP – Vynikající hod (Excellent) při chytání pokémona
  • 100 XP – Bojování s trenérem v tělocvičně
  • 50 XP – Poražení pokémona v tělocvičně
  • 50 XP – Navštívení PokéStopu
  • 50 XP – Skvělý hod (Great) při chytání pokémona
  • 10 XP – Dobrý hod (Nice) při chytání pokémona
  • 10 XP – Roztočení míče při chytání pokémona a hod obloukem
Pro postup na každou další úroveň je potřeba vždy více zkušenostních XP bodů. Zatímco zezačátku stačí nasbírat pár tisíc XP bodů, postup například z patnácté na šestnáctou úroveň už si vyžádá nastřádání rovných 20 tisíc bodů. I proto je potřeba využívat každou možnost a událost, za kterou XP body získáte. Nevynechat žádný PokéStop a žádného Pokémona, byť běžného. Vždyť ho můžete rovnou prodat a získat bonbónky na vývoj svých oblíbenců.

Stáhnout Pokémon GO

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
Bobek
Máte tam docela dosti chyb. Třeba vývin pokémona je 500 nebo 1000 xp v závislosti na pokémonovi. No a za roztočení pokébali nejsou xp navíc. Curveball znamená hozeni obloučkem(padáčkem).
jurda
mě by zajimalo kolik pokemon žere dat

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze