Beta Pokémon GO obsahuje přesné vyhledávání pokémonů

4

Velmi populární titul Pokémon GO se možná i díky nečekanému zájmu potýká s řadou nedostatků a chyb. Jedním z nich je dodnes nefunkční vyhledávání pokémonů v okolí, které pro mnoho hráčů znamenalo spíše překážku než pomoc. To by se však mohlo změnit, neboť někteří uživatelé dostali přístup do bety, která zásadně mění celý zážitek z hraní.

Pokémon GO

Funkce pro vyhledávání pokémonů v okolí patří od začátku k nejdiskutovanějším a nejkontroverznějším částem hry. Pro většinu hráčů představovala zmatený, nepřesný a těžko pochopitelný nástroj, podle kterého jen málokdy nějakého nového tvora našli. I přes všemožné návody na internetu se na tuto funkci nedalo spolehnout. Navíc netrvalo dlouho a než ji tvůrci ze hry téměř odstranili, přestala fungovat. Zároveň ale přislíbili zlepšení.

Někteří hráči se dostali k nejnovější verzi hry, která testuje přepracované vyhledávání pokémonů v okolí. V tuto chvíli není jisté, zda se v této podobě dostane do finální aktualizace pro všechny uživatele, ale i tak je překvapením, že tvůrci de facto ustupují hráčům, kteří využívali internetové mapy pro zobrazení okolních pokémonů. Na velmi podobné bázi totiž funguje i nové hledání přímo ve hře. Zdá se tak, že zmizí ono nejisté hledání správného směru a odhadování vzdálenosti.

Na videu si můžete všimnout, jak vše funguje. Místo původních stop se u pokémona ukazuje fotka z místem výskytu. Po klepnutí na vybraného tvora dostanete možnost zobrazit místo na mapě. V tom případě se kamera oddálí a zobrazí onoho pokémona na přesném místě. Nic vám nebrání se tam rovnou vydat. Pokud mezitím zmizí, hra vám pošle upozornění.

Vrací se také počítadlo stop, které se nyní ukazuje na mapě u pokémona. Uživatel will650 na Redditu však uvádí, že se mu pokaždé zobrazily tři stopy, nikdy jedna nebo dvě. Důležité ovšem je, že každý PokéStop má mít vlastní okruh, ve kterém se pokémoni přiřadí právě k němu. To vám výrazně usnadňuje hledání. Podle jeho vlastního pozorování by nyní měl panel nejbližších pokémonů fungovat přibližně na 500 metrů.

Pokémon GO

Zdá se, že beta zatím funguje jen hráčům v San Franciscu (kde sídlí Niantic). Pokud se skutečně dostane i k ostatním hráčům, mohla by znamenat velikou změnu při hledání pokémonů. My bychom ji s vděkem přivítali a je dost dobře možné, že by ke hře přilákala řadu hráčů, kteří nad ní již zlomili hůl.

Stáhnout Pokémon GO

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: polygon.com, reddit.com, reddit.com

Diskuze ke článku
Kunťa Punťa
Kunťa Punťa
Nechápu, co mohl kdo nepochopit na původním systému.
Lukáš
Nejde o původní systém.. Jde o to ze nefungoval.. Upřímně mě stopy fungovali asi 3dny a pak pořád jen 3 stopy u všech pokémonu..
skodas
Nejde o to, že ten původní systém fyzicky nefungoval, šlo o to, že se musela hra neustále aktualizovat, aby stopy zůstaly aktuální a vzhledem ke stavu serverů si to nintendo nemohlo dovolit, tak to zrušili...
Kunťa Punťa
Kunťa Punťa
,,Funkce pro vyhledávání pokémonů v okolí patří od začátku k nejdiskutovanějším a nejkontroverznějším částem hry. Pro většinu hráčů představovala zmatený, nepřesný a těžko pochopitelný nástroj, podle kterého jen málokdy nějakého nového tvora našli.''
- reagoval jsem na tenhle výrok o ''pochopení''. To, že po technické stránce to přestalo fungovat, je věc jiná. Nevím, proč místo opravy/nápravy, vymýšlí další obdobu geocachingu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze