Jak hrát Pokémon GO: tipy jak bojovat

2

Bojování je jednou z nejtěžších a nejkomplexnějších součástí Pokémon GO. Pokud plně neznáte a nechápete své možnosti, tak příliš soubojů zřejmě nevyhrajete. V tomto jednoduchém návodu vám představíme několik tipů, díky kterým budete mít mnohem větší šanci na vítězství i proti silnějším protivníkům.

Pokémon GO – tipy jak bojovat

Včera jsme si představili PokéStopy a tělocvičny. Dnes si ukážeme, jak vyhrávat při soubojích, které probíhají právě v tělocvičnách.

Pokud bojujete proti nepřátelskému týmu, vyberete si 6 pokémonů, kterými se pokusíte porazit několik nepřátelských – v závislosti na úrovni tělocvičny. Nejdůležitější je pro vás síla pokémona, tedy CP, ale také jeho typ. Některé typy mají výhodu oproti jiným. V souboji samém máte tři možnosti interakce – základní útok, speciální útok a úskok. A pro výhru se ani bez jednoho neobejdete.

Pokémon GO

Hned jak souboj začne, tak proveďte dva úskoky tažením prstu, čímž se vyhnete dvěma prvním útokům. Během útočení pak neustále sledujte protivníka, a když si u něj všimnete záblesku, tak víte, že se blíží útok a přesně v ten moment chcete uskočit. Nebuďte zbrklí a budete mít šanci porazit jak silnější pokémony, tak ty, kteří nad vámi mají výhodu díky svému typu. Speciální útok aktivujete přidržením prstu na displeji, pokud se bar pod životy dostatečně naplnil.

I když porazíte všechny protivníky v tělocvičně, tak ji nezískáte, ale jen jí snížíte reputaci. Jakmile se propadne na nulu, teprve tehdy je možné tělocvičnu zabrat. Další hráči z vašeho týmu ji pak mohou posílit, zvýšit jí úroveň a přidat do ní vlastní pokémony. To samé můžete vy udělat u dalších tělocvičen vašeho týmu. Jakmile uvidíte svou barvu na tělocvičně, tak neodcházejte pryč, ale dejte si přátelský zápas. Ostatně, podrobněji jsme se tomu věnovali v článku o tělocvičnách. Nedoporučujeme ale nechávat svého nejlepšího pokémona bránit tělocvičnu – sice tím o něj nepřijdete, ale po nějakou dobu ho nebudete moci využít při zápasení.

Pokémon GO

Na konci zápasu se může stát, že budou vaši pokémoni potřebovat oživit a vyléčit. K tomu slouží dvojice předmětů – krystaly a spreje. Oba můžete získat při návštěvě PokéStopu.

Chcete se na souboje lépe připravit? Pročtěte si tuto tabulku, ve které zjistíte, které typy pokémonů se hodí proti kterým (typy necháváme v angličtině, aby se vám s nimi lépe pracovalo ve hře):

Typ Efektivní proti Slabý proti
Fire Steel, Bug, Ice, Grass Rock, Water, Ground
Water Fire, Ground, Rock Electric, Grass
Grass Water, Ground Rock Fire, Ice, Poison, Flying, Bug
Eletric Water, Flying Ground
Normal Fighting
Ice Grass, Ground, Flying, Dragon Fire, Fighting, Rock, Steel
Poison Grass, Fairy Ground, Psychic
Fighting Normal, Ice, Rock, Dark, Steel Flying, Psychic, Fairy
Ground Fire, Electric, Poison, Rock, Steel Water, Grass, Ice
Rock Fire, Ice, Flying, Bug Water, Grass, Fighting, Ground, Steel
Psychic Fighting, Poison Bug, Ghost, Dark
Bug Grass, Psychic, Dark Fire, Flying, Rock
Flying Grass, Fighting, Bug Electric, Ice, Rock
Dragon Dragon Ice, Dragon, Fairy
Fairy Fighting, Dragon, Dark Poison, Steel
Ghost Psychic, Ghost Ghost, Dark
Dark Psychic, Ghost Fighting, Bug, Fairy

Stáhnout Pokémon GO

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)