Jak hrát Pokémon GO: jak vylepšovat pokémony

14

Po bojování si přiblížíme další aspekt hry, kterým je vylepšování pokémonů. Nutně totiž neznamená, že jak ho jednou chytíte, takovým už zůstane navždy. Ve skutečnosti se vyplatí vybrat několik šťastlivců, do kterých budete nadále investovat. Jak u toho být co nejefektivnější si ukážeme spolu s trikem, jak řídit jinak náhodný vývoj Eevee.

Pokémon GO – jak vylepšovat pokémony

Včera jsme si vysvětlili, jak se dá vyhrát většina zápasů v tělocvičnách. Dnes si představíme vylepšování pokémonů.

Po chycení pokémona vidíte jeho sílu, CP, životy, HP a další statistiky. To ale nutně neznamená, že tam pokémon skončí. Máte přesně dvě možnosti, jak ho ještě vylepšit. Buď jednoduchým posílením, čímž se mu o trochu zvýší síla, nebo radikálnějším vývojem, čímž se dostane na nový vývojový stupeň, pokud už není na tom nejvyšším. Při chycení pokémona získáte zároveň nějaký stardust a sladkosti právě pro tohoto pokémona. Kvůli tomu je třeba chytat i ty pokémony, které už máte. Každý z nich navíc může mít jinou sílu, jiný počet životů nebo jinak silné speciální schopnosti. Dva Pokémoni stejného druhu totiž mohou mít výrazně jiné útoky a není výjimkou, že má jeden z nich útoky dvakrát silnější, než druhý, který má třeba o trochu více životů. Při bojích ale rozhodně oceníte silnější útok. Proto je třeba pečlivě vybrat, do kterého budete investovat – logicky do toho nejsilnějšího. Ty slabší lze poslat zpět profesorovi, který vám za ně dá jednu sladkost.

Pokémon GO

Jednoduché posílení vás stojí trochu sladkostí a stardust, většinou se vám ale nevyplatí, protože stačí ještě chvíli hrát a dost možná narazíte na stejného pokémona s větší silou. Stardust si tak schovávejte na ty nejsilnější pokémony na maximálním stupni vývoje, do kterých poté investujte a vylepšujte je na maximum. Evolve, neboli vývoj pokémona, je mnohem důležitější. I k tomu se váže jedna rada, a tou je trpělivost. Síla pokémonů se značně různí a čím vyšší level máte, tím lepší pokémony můžete najít. Byla by škoda přijít o spoustu sladkostí na vývoj a druhý den najít mnohem silnějšího pokémona, který by po aplikování evolve byl ještě mnohem silnější. Jakmile budete mít dostatek sladkostí, raději ještě počkejte – po vyvinutí se síla přibližně zdvojnásobí. Z 200 je 400, ale z 400 je už 800, což je výrazný rozdíl.

Některé pokémony potkáváte obzvláště často – klasicky holuby nebo krysy. Brzy jich budete mít tolik, že jich vyvinete hned několik najednou díky dostatku sladkostí. Nejsou to nejlepší bojovníci, ale snadno tím získáte hodně zkušeností. V kombinaci s Lucky Egg to může být hravě několik tisíc zkušenostních bodů najednou.

Řízený vývoj Eevee

Pokémon GO

Takovou specialitou je Eevee, který se po vyvinutí náhodně změní v jednoho ze tří velmi silných pokémonů – Jolteona, Vaporeona nebo Flareona. Tento proces však lze kontrolovat, stačí Eevee správně přejmenovat na jedno ze tří jmen, podle toho, o kterou evoluci stojíte. Roli hraje i velké písmeno na začátku:

  • Sparky = vyvinutí v Jolteona
  • Rainer = vyvinutí ve Vaporeona
  • Pyro = vyvinutí ve Flareona

Před provedením vývoje je jistější hru ještě zavřít a spustit znovu. Nám trik pokaždé fungoval, ale narazíte i na komentáře, že se očekávaný výsledek nedostavil. Buď přeskočili tento krok nebo existuje určitá šance, že to ani tak nevyjde. Zda fungoval i vám, nám i ostatním můžete dát vědět v komentářích pod článkem.

Stáhnout Pokémon GO

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
jason
Ahoj, clanek velice dobry jen tak dal ;) jediny co me sere je, ze hloupych a tupych lidi pribyva!!!pokud se Vam apk nelibi, tak nekomentujte clanky teto apky nikoho to stejnak nezajima.Jenom se tady strapnujete dementi.GL all players ;)
Vojta
Pokémon sem, pokémon tam, pokémon tady, pokémon takhle.
Nechcete se už na psaní o jedné přiblblé hře vykašlat?
Martin Srubar
Martin Srubar
Evolve EEVEE funguje s těmito jmény jen na první vývoj, tzn. jednou na Vaporeona - Rainer, Flareona - Pyro, Jolteona - Sparky. POkud už je máte, tak je to čistě o náhodě, všechny tři už jsem si takto evolvoval, vždy to vyšlo...včera jsem evolvoval dvě eevee, chtěl jsem Vaporeony - pojmenováno na Rainer, a dostal jsem dvakrat Flareona....
Takže jen jednou od každého je úspěch zaručen..... ;-)
Xwert Is
Xwert Is
Mňa by skorej zaujímal článok na tému: Ako sa zbaviť otravných článkov o pokémonoch ktorých je na každom webe za tri tašky...

Potom si človek prečíta v diskusii komentár typu:

Vítek Holubovský
Evolvoval? To je nějaká nová nadávka nebo co? Snad VYVINUL, ne? Pane bože, kam ten svět spěje.

A hneď si uvedomí že jediné čo je dobre napísané v tej vete sú posledné štyri slová

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze