Z Pokémon GO zmizely stopy u hledání pokémonů

1

Niantic, tvůrce hry Pokémon GO, se konečně vyjádřil ke dvěma tématům, které hýbou komunitou hráčů. V první řadě je to důvod odstranění funkce hledání pokémonů v okolí pomocí různého počtu stop, ale také zablokování služeb třetích stran, jako jsou různé mapy zobrazující přesnou lokaci pokémonů.

Sledovali jste náš seriál s návody na hraní Pokémon GO? Pak vám jistě neuniklo, jak využívat panelu s pokémony v blízkosti. Tři stopy znamenaly, že je skutečně daleko, ale pokémon s jednou nebo dvěma stopami byl už někde opravdu okolo vás a s trochou štěstí jste na něj mohli narazit. Poměrně záhy však tato funkce přestala fungovat a pokaždé se zobrazovaly stopy tři, nezávisle na vzdálenosti.

Niantic se nyní na Facebooku vyjádřil k tomu, že funkci úplně odstranili. Přestože si ji prý mnozí užívali, tak nefungovala podle jejich představ a pro většinu hráčů byla spíše matoucí. To však neznamená, že se v budoucnu nemůže vrátit. Naopak se pokusí o její přepracování a v některém z budoucích aktualizací ji uvidíme v nové podobě.

Dále se vyjádření věnuje aplikacím třetích stran, které přistupovaly k serveru a zobrazovaly užitečné informace, jako je třeba pozice pokémonů na mapě okolo vás. Některé z těchto aplikací nyní přestaly fungovat, protože se jim Niantic snaží zamezit přístup. Hlavním důvodem má být zatěžování serverů se hrou, což způsobuje výpadky i pro běžné hráče. Jestli je to skutečný důvod můžeme jen hádat.

Pokémon GO – videorecenze

Stáhnout Pokémon GO

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: facebook.com

Diskuze ke článku
Verva
Dotaz: viděl už někdo v Česku nějaké pokémoní ubožáky? Já jen, že se tu hází nějaká čísla, ale osobně jsem ještě žádného hledače nikdy neviděl. No nevím, ale Česko přes mediální masáž, tak běžná větší města jsou naštěstí imunní. Nevím jak Praha, tam se pár oveček asi najde nebo nejsou ani v Praze???

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze