Huawei FreeBuds Pro 3: zaostřeno na kvalitu zvuku a schopnosti ANC

1
Huawei FreeBuds Pro 3: zaostřeno na kvalitu zvuku a schopnosti ANC
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Sluchátkům neschází podpora kodeků LDAC a L2HC 2.0 pro kvalitní bezdrátový poslech
  • Potěší možnost rychlého párování nejen s telefony, ale také s chytrými hodinkami
  • ANC má několik nastavení, aplikace AI Life obsahuje pokročilý ekvalizér

Huawei se na našem trhu proslavil především povedenými mobilními telefony, ostatně vlajkový smartphone Huawei P60 Pro si vysloužil místo v našem výběru nejlepších fotomobilů, v poslední době se však soustředí spíše na kategorii wearables. Do ní spadají například nedávno uvedené chytré hodinky Huawei Watch GT 4 a sluchátka FreeBuds Pro 3, jež představují zajímavou volbu pro všechny vyznavače kvalitního zvuku i pokročilého ANC.

Zvuk, který si necháte líbit

U Huawei FreeBuds Pro 3 je nutné zmínit několik technikálií, které jistě zaujmou nejednoho audiofila. Novinka totiž disponuje Halbachovou soustavou permanentních magnetů, která slibuje nulové prodlevy při spuštění/pozastavení přehrávání zvuku. Dále ve výbavě najdeme 11mm měnič „Ultra-mag Bass“, jenž má zajistit excelentní podání nízkých frekvencí (až 14 Hz), či planární měnič určený pro zprostředkování výšek. Výčet hardwaru, který se ukrývá v mezigeneračně lehčích sluchátkách (rovněž pouzdro je kompaktnější) stojí jistě za pozornost, ale jaký je dojem ze zvuku?

Huawei FreeBuds Pro 3 jsme testovali v propojení s hudební streamovací platformou Tidal, jež představuje relativně jednoduchý způsob bezdrátového poslechu ve vyšší kvalitě. Platí přitom, že nejvyšší možné kvality bezdrátového přenosu si budou moci dopřát majitelé zařízení s podporou kodeku LDAC (s bitratem až 990 kb/s) či pro Huawei proprietárního L2HC 2.0 (až 960 kb/s). Kvalita poslechu je jasně nadprůměrná a sluchátka si v tomto ohledu mohou směle srovnávat se stejně (či ještě o něco dražší) konkurencí v daném segmentu.

Ať už se rozhodnete poslouchat klasickou hudbu, jazz, rock, rap či jen zpěv čistě s doprovodem kytary, budete nadšeni. Jednotlivé zvukové polohy jsou pěkně oddělené, takže se nestane, že by se překrývaly například nižší frekvence se středními, výšky jsou zase křišťálově čisté. Na své si však přijdou i posluchači hudby, kde jsou typické výraznější basy, jež mají požadovanou hutnost, ale stále si zachovávají patřičnou údernost.

V tomto ohledu si zaslouží zmínku i aplikace AI Life, skrze níž je možné se dostat k několika zvukovým presetům a velmi pěkně zpracovanému ekvalizéru, kde si lze pohrát s nastavením celkem 10 hodnot, a vytvořit tak dokonalý zvuk. Kromě toho, že je možné sluchátka spárovat se smartphony, pochopitelně není problém ani snadné párování s Windows či chytrými hodinkami. Konkrétně u již zmíněného modelu Huawei Watch GT 4 stačí aktivovat režim párování, vysunout horní lištu a zvolit možnost „Hlavní spojení“. Poté je možné poslouchat hudbu či podcasty přímo z hodinek.

ANC do letadla i MHD

Specialitou FreeBuds Pro 3 je rovněž aktivní potlačení hluku, které je zpracováno velmi dobře a naštěstí nepůsobí „uměle“, jak už to u těchto sluchátek občas bývá. Ostatně efekt ANC lze pozorovat okamžitě, jakmile si sluchátka vložíte do uší. Možné je však zároveň ANC vypnut nebo si aktivovat režim propustnosti, který se hodí například při jízdě na kole. Samotné aktivované ANC má pak 4 různé intenzity potlačení hluku.

Aktivní potlačení hluku jsem mohl vyzkoušet během procházek městem, jízdou MHD, ale také v letadle. Jako u ostatních sluchátek s ANC i zde platí, že nejlépe si poradí spíše s nižšími frekvencemi neměnné intenzity, párkrát mě však FreeBuds Pro 3 také překvapila tím, že slušně „vykompenzovala“ i vyšší frekvence. Každopádně se jedná o vjem, který se jen obtížně popisuje slovy, tudíž platí, že nejlepší je vždy osobní zkušenost.

Diskuze ke článku
Jab
Jab
Naposledy upraveno: 26. 11. 2023 08:36
Odkaz na váš dva roky (sic!) starý vlastní článek nejde přidat (aptx-lossless-konecne-srovna-schopnosti-bluetooth-s-kabelem-44433).

Když bych měl platit tisíce za nová BT sluchátka, tak bych se rád dostal alespoň cca na úroveň CD kvality. Což je pro změnu technologie z roku 1982.

P. S. A ne, LDAC na ní není. Pokud by měl někdo tu otázku. Kdo si to myslí, tak si musí téma lépe nastudovat.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze