Do telefonů Huawei bude možné pořídit 512GB paměťovku

Do telefonů Huawei bude možné pořídit 512GB paměťovku
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Vlastní standard paměťových karet Huawei uvedl v roce 2018
  • Doposud byla maximem kapacita 256 GB

Paměťové karty patřily několik let neodmyslitelně k mobilním telefonům. S nástupem větších interních pamětí a rychlého internetu se však stávají stále méně potřebné. Mnozí si totiž data ukládají na různá cloudová úložiště.

Nano Memory Card Lexar

Přesto přišel v roce 2018 Huawei s vlastním standardem paměťových karet nazvaným Nano Memory Card (NM), který se následně objevil ve většině nových zařízení s logem Huawei. Ze strany čínského výrobce tak došlo k nahrazení obecně využívaných microSD karet.

Větší popularitu paměťové karty NM však nezískaly, což v praxi znamenalo omezenou dostupnost a například maximální kapacitu 256 GB. Opomenout nelze ani fakt, že ceny tohoto nového druhu paměťovek nebyly nejnižší a nákup si tak většina zájemců jistě několikrát rozmýšlela. Nyní se však zřejmě blýská na lepší časy, pravděpodobně ruku v ruce s mírně se lepšícími prodeji samotného Huawei.

Server huaweicentral.com přinesl informaci, že společnost Lexar připravila zbrusu novou NM kartu s kapacitou 512 GB. Nová karta podporuje standard eMMC 5.1 a nabízí rychlost čtení 90 MB/s, u zápisu až 85 MB/s. Rychlosti by měly plně postačovat na záznam 4K videa. Zájemci tak nejen získají případně možnost sáhnout po větší kapacitě, ale další výrobce tohoto druhu paměťových karet by mohl alespoň lehce stlačit ceny.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze