GadgetMix: sledovací přívěšek na obojek s GPS a nutriční senzor

4

V dnešním díle našeho seriálu máme praktický přívěšek na obojek pro vašeho mazlíčka, který umožní sledování jeho polohy přes GPS. Obejde se přitom bez potřeby mobilních dat a tím i placení jakýchkoli poplatků. Druhý gadget pak ocení ti, kterým není jedno, jaká je jejich životospráva a jaký má vliv na stav jejich těla. V reálném čase si mohou změřit úroveň antioxidantů.

GPS tracker pro mazlíčky bez měsíčních poplatků

Své domácí mazlíčky bereme mnohdy jako členy rodiny a pokud se pes nebo kočka zaběhnou, neseme to velice těžce. Dokonce i dobře vychovaný chlupatý přítel přitom málokdy odolá, pokud se mu naskytne příležitost utéct.

Existuje celá řada možností, jak takového uprchlíka nalézt, počínaje adresou na obojku nebo čipem a konče GPS trackerem, který vám ukáže jeho přesnou polohu na mapě. Tyto GPS trackery mají nicméně tu nevýhodu, že vesměs potřebují ke svému provozu mobilní data pro přenos informací o poloze, a musíte proto platit pravidelné měsíční poplatky. Naproti tomu Findster Duo, který jsme objevili na Kickstarkteru, se bez měsíčních poplatků obejde.

Findster Duo

Systém je zcela nezávislý na telekomunikačních společnostech a můžete ho bez omezení použít kdykoli a kdekoli. Jádrem Findster Duo je technologie Maze, která umožňuje bezdrátovou komunikaci až na vzdálenost 3,2 kilometrů, což eliminuje nutnost mobilního připojení.

Součástí systému jsou tak ne jeden, ale dva fyzické moduly. Zatímco Pet module upevníte svému chlupatému kamarádovi na obojek, druhý Guardian module můžete nosit třeba v kapse a zapomenout, že vůbec existuje. Oba moduly jsou bezdrátově propojeny a Guardian module je navíc přes Bluetooth připojený k vašemu smartphonu. Moduly jsou odolné proti vodě i nárazu. Vestavěná baterie vystačí na 12 hodin kontinuálního GPS sledování nebo 5 dní bez použití GPS.

Aplikace Findster App nabízí možnost živého sledování přes GPS, kdy se zobrazuje poloha vašeho mazlíčka na mapě. Funkce Radar pak ukazuje vaší vzdálenost a směr, takže ho snáze najdete. V aplikaci si můžete nastavit virtuální ploty, které ohraničí bezpečnou zónu, kde se smí pohybovat, nebo nebezpečnou zónu, kam naopak nesmí. V případě porušení plotu budete okamžitě v reálném čase upozorněni a budete moci okamžitě zakročit. K dispozici je také jiný typ virtuálního plotu tzv. virtuální vodítko, které je speciálně navrženo na procházky. Nadefinujete si, v jak velkém okruhu od vaší pozice se může mazlíček pohybovat a pokud se příliš vzdálí, aplikace vás upozorní.

Findster nicméně není pouze o monitorování polohy, ale nabídne mnohem víc. Všechny procházky jsou uložené v historii a můžete je zpětně analyzovat včetně takových podrobností, jako je počet kroků, které jste vy a váš mazlíček udělali. Findster Duo funguje i jako activity tracker a řekne vám, jaké jsou aktuální potřeby vašeho mazlíčka. K dispozici jsou výzvy a žebříčky, kde se můžete poměřovat s dalšími uživateli. Prostřednictvím aplikace můžete sdílet přístup k poloze vašeho mazlíčka s rodinou nebo příteli. Stejně tak můžete v aplikaci sledovat současně až pět modulů.

Findster Duo

V rámci limitované nabídky na Kickstarteru můžete mít základní sadu, která obsahuje jeden zvířecí modul, jeden Guardian modul a jednu nabíječku, už za 99 dolarů (2 440 Kč). Proti maloobchodní ceně tak ušetříte rovných 50 dolarů (1 230 Kč). Odhadované datum dodání je přitom už v prosinci 2016.

  • Odkaz: www.kickstarter.com
  • Do kdy: 24. 11. 2016
  • Požadovaná částka: 50 000 dolarů
  • Zatím vybráno: 81 525 dolarů (21. 10. 2016 14:00)

Nutriční senzor do dlaně

To, co jíme, má přímý dopad na naše tělo a správnou životosprávou a životním stylem můžete přímo ovlivnit své zdraví. K tomu vám může pomoct zajímavý nutriční senzor One X, který dokáže v reálném čase měřit hladinu kožních antioxidantů přímo z dlaně.

Právě tyto kožní karotenoidy se přitom neustále mění s ohledem na jídelníček a životní styl. Vysoká hodnota karotenoidů, které se přirozeně vyskytují v ovoci a zelenině, je známkou zdravé pokožky. S One X tak získáte v reálném čase zpětnou vazbu, která vám umožní změnit své návyky.

One X

One X má podobu malého míčku. Na jeho vrcholu je snímač otisků prstů, který slouží nejen k aktivaci, ale automaticky přepíná profily jednotlivých uživatelů. S jedním zařízením může být spárováno až pět různých lidí.

Míček stačí na 20 sekund sevřít v ruce. Snímač, který přiléhá k dlani, provede měření a výsledky přes Bluetooth odešle do připojeného smartphonu. Aplikace, která je k dispozici pro Android a iOS, na jejich základě vypočítá optimalizované antioxidantové skóre.

One X

Svá měření můžete sdílet se svými přáteli a měřit svou rodinu. Aplikace obsahuje sledování stravy a poskytuje doporučení, co jíst, abyste své skóre zlepšili. One X App se kromě toho automaticky synchronizuje i s vašimi nositelnými zařízeními a fitness aplikacemi.

One X

Jeden One X můžete mít v limitované nabídce už za 129 dolarů (3 200 Kč) a proti maloobchodní ceně tak ušetříte 50 procent. Doprava je po celém světě zdarma. Odhadované datum dodání je pak květen 2017.

  • Odkaz: www.indiegogo.com
  • Do kdy: 27. 10. 2016
  • Požadovaná částka: 50 000 dolarů
  • Zatím vybráno: 66 832 dolarů (21. 10. 2016 14:00)

Zdroje: indiegogo.com, kickstarter.com

Diskuze ke článku
ANO
Super, kdyz pes utece do maximalni vzdalenosti dvou mil na volne louce, tak ho najdete:o) Kdyz ale zabehne treba do lesa nebo nekam do mesta, tak mate smulu, vyborna technologie!!!!
Kdyby tam meli normalni GSM modul z nokia 101 za dve stovky s mesicni vydrzi na baterku a GPS, ktera by se zapla na zaklade specialni SMS a druhou SMS by prozradila svou polohu, tak by to i k necemu mohlo byt .... ale asi by se neospravedlnilo delani frikulinske aplikace, takze by to nebylo moc IN ....
Leoš
Super věc. Takže na volné louce 3,2 km a v zástavbě, při nerovnosti terénu nebo při špatném počasí cca. 600m? :-(
V dnešní době ale lidé koupí psům cokoliv. Bude to mít úspěch, i když v reálu to je (zřejmě) jinak než píše výrobce...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze