GadgetMix: měření laserem pro iPhone a bezdrátová spoušť pro DSLR

3

V dnešním díle našeho seriálu jsme pro vás vybrali na Indiegogo.com zajímavé miniaturní měřidlo, které stačí zasunout do sluchátkového výstupu. Máte ho přitom stále při ruce a nijak nepřekáží. Majitele zrcadlovek od Canonu a Nikonu pak zaujme dálková spoušť, která do fotoaparátu přidává ovládání přes Wi-Fi.

Laserové měřidlo pro iPhone

Čas od času každý z nás potřebuje něco přeměřit. Nosit s sebou neustále svinovací metr nebo pravítko je však nepraktické. Pokud však vlastníte některý z iPhonů, stačí vám malý gadget nazvaný iPin Spatial Ruler, který už má na indiegogo.com jistotu, že se dočká realizace. Na první pohled vypadá jako malý špunt, kterým ochráníte sluchátkový jack, ve skutečnosti se však jedná o laserové měřidlo.

Stačí namířit a okamžitě můžete změřit vzdálenost nebo délku mezi dvěma viditelnými body v centimetrech, metrech, palcích nebo stopách. Nepotřebujete žádnou složitou kalibraci pro každé měření. Stačí jen dostat do záběru kamery laserový bod nebo body. Obslužná aplikace iPin Ruler App přitom umožňuje měření nejen uložit, ale také můžete získané informace snadno sdílet s rodinou nebo kolegy.

iPin Spatial Ruler

Proprietární hybridní konstrukce umožňuje mít iPin Spatial Ruler neustále připojený a připravený k použití, aniž by to ovlivnilo hlasitost telefonu. K zapnutí a vypnutí laseru přitom stačí jednoduše pootočit o 90 stupňů.

iPin Spatial Ruler

Laser funguje na vlnové délce 635 až 655 mm a s optickým výkonem pod 1 mW (Class II) je bezpečný pro oči. Operační teplota je 0 až 45 °C při relativní vlhkosti 5 až 95%. Přesnost měření se pak pohybuje při vzdálenostech pod tři metry plus mínus tři procenta.

iPin Spatial Ruler App

V rámci kampaně na indiegogo.com můžete nyní získat jeden iPin Spatial Ruler už za 36 dolarů (880 Kč) + poštovné. Proti doporučené maloobchodní ceně 59 dolarů (1 450 Kč) ušetříte 40 procent a navíc budete mezi prvními, kdo ho získá. Odhadované datum dodání je říjen 2016.

  • Odkaz: www.indiegogo.com
  • Do kdy: 28. 8. 2016
  • Požadovaná částka: 25 000 dolarů
  • Zatím vybráno: 33 070 dolarů (23. 7. 2016 16:00)

Bezdrátová spoušť pro vaší zrcadlovku

Stále více pokročilejších digitálních fotoaparátů nabízí integrovanou Wi-Fi, která umožňuje ovládání přes mobilní telefon. Bezdrátová spoušť Case Remote Air, která sbírá prostředky na Indiegogo.com, tuto možnost přidává i do starších zrcadlovek.

Krabička, kterou k zrcadlovce upevníte přes Hot Shoe patici, má rozměry 61 × 40,6 × 5 mm a váží pouhých 50 gramů, což z ní dělá nejmenší dálkovou spoušť na trhu. S fotoaparátem ji propojíte klasicky přes USB kabel a vytvoříte tak Wi-Fi hotspot s dosahem 50 metrů.

Case Remote Air

Case Remote Air pracuje s většinou zrcadlovek od Canonu a Nikonu. Dedikovaná aplikace, která je k dispozici pro Android, iOS, Mac OS a Windows, přitom nefunguje pouze jako dálková spoušť. Možnosti jejího využití jsou mnohem širší. Nabízí živý náhled z fotoaparátu, pořizování a prohlížení fotografií, nastavení parametrů fotoaparátů, nahrávání videa, Time-lapse, Bulb, HDR a další. Fotografie můžete přes Wi-Fi nejen stahovat do svého zařízení, ale i sdílet.

Case Remote Air

K Case Remote Air přitom výrobce Cheering tech nabízí i další šikovné příslušenství. V prvním případě se jedná o karbonový stativ s robotickou hlavou, která umožňuje pořizování snímků v rozsahu 360 stupňů. Druhým je pak Case Relay první kontinuální powerbanky pro fotoaparáty na světě.

Case Remote Air

V rámci kampaně na Indiegogo.com můžete mít nyní jednu Case Remote Air už za 84 dolarů (2 060 Kč) + poštovné. Ušetříte přitom 57 procent z maloobchodní ceny. Předpokládané datum dodání je v říjnu 2016.

  • Odkaz: www.indiegogo.com
  • Do kdy: 14. 8. 2016
  • Požadovaná částka: 10 000 dolarů
  • Zatím vybráno: 70 627 dolarů (23. 7. 2016 16:00)

Zdroje: indiegogo.com, indiegogo.com

Diskuze ke článku
kleinak
To je sice hezké, ale k čemu to bude, pokud to je jen na Apple a on už sluchátkový výstup 3,5 jack zrušil.
Takže pro nové modely prostě smůla.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze