GadgetMix: kufr s oušky a čepice s barevným LED displejem

3

V dnešním novoročním díle našeho seriálu o zajímavých gadgetech jsme pro vás vybrali jeden z nejzbytečnějších gadgetů, s jakým jsme se kdy setkali. Kufr s pohyblivými kočičími oušky skutečně není pro každého. To čepice s programovatelným LED panelem může najít více uplatnění, byť ani v tomto případě se nejedná o nic praktického.

Nejroztomilejší kufr na světě

S chytrými zavazadly jsme se v našem seriálu už setkali. Zatímco Cowa Robot vás dokáže sám následovat, kamkoli se hnete, inteligentní kufr Bluesmart pro změnu dokáže digitálním nomádům usnadnit život. To kufr, který nás zaujal na Kickstarteru, na to jde jinak. Fravel není ani tak inteligentní, ani mobilní a neoplývá funkcemi, ale láká především mladší dívky na svou roztomilost.

Pokud budete cestovat s Fravelou, stanete se zaručeně centrem pozornosti. Mohou za to nejen jeho pastelové barvy, ale především dvojice výrazných kočičích oušek na horní straně kufru. Ouška však nejsou pouze statická, ale mohou se natáčet, jako by poslouchala.

Fravel

Díky zabudovaným hmatovým a pohybovým senzorům také kufr reaguje na okolní prostředí, jako by se jednalo o skutečného mazlíčka. Při pohlazení se ouška pohybují. Když se Fravel cítí super šťastná, tak její ouška začnou tančit. Na přední straně kufru ještě najdete svítící symbol srdce, které bliká v rytmu vašeho tepu. Integrovaná baterie s kapacitou 2 300 mAh, která se dobíjí přes USB, přitom vystačí na celodenní aktivity.

Fravel

Kufr jako takový je přitom vyrobený z odolného polykarbonátu a s jeho rozměry 56 × 35 × 25 centimetrů ho můžete použít i jako palubní zavazadlo. Ouška, která mu na výšku přidávají dalších 5 centimetrů, jsou přitom upevněná pomocí magnetů a můžete je snadno odpojit a případně nahradit jinými.

Fravel

Vzhledem k cílové skupině nabízí výrobce řadu výrazných barev. Za 269 dolarů (7 020 Kč) můžete mít jednobarevný Fravel v banánové, mátové, smetanové, jahodové nebo grepové barvě. Na 369 dolarů (9 630 Kč) vyjde černá edice Black Moon. Pokud by vám však nestačila pouze jedna barva, tak za 379 dolarů (9 890 Kč) je zde série Cotton Candy, která kombinuje vždy dvě barvy, a za 599 dolarů (15 630 Kč) duhový Rainbow Dream. Už jen s těmito cenami aspiruje Fravel na nejzbytečnější a nejpřeplacenější gadget loňského roku, ale zdá se, že své zákaznice si najde. Předpokládané datum dodání je až v listopadu 2017.

  • Odkaz: www.kickstarter.com
  • Do kdy: 19. 2. 2017
  • Požadovaná částka: 50 000 dolarů
  • Zatím vybráno: 40 056 dolarů (30. 12. 2016 11:00)

Řekněte to čepicí

Čepice už dávno neslouží pouze jako ochranná pokrývka hlavy, ale jejím prostřednictvím můžeme vyjadřovat svůj styl nebo názor. S kšiltovkou LED-LINES CAP, která v současnosti sbírá prostředky na Kickstarteru, to můžete udělat mnohem interaktivnější formou.

Do její přední části je integrován plnobarevný LED panel, který je tvořený mřížkou 128 diod. Elektronika a baterie jsou pak v zadním lemu, aby nijak nerušily vzhled čepice nebo pocit z jejího nošení. Použitá baterie přitom vystačí až na šest hodin provozu.

LED-LINES CAP

Na displeji si můžete zobrazit některou z předpřipravených 40 animací, ale prostřednictvím obslužně aplikace, která je k dispozici pro Android, iOS i Windows, můžete zadat svůj vlastní text, vytvářet si vlastní obrázky, nastavovat jednotlivé parametry animací, ale dokonce hrát na čepici i jednoduché hry, jako je Tetris nebo had.

Čepice nicméně běží samostatně a může být ovládána buď stiskem tlačítka na čepici, nebo bezdrátově z mobilního telefonu. Ke spojení přitom nepoužívá Bluetooth, ale Wi-Fi. Chová se jako samostatný hotspot a nepostrádá dokonce šifrování WPA2.

V rámci limitované nabídky na Kickstarteru můžete mít jednu čepici už za 65 euro (1 770 Kč). Její barva bude pak upřesněna po skončení kampaně. Předpokládané datum dodání je pak v červnu 2017.

  • Odkaz: www.kickstarter.com
  • Do kdy: 19. 1. 2017
  • Požadovaná částka: 13 500 euro
  • Zatím vybráno: 8 474 euro (30. 12. 2016 11:00)

Zdroje: kickstarter.com, kickstarter.com

Diskuze ke článku
Jan Vejtasa
Chybí Vám formátování nadpisu u druhého gadgetu.
Miroslav Hrach
Miroslav Hrach
Dyť to nejde přehrát :-(
Doležal
Ty ouška vypadají spíš jako malé mušle na WC pánském.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze