Apple modifikoval tón, kterým vás upozorní na „špehovací“ AirTag

Apple modifikoval tón, kterým vás upozorní na „špehovací“  AirTag
Fotografie: Martin Fajmon, mobilenet.cz
  • AirTag je často využíván ke špehování osob i majetku
  • Na internetu lze dokonce koupit upravené AirTagy určené ke špehování
  • Apple se rozhodl pozměnit tón, aby byl lépe slyšitelný

Chytrý přívěsek AirTag je kromě své původně zamýšlené funkce, tedy dohledávání ztracených předmětů, často využíván také jako poměrně nenápadné a hlavně levné špehovací zařízení. AirTagy jsou tak nasazovány například k zjištění lokace vozidla, jež má být odcizeno, ale také ke „stalkování“ nic netušících osob.

Jedním z prvků, které mají na špehování upozornit, je přitom akustický signál, jenž je schopný malý AirTag vygenerovat. Ten však logicky není nijak extrémně hlasitý, takže jej nemusí špehovaná osoba (zejména v rušnějším prostředí) vůbec uslyšet, nehledě na to, že lze u AirTagu při troše zručnosti součástku zodpovědnou za zvukové upozornění zcela deaktivovat (nebo koupit již upravenou verzi). Apple se proto v nejnovější aktualizaci, na kterou upozornil macrumors.com odkazující se na oficiální stránky Applu, rozhodl upravit tón tak, aby bylo snadnější jej uslyšet.

Dodejme, že pokud AirTag používáte, nelze jej manuálně aktualizovat, ale musíte jednoduše počkat, až se update firmwaru přívěsku (v propojení s kompatibilním Apple zařízením) sám nainstaluje. Pokud o nákupu uvažujete, nebo vás svět chytrých přívěsků zkrátka zajímá, můžete si přečíst naši podrobnou recenzi či srovnání s přívěskem Galaxy SmartTag+.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze