Druhá generace AirTagu rozhodně není „za rohem“. Dorazí až v roce 2025

Druhá generace AirTagu rozhodně není „za rohem“. Dorazí až v roce 2025
Fotografie: Martin Fajmon, mobilenet.cz
  • Jedná se o názor analytika Marka Gurmana z agentury Bloomberg
  • Podle něj má Apple velké skladové zásoby současné generace AirTagu, kterému navíc nic zásadního nechybí

Za rostoucí popularitu chytrých přívěsků se velkou měrou zasloužil Apple AirTag, jehož druhou generaci někteří nadšenci již netrpělivě vyhlížejí. Na rozdíl od nedávno testovaného přívěsku Eufy SmartTrack Link se sice jedná o zařízení, které funguje pouze v ekosystému Applu, respektive rozumí si výlučně s iPhony, přesto se těší velkému zájmu.

Podle analytika je současný AirTag pro většinu majitelů stále „dostačující“

K AirTagu 2 (což je pochopitelně prozatím pouze „pracovní“ název) se vyjádřil i známý analytik a zároveň redaktor Mark Gurman z agentury Bloomberg, podle jehož názoru si dá Apple načas a přívěsku se dočkáme až v roce 2025. Jedním z důvodů má být fakt, že má Apple relativně malou konkurenci v oblasti pokrytí službou Najít (Find My), jež se skládá z uživatelů iPhonů. I kvůli tomu je tak podle Gurmana současný AirTag svým způsobem stále „dostačující“ a disponuje většinou funkcí, které mohou uživatelé od přívěsku požadovat.

Výhodou nového UWB čipu s označením U2 je konkrétně schopnost vyhledat a udržet spojení i na podstatně delší vzdálenosti.

Druhým důvodem, proč se nového AirTagu letos podle něj ještě nedočkáme, jsou příliš velké skladové zásoby aktuálního modelu. Apple zřejmě očekával vyšší zájem či nějakým způsobem podcenil plánování výroby, vyrobil tak více kusů, než se (prozatím) prodalo, ostatně podle Gurmana jsou „sklady přecpané k prasknutí AirTagy“.

Z inovací u druhé generace AirTagu se údajně můžeme těšit na novou generaci čipu UWB, kterým disponují například i iPhony 15 či chytré hodinky Apple Watch Ultra 2. Jeho výhodou je konkrétně schopnost udržet spojení i na podstatně delší vzdálenosti, Apple tuto funkci demonstruje například na příkladu návštěvy koncertu či jiného zalidněného místa, kde se budete moci „dohledat“ se známým, který má k dispozici rovněž zařízení s čipem U2. Zda dojde i k nějaké zásadní změně designu, jako například mezi Samsung Galaxy SmartTagem a nedávno uvedeným Galaxy SmartTagem2, prozatím nevíme, přivítali bychom ale design, který umožňuje přívěsek jednoduše (bez nutnosti dokoupit pouzdro) připevnit ke kroužku s klíčky, karabině apod.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze