Rozborka přívěsku AirTag odhalila propracovaný design i neobvyklý reproduktor

Rozborka přívěsku AirTag odhalila propracovaný design i neobvyklý reproduktor
Fotografie: Apple
  • AirTag je ze všech chytrých přívěsků nejmenší
  • Největší část interního prostoru zabírá baterie
  • Energii přívěsku dodává baterie CR2032 s kapacitou 0,66 Wh

Nedávno představený chytrý přívěsek Apple AirTag poslouží nejen jako lokalizátor ztracených předmětů, ale v kombinaci s jedním z nepřeberného množství „popruhů“ také jako stylová klíčenka. Na první pohled obyčejné „kolečko“ má přitom až nečekaně promyšlený design interních komponent. Odborníci z iFixit se proto rozhodli porovnat konstrukci několika chytrých přívěsků, mezi nimiž najdeme Samsung Galaxy SmartTag (verze bez přídomku Plus s absencí UWB) a Tile Mate. AirTag je z trojice suverénně nejmenší a většina interního prostoru slouží pro baterii. Zároveň schází otvor pro provlečení poutka, které suplují již zmíněné dokoupitelné popruhy.


Při srovnání AirTagu s konkurencí lze pozorovat, že zatímco AirTag uvnitř v podstatě nemá žádné prázdné místo, prostor uvnitř zbylých přívěsků je značně nevyužitý, a to i navzdory tomu, že se do AirTagu musel vměstnat senzor ultra-wideband. V čem jsou naopak přívěsky shodné, to je způsob obstarávání energie, kterou čerpají z knoflíkových baterií. V případě Galaxy SmartTagu a AirTagu se jedná o model CR2032 s kapacitou 0,66 Wh, u modelu Tile Mate pak o 0,39Wh typ CR1632. K výměně baterie je v případě AirTagu potřeba prsty nejprve uvolnit otočný mechanismus, k otevření tedy není vyžadován žádný speciální nástroj (pouze suché ruce). Podobný způsob otevírání je i u dalších přívěsků, v případě Galaxy SmartTagu však doporučujeme použít tupý nástroj, jinak může hrozit zlomení nehtu.

Apple AirTag vs. Samsung Galaxy SmartTag vs Tile Mate

AirTag je na tom (na rozdíl od většiny ostatních produktů Apple) velmi dobře i z hlediska dlouhodobé udržitelnosti, neboť má díky uživatelsky výměnné baterii velmi dlouhou životnost. Přívěsek obsahuje také zabudovaný reproduktor, který upozorní na přítomnost AirTagu a k němu připnuté tašky apod. Zpracování reproduktoru je přitom vcelku netradiční, neboť využívá v podstatě celý AirTag jako měnič. Více informací se dočtete na ifixit.com.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze