App Store válcuje Google Play, Moto RAZR a další zprávy týdne

App Store válcuje Google Play, Moto RAZR a další zprávy týdne
  • Statistiky ukazují, že App Store vydělává o 88 % více než Google Play
  • Díky únikům známe možnou podobu LG G8 a nové Motoroly RAZR
  • mNews přináší pravidelný souhrn nejzásadnějších zpráv z uplynulého týdne

Týden se s týdnem… však to znáte. Dnes se podíváme na statistiky z prodeje aplikací, ale odhalíme i nové LG nebo Motorolu. Vítejte u mNews.

App Store válcuje Google Play a Motorole uniká RAZR – mNews

App Store vydělává o 88 % více než Google Play

Že App Store od Applu vydělává více než Google Play platí již dlouho a potvrzují to i nové statistiky z minulého roku. A přestože Google rostl rychleji než jeho konkurent, stále na něj hodně ztrácí. Zatímco Apple vykázal příjmy 46,5 miliardy dolarů, Google se chlubí jen 25 miliardami. A to přesto, že Android drtivě vyhrává v počtu stažených aplikací a samozřejmě i aktivních zařízení. Nemůžu se pak divit, že jestli někde vychází kvalitní placené hry, je to právě iOS.

LG G8 nabídne tradiční vzhled

Nové úniky odhalují pravděpodobnou podobu připravované vlajkové lodi od LG s označením G8. Uvnitř bychom měli najít Snapdragon 855 a spekuluje se i o sítích 5. generace. Řekl bych, že nabídne konzervativní vzhled. Pokud tedy můžeme drobný výřez nazvat konzervativním. I když v dnešní době vysouvacích konstrukcí a prostřelených displejů asi ano.

Patent odhaluje novou Motorolu RAZR

Motorola RAZR se nesmazatelně zapsala do mobilní historie svým krásným vzhledem a není divu, že by ráda tuto značku oživila. Nová patentová přihláška ukazuje na možnou podobu takového telefonu. Ten by nabídl velký skládací displej, který se po rozevření odhalí. Na víku telefonu nechybí ani sekundární displej a fotoaparát.

Google Mapy začnou upozorňovat na maximální rychlost

Přestože existuje spousta skvělých aplikací pro navigaci v autě, řada lidí se spokojí se základními Mapami od Googlu, které například zobrazují aktuální hustotu dopravy. Nyní k tomu přibude funkce, po které uživatelé dlouho volali – Mapy konečně zvládnou zobrazovat rychlostní limity, jako to umí třeba Waze, rovněž patřící Googlu. Aktualizace se zatím netýká České republiky, ale doufejme, že to nebude trvat dlouho.

Ne, že by člověk bez aplikace nevěděl, kolik smí jet, ale určitě se to hodí. Více by mě ale zajímalo, jestli se do konce tohoto roku objeví alespoň jeden díl mNews, ve kterém bych nemluvil o skládacích telefonech. Uvidíme.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze