Apple měl okopírovat klávesnici pro chytré hodinky. Hrozí mu žaloba

Apple měl okopírovat klávesnici pro chytré hodinky. Hrozí mu žaloba
Fotografie: Apple
  • Kosta Eleftheriou naprogramoval podobnou klávesnici už v roce 2018
  • Apple však jeho dílo o rok později zakázal
  • Nyní společnost přišla s vlastní klávesnicí, která se v mnohém inspiruje

Na poslední keynote představil Apple celou řadu novinek, mezi nimi i vylepšenou verzi chytrých hodinek. Ta nepřináší nějaká zásadní vylepšení, ladily se spíše detaily. Jedním z nich je i větší displej, respektive jeho využití. Součástí prezentace hodinek tak byly i ukázky, kdy se na displeji objeví klávesnice, s jejíž pomocí lze napsat odpověď na příchozí zprávu. Takovýmto řešením disponují i ostatní výrobci a obvykle to není příliš pohodlné.


Něco takového se však nelíbí vývojáři Kostovi Eleftheriou, který stojí za klávesnicí FlickType. Ten tvrdí, že s ní přišel už v roce 2018. O rok později ale Apple zakázal klávesnice pro hodinky ve svém obchodě, protože se mu zdálo, že takový způsob zadávání textu není vhodný.

Apple však otočil o 180° a představil svoji klávesnici. Podle vývojáře je celý její koncept i řada jeho detailů okopírována z jeho předchozí práce. Žaloba se tak nebude týkat pouze samotného duševního vlastnictví v případě tohoto konkrétního softwaru, ale bude směrována proti způsobu, jakým Apple zneužívá svoji tržní sílu. V nemálo případech podle něj dochází k tomu, že vývojáři jsou nalákáni do jeho obchodu s aplikacemi, načež jim společnost bezostyšně mění podmínky ke svému prospěchu.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze