AppStore Applu vydělává o 88 % více než Play Store Googlu

32
AppStore Applu vydělává o 88 % více než Play Store Googlu
Fotografie: Google, Apple
  • Obchod s aplikacemi od Applu se těší z mnohem větších příjmů než konkurenční Google Play
  • Celkově se tržby z aplikací meziročně zvýšily o téměř 23 %

V současné době již mezi sebou soupeří takřka jen dva obchody s hrami a aplikacemi pro mobilní telefony. Jde o AppStore od Applu a obchod Google Play od Googlu. Oba dohromady se mohou za rok 2018 pochlubit příjmy ve výši 71,3 miliard dolarů. Meziročně se jedná o 22,7% nárůst.

AppStore a Google Play

Není však žádným překvapením, že dominantním hráčem v tomto srovnání zůstává Apple. AppStore vykázalo příjmy 46,6 miliard dolarů, zatímco Google Play jen 24,8 miliard dolarů. Apple tak svého rivala přehrál o propastných 88 %. Z velké části za tím stojí fakt, že v AppStore není tolik bezplatných aplikací jako v Google Play. Abychom ale byli úplní, příjmy obchodu Google Play rostly při srovnání let 2017 a 2018 o něco rychleji. Nárůst činil 27,3 % oproti 20,4 % u AppStoru.

Na druhou stranu Google Play AppStore drtí v počtu stažených aplikací za rok. V případě obchodu od Googlu jde o 75,7 miliard aplikací, u AppStoru jen o 29,6 miliard aplikací. Rozdíl ve prospěch Googlu činí 160 %. Opět ale do všeho promlouvá fakt, že v Google Play je spousta aplikací zcela zdarma. Uživatelů systému Android je pak rovněž mnohem více než majitelů přístrojů s iOS.

AppStore a Google Play
Diskuze ke článku
Martin
On se někdo diví když Apple chce skoro za vše peníze ale Google play ne, tak se není čemu divit.
Karl
Tohle je presne Apple, zaklad je oholeny na kost a platis a platis. Sam jsem do iPhonu s watchkama kupoval kolem 30 aplikaci od kalendare az po sportapku, aby mi to davalo smysl a vyuzil se potencial obou zarizeni. Dalsi prachy sezral iPad Pro.
Nyni jsem na Note 9 s Galaxy watch a mam skoro vse v zakladu + je zde velka variabilita.Tak ze byt vyvojar, zamerim se taky na App store.
PavelD
Na AppStore je mnohem více zajímavějších aplikací/her ke stažení než na Google Play. Je to dáno i tím, že iOS zařízení si většinou kupují majetnější uživatelé než Android.
Vývoj appek pro iOS je mnohem svižnější a schůdnější než pro Android, kde si většina zařízení není navzájem ani kompatibilní a vývojář má s tím více práce. A podle vyjádření nezávislých vývojářů mají z AppStore větší zisk než od Google. Google jim z prodeje vezme víc než Apple. Plno vývojářů svoje aplikace raději z obchodu stáhli a nabízejí je zdarma na svém webu, s tím, že na AppStore to mají za peníze. A toto se také holt někde projeví.
Petr
$46,6B (iOS) + $24.8B (Android) = $71.4B


$71.4B................100%
$46.6B(iOS)............X%
-------------------------------------
X=100 * $46.6B(iOS)/ $71.4B = 65.266%

X2=100[%] - 65.266% = 34.734%

Appstore nevydělává Apple o 88% víc, nýbrž vydělává o 34.734% více.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze