Známe českou cenu Huawei nova 3 a další zprávy týdne

mNews
Známe českou cenu Huawei nova 3 a další zprávy týdne
  • České zastoupení Huawei konečně prozradilo cenu novinky nova 3, která jde brzy do prodeje
  • Apple se podvolil čínskému regulátorovi a smazal 25 tisíc aplikací
  • Do prodeje také přichází Xperia XZ2 Premium, nakonec nás čeká Google One

Známe českou cenu Huawei nova 3 – mNews

Huawei nova 3 v Česku

Dle reakcí u našich prvních dojmů patří Huawei nova 3 mezi opravdu očekávané novinky. Konečně také známe českou cenu, která byla stanovena na velmi slušných 10 990 korun. Prodej započne již 1. září. U nás bude tváří telefonu zpěvák Mikoláš Josef, který zazářil v Eurovizi. Gal Gadot se mi u P20 líbila více, ale co se dá dělat.

Apple na čínském App Storu smazal 25 tisíc aplikací

Občas máte pocit, že svět internetu a technologií je globální, pak ale zjistíte, co všechno v Číně nemají. Applu se na tomto obřím trhu kdovíjak nedaří, i když se snaží seč může. Nyní například vyšel vstříc čínskému regulátorovi a smazal 25 tisíc aplikací z App Storu. Necelou pětinu měl tvořit hazard, zbytek další „ilegální“ aplikace. A zdá se, že bude hůř. Také Google by se rád vrátil na čínský trh s cenzurovanými aplikacemi. Jak jde o peníze, principy jdou stranou.

Sony Xperia XZ2 Premium již na konci srpna

Sony patří k těm značkám, které do pár let asi na telefonech už vůbec neuvidíme. V tuto chvíli však mají v nabídce několik skvělých smartphonů. A ten nejlepší si konečně našel cestu do Česka. Xperia XZ2 Premium se Snapdragonem 845 nebo 6 GB RAM bude stát 21 990 Kč a podle CZC se má začít prodávat již 30. srpna. Alza hlásí 6. září.

Google Disk mění název i ceny

Nakonec si nechávám tu nejzásadnější zprávu ze všech. Google Disk, neboli Drive, změní název. Nově se má totiž jmenovat Google One. Mnohem zajímavější ale asi bude, že se mění ceník. Za 100 GB zaplatíte 50 korun měsíčně, 2 TB vás ale vyjdou jen na 250 Kč. Pokud chcete o spuštění služby dostat upozornění, přihlaste se na one.google.com.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze