Zájem o nové aplikace podle analýzy opadá

3
Zájem o nové aplikace podle analýzy opadá
  • Nejstahovanější aplikace jsou starší a starší
  • Jedinou výjimku tvoří hry
  • Dostat se mezi velké hráče není jednoduché

Pamatujete dny, kdy jste měli nový smartphone a neustále jste zkoušeli instalovat nové a nové aplikace? Jak vás neustále zajímalo, co ještě by se mohl váš telefon naučit? A máte pocit, že dnes už to tak není? Možná jenom všichni stárneme, ale podobné pocity měl i Eric Feng, bývalý technický šéf Hulu, který se na svém blogu pustil do zevrubné analýzy aplikací stahovaných přes App Store a Google Play.

Pokud se podíváme na třicet nejstahovanějších aplikací, pak zjistíme, že jsou v průměru pět let staré. Přitom před pěti lety to byly jen dva roky. Jedinou výjimkou jsou z pochopitelných důvodů hry, které jsou v obou dvou obchodech v průměru mladší než dva roky.

Ukazuje to proměnu celého sektoru – zatímco záhy po masovém nástupu telefonů s otevřeným operačním systémem bylo pro mnohé startupy a jiné malé společnosti jednoduché prosadit svůj nápad, nyní mají trh pokrytý velcí hráči a dostat se mezi ně není vůbec jednoduché.

Diskuze ke článku
kleinak
No jo, nedivte se, já mám v telefonu aplikace co potřebuji a používám a ty mám již několik let, nové přibývají pomaleji, starší pouze aktualizuji a je vymalováno.
Tím pádem, zrovna já, nejsem pro obchod s aplikacemi nijak důležitý.
To co mám, stačí, občas stáhnu něco, co by se mě mohlo hodit, vyzkouším a hotovo.
+ - 1,2 aplikace za měsíc, ale moc dlouho nevydrží,pokud zjistím, že mi jsou na nic a to u 50%, tak mažu.
Asi tak 50 aplikací, hru žádnou.
Pokud to tak má i většina lidí a věřím, že někteří vůbec na appstore nechodí, tak je to o to horší.
Jinak, těch milion aplikací, nebo i více je ve store stejně na prd, všechny funkční na 100% nejsou.
Blue Sun
Blue Sun
Jestli to nebude spíš tím, že kromě těch her lidi v podstatě ani nic nového nepotřebují. Z mánie "na vše aplikaci" se hezky ustupuje, navíc ty nové aplikace jsou už spíše lokální (ať tematicky, či územně), tím pádem nebudou mít ani šanci získat více zájemců.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze