108 Mpx od Realme a nejlehčí telefon z karbonu

mNews
108 Mpx od Realme a nejlehčí telefon z karbonu
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Ředitel společnosti pomalu začíná lákat na novou řadu Realme 8, verze Pro nabídne 108Mpx snímač
  • Německá společnost začala prodávat telefon s karbonovým tělem a Clubhouse pomalu míří na Android
  • mNews přináší výběr toho nejzajímavějšího z uplynulého týdne

Realme láká na nástupce své populární řady, Němci prodávají telefon z karbonu a Clubhouse míří na Android. Výběr nejlepších novinek z uplynulého týdne je tady.

108 Mpx od Realme a nejlehčí telefon z karbonu – mNews

Realme 8 Pro se 108 Mpx

Řadu Realme 7 jsme v recenzích chválili, i prodejně se jí velmi dařilo. Není tak divu, při příchod Realme 8 bude velmi očekávaný. Nemusíme přitom spoléhat na nějaké úniky, odhalení provedl sám ředitel společnosti na Twitteru. Na fotografii vidíme nový modul fotoaparátu a základní specifikace Realme 8. Tedy Helio G95, 6,4palcový displej nebo 5 000mAh baterii. Hlavní fotoaparát bude mít rozlišení 64 Mpx. Verze s přídomkem Pro pak nabídne rovnou 108Mpx snímač.

Výrobcům dochází komponenty

Už jsem o tom hovořil dříve a nyní další výrobci potvrzují nedostatek čipů a polovodičů potřebných k výrobě telefonů. Prodlužuje se dodání čipů od Qualcommu a Xiaomi upozorňuje, že dostupnost nových telefonů může být omezená. Kdy se má situace zlepšit zatím není jasné a odhady se dramaticky různí. Jedno je však jisté – my chceme polovodiče. A chceme je hned.

Carbon 1 MK II z uhlíkových vláken

Opravdu zajímavý telefon představila německá společnost Carbon Mobile. Jeho tělo je složeno převážně z uhlíkových vláken. Společnosti se po pěti letech vývoje podařilo vyřešit problém s omezenou propustností mobilního signálu skrze tento lehký a odolný materiál. Telefon s 6palcovým displejem díky tomu váží jen 125 gramů a má tloušťku 6,3 mm. Výbava dále čítá procesor Helio P90 nebo 8 GB RAM a 256GB úložiště. Je tu však pár zásadních problémů – baterie o kapacitě 3 000 mAh nebo obstarožní rámečky na přední straně. Cena zhruba 21 tisíc korun tomu také nepomáhá. Spíše než o prodejní hit tak půjde spíše o zajímavou kuriozitu.

Clubhouse míří na Android

V jednu chvíli byl internet plný Clubhousu, nové sociální sítě zaměřené na hlas. Dnes o ni zájem upadá, což by mělo vyřešit rozšíření dostupnosti i na Android. To je nyní prioritou vývojářského týmu. Kdy však bude reálně dostupná je zatím ve hvězdách. A když už se bavíme o Clubhousu, stojí za zmínku i nedávný rozhovor s Billem Gatesem, který právě na této platformě prozradil, který mobilní systém má nejradši. Chcete hádat? Upřednostňuje Android, ale v záloze má vždy i nějaký ten iPhone.

A co vy? Budete mít o Clubhouse zájem, jakmile bude dostupný i pro Android? Nebo myslíte, že po něm v tu dobu neštěkne ani pes? Dejte vědět do komentářů.


Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze