Realme 8 (Pro) se blíží. Těšte se na AMOLED panely a rychlé nabíjení

4× aktualizováno
Realme 8 (Pro) se blíží. Těšte se na AMOLED panely a rychlé nabíjení
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Nasazen bude procesor Helio G95
  • Potěší kvalitní AMOLED displej či rychlé nabíjení
  • Varianta Pro bude lákat na 108megapixelový fotoaparát
  • Představení je plánováno na 24. březen

Aktualizováno 18. 3. 2021

Chystaná řada Realme 8 je nadále odhalována generálním ředitelem společnosti skrze Twitter. Například jsme se dozvěděli, že varianta Pro bude vybavena 50W nabíjením, které dočerpá energii baterie za 47 minut. Působivé, jenže starší Realme 7 Pro to dokázal ještě rychleji.


Dále jsme se dozvěděli, že od počátku bude v telefonu připravena nejnovější nadstavba Realme UI 2.0 a její možnosti si budete užívat na AMOLED displeji.



Aktualizováno 15. 3. 2021

Server gsmarena.com informoval o oznámení přesného datu představení řady Realme 8. Výrobce jej stanovil na 24. břězen, přičemž opět potvrdil nasazení zbrusu nového 108megapixelového fotoaparátu. Tisková konference proběhne od 15:00 hodin středoevropského času.

Realme 8

Aktualizováno 3. 3. 2021

Chystaná řada Realme 8 byla odhalena generálním ředitelem společnosti, který zveřejnil skrze Twitter fotografii, na které můžeme vidět záda telefonu i prodejní balení. A právě žlutá krabička odhaluje nejen název Realme 8, ale také klíčové specifikace. Nasazen bude 6,4palcový Super AMOLED displej a procesor Helio G95 od MediaTeku. Překvapením není baterie s kapacitou 5 000 mAh a podporou 30W nabíjení. Na zádech budou ve čtvercovém modulu 4 fotoaparáty, přičemž ten hlavní bude mít 64 megapixelů.


Z fotografie můžeme zjistit také to, že se chystá i Realme 8 Pro, ve spodní části je totiž vodoznak. Hlavním trumfem varianty Pro bude fotoaparát se 108 megapixely.

Aktualizováno 25. 2. 2021

Generální ředitel Realme již pomalu láká na budoucí řadu Realme 8, což naznačují hned dva tweety. V prvním je zmíněn hashtag #InfiniteLeapWith8, který dává tušit, že mezigeneračně se dočkáme poměrně citelných zlepšení. Ve druhém již ředitel zmiňuje pravděpodobné nasazení 108megapixelového fotoaparátu. Pokud dojde k potvrzení, půjde o první Realme s fotoaparátem o takto vysokém rozlišení.



Původní informace ze 30. 12. 2021

Geekbench odhalil prozatím neznámé zařízení Realme, o čemž informuje rootmygalaxy.nl. Odhalené kódové označení RMX3092 čínský výrobce ještě prozatím nepoužil, my tak můžeme spekulovat, jaký model by se za označením mohl skrývat. Mohlo by se jednat o první únik informací o budoucím Realme 8, které by navázalo na úspěšné Realme 7.

Realme 8

Co benchmark prozradil? Neznámý mobil bude vybaven procesorem Dimensity 720 od MediaTeku, který je aktuálně určen telefonům ve střední třídě. Výhodou tohoto procesoru je podpora sítí 5G. Dále byla odtajněna velmi slušná 8GB operační paměť. Někoho může v tabulce benchmarku zarazit postarší Android 10, avšak to se do představení telefonu ještě může změnit. Je pravděpodobnější, že výrobce u novinky v roce 2021 nasadí Android 11.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze