Clubhouse míří na Android. Vývoj aplikace se stal prioritou

Clubhouse míří na Android. Vývoj aplikace se stal prioritou
Fotografie: Martin Fajmon, mobilenet.cz
  • Vývoj aplikace potvrdil spoluzakladatel Paul Davidson
  • V tuto chvíli je aplikace dostupná výhradně pro iOS

Fenomén posledních několika měsíců, i tak bychom mohli nazvat novou sociální síť Clubhouse. Ta se však od ostatních poměrně významně liší. Její hlavní náplní je pouze hlas. Žádné obrázky, odkazy či textové zprávy. S ostatními účastníky diskutujete v konkrétních místnostech na dané téma, vždy však pouze formou mluveného slova. Případně máte možnost být jen tichým posluchačem.

Clubhouse: Drop-in audio chat
Aplikace Clubhouse na iOS

Kaňkou na kráse je dostupnost aplikace, která současně brání většímu rozšíření. Nejvíce lidí na světě využívá Android, avšak právě pro něj není aplikace dostupná. Clubhouse mohou využívat jen majitelé přístrojů s iOS. Ještě nedávno jsme vás informovali, že se sice s aplikací pro Android počítá, nicméně vývoj nebyl zahájen, což nebyla dobrá zpráva.

Nové informace jsme se však nyní dozvěděli díky rozhovoru, který vedl novinář Andrew Ross Sorkin. Rozhovor probíhal právě na sociální síti Clubhouse a mimo jiné byl hostem i spoluzakladatel Microsoftu Bill Gates, který prozradil, zda mu více vyhovuje Android či iOS. Dalším hostem však byl i Paul Davidson, který stál u zrodu aplikace Clubhouse. Jak informuje androidcentral.com, Davidson prozradil, že vývoj aplikace Clubhouse pro Android je aktuální prioritní věcí, na které vývojářský tým pracuje.

Po lednových informacích jde tak o jednoznačný posun směrem k lepšímu a slova Paula Davidsona dávají naději, že se aplikace pro Android dočkáme přeci jen dříve, než se ještě před pár týdny mohlo zdát.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze