Xiaomi roste a Apple padá

mNews
1
Xiaomi roste a Apple padá
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Třetí čtvrtletí ukazuje další růst značky Xiaomi, která aktuálně předhonila i Apple v dodávkách nových telefonů
  • LG Wing má českou cenu a Apple láká na odhalení nových MacBooků již 10. listopadu
  • mNews přináší výběr těch nejzajímavějších novinek za uplynulý týden

V prodeji nových telefonů se dravě žene nahoru Xiaomi, LG pro nás má pár novinek a chybět nebude ani Apple nebo Samsung. Vítejte u mNews.

Xiaomi roste a Apple padá – mNews

Q3: Xiaomi roste, Apple padá

Trh s telefony se pomalu rozjíždí, i když čísel z minulého roku ještě nedosahuje. V žebříčku největších výrobců mobilních telefonů dále roste Xiaomi a v dodávkách za 3. čtvrtletí je na 3. pozici, což také znamená, že se Apple propadl na 4. příčku. První místo tradičně patří Samsungu, za kterým se stále drží Huawei. Dá se však čekat, že díky vánočním prodejům iPhonů 12 se Apple zase vrátí nahoru. Xiaomi také údajně roste díky úspěchům v Evropě, na rozdíl od Huawei, který tu logicky ztrácí.

LG Wing má českou cenu

Poměrně bizarní telefon s otočným displejem, LG Wing, sice ještě nemá stanovený začátek prodeje, už ale známe jeho cenu a víme, že se s ním počítá i u nás. Vše se samozřejmě ještě může změnit, ale obchod CZC udává cenu 29 990 Kč. Původně jsem čekal klidně o něco víc. Další bizár také nese logo LG. Je jím patent, který ukazuje na zajímavý telefon s rolovacím displejem. To je oproti Wing vyšší dívčí a nejsem si jistý, zda telefon někdy skutečně spatříme.

Apple představí MacBooky

Apple rozeslal pozvánky s legendární hláškou „One more thing.“ Ta naznačuje, že novinek letos ještě nebylo dost. Podle odhadů nás čekají hned tři nové MacBooky s procesorem Apple Silicon. O co skutečně půjde se dozvíme již 10. listopadu v 19:00.

Galaxy Z Fold3 s S Pen

A jelikož těch spekulací a patentů dnes ještě nebylo dost, ukážeme si ohebné zařízení od Samsungu, pravděpodobně Galaxy Z Fold3, který má však v konstrukci chytré pero S Pen. To známe z řady Galaxy Note a jeho použití na velkém displeji by určitě dávalo smysl. Osobně bych se ale bál, jak se po plastovém displeji bude s hrotem pera jezdit. Uvidíme příští rok.