Originální LG Wing s otočným displejem má českou cenu

7
Originální LG Wing s otočným displejem má českou cenu
Fotografie: CZC.cz
  • Letošní novinka od LG se pyšní dvěma displeji, z nichž jeden je otočný
  • Na českém trhu by se cena měla držet pod hranicí 30 tisíc korun

Světem v letošním roce ve větší míře hýbou telefony s ohebnými displeji. Spoléhá na ně Samsung i Motorola. LG se rozhodlo pokusit zůstat originální a jít vlastní cestou. Z této strategie vznikl v září letošního roku model LG Wing, který na první pohled vypadá jako dnešní tradiční smartphone. Vyzdvihnout by se snad mohl jen velký displej bez výřezu či průstřelu.

LG Wing

Hlavní paráda však přijde ve chvíli, kdy zjistíte, že je displej otočitelný o 90°. Ano, jednoduše jej otočíte do horizontální polohy a ve spodní, odkryté části se objeví sekundární displej. Ve výsledku se tak můžete dívat na dva OLED panely, jeden má 6,8" úhlopříčku, druhý přesně poloviční, tedy 3,9". Na spodním displeji se dle výrobce mají objevovat doplňkové informace u aplikace spuštěné na hlavním displeji otočeném naležato, případně by mělo být možné na menší obrazovce zároveň spustit zcela jinou aplikaci. V případě fotoaplikace tak na spodním displeji najdete veškeré ovládací prvky, zatímco na horní obrazovce si budete moci užívat opravdu prostorný a ničím nerušený hledáček fotoaparátu.

LG Wing
Možnosti využití obou displejů

Pokud jde o hardware, zvolilo LG cestu rozumného kompromisu. Nasadilo Snapdragon 765G, který je více než dostatečně výkonný a přitom úsporný. Doplní jej 8GB operační paměť a 128GB úložiště. Výrobce se dále trošku překvapivě pyšní certifikací IP54 a také vojenským standardem MIL-STD 810G. Na zadní straně je trojice fotoaparátů: 64megapixelový, 13megapixelový ultraširokoúhlý objektiv a sekundární 12Mpx ultraširokoúhlý objektiv pro speciální „Gimbal“ režim, v němž lze využít sekundární displej jako madlo pro uchopení telefonu.

Telefon je tak rozhodně velmi zajímavě vybaven. Především však jde o naprosto originální zařízení. Dle obchodů CZC.cz a Alza.cz se s LG Wing setkáme i na českém trhu. Prvně jmenovaný obchod již novinku opatřil také českou cenu. Ta činí 29 990 Kč. Je to moc? Dle našeho pohledu je to naopak překvapivě příznivá cena za podobně koncipované zařízení, které rozhodně nemá za cíl stát se masovým telefonem. Prozatím však není známo zahájení prodeje, tudíž se i cena může ve finále mírnit lišit.

LG Wing

Rozměry169,5 × 74,5 × 10,9 mm, 260 g
DisplejAMOLED, 6,8" (2 460 × 1 080 px)
Fotoaparát64 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 765G, 1×2,4 GHz + 1×2,2 GHz + 6×1,8 GHz
PaměťRAM: 8 GB, úložiště: 256 GB, microSDXC
Akumulátor4 000 mAh
Diskuze ke článku
Porydge Covername
Porydge Covername
Všichni jsme koukali na to, že Pixel 5 s SD 765G stojí 16k a tady máme SD 765 za 30k. Ostuda...😃
Spytihněv Kvasnica
Spytihněv Kvasnica
Se Snapdragonem 865 by to nebyl špatný telefon.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze