Jak s námi „zatočil“ spektakulární LG Wing? Podívejte se na naše první dojmy

Jak s námi „zatočil“ spektakulární LG Wing? Podívejte se na naše první dojmy
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Horní 6,8" displej je vybaven optickou čtečkou otisků prstů
  • Telefon není kvůli otáčecímu panelu příliš vhodný pro leváky
  • Zajímavý je také fotoaparát a „Režim gimbal“

Rok 2020 přinesl hned několik nových ohebných telefonů, „retro“ design iPhonů 12 nebo futuristické „rolovací“ smartphony. K těm nejzajímavějším počinům bezpochyby patří LG Wing, který se neohýbá, ale otáčí, a to ve směru hodinových ručiček. Netradiční smartphone nyní doputoval i do redakce mobilenet.cz, jaké jsou naše první dojmy z tohoto unikátního zařízení?

Za zapůjčení LG Wing děkujeme společnosti CZC.cz, kde si telefon můžete rovněž zakoupit.

LG Wing dokáže díky elegantnímu designu zaujmout ještě před „rozevřením“. Stříbrná záda hází líbivé narůžovělé odlesky a povedený je také modul fotoaparátu, který je pěkně symetrický, příliš nevystupuje nad okolní povrch, a zdobí jej hned tři snímače. Zařízení se svými necelými 170 gramy přitom neváží mnoho.

Největší „wow efekt“ však pochopitelně nastoupí, jakmile odklopíte horní 6,8" P-OLED displej. Odsunutí horní části provedete efektně palcem a k pootočení o 90 stupňů dopomůže pružinka ukrytá mezi horní a spodní částí. To, co je pohodlné a stylové pro praváky (náš případ) však nemusí být ideální pro leváky. Při pokusu o pootočení displeje v levé ruce si totiž dlaní horní část displeje blokujete a kvůli kýženému výsledku musíte v jedné ruce telefon různě přechytávat, což zvyšuje riziko pádu. LG Wing tedy v tomto ohledu mírně diskriminuje některé uživatele.

Další nevýhodou (jak pro leváky, tak praváky, i když leváci jsou na tom o trochu lépe) je dostupnost fyzických ovládacích tlačítek s pootočeným displejem. Ta jsou umístěna na spodní části a hned nad nimi se nachází panel, takže zde není dostatek prostoru pro prsty. Až na tyto dvě výtky jsme však (alespoň prozatím) z originální konstrukce nadšeni. Odpor kloubu/pružiny je tak akorát a zařízení (zvlášť, pokud se vysune i vyjíždějící selfie kamerka) zkrátka vypadá spektakulárně.

Zaujalo nás také, do jak tenkého prostoru horního panelu se vměstnala optická čtečka otisků prstů.

Mile nás také překvapila pohotovost systému, který převrátí hlavní obrazovku a aktivuje spodní 3,9" G-OLED panel velmi svižně. V tomto režimu se pak na horní obrazovce objeví speciální rozhraní, v němž můžete spustit několik aplikací, mezi které se řadí například YouTube, Google Mapy nebo závodní hra Asphalt 9. Na horním displeji si tak pustíte například video z YouTube, zatímco na spodním brouzdáte internetem. Tato forma multitaskingu na nás působila lépe než pouhé softwarové rozdělení oken, jako je tomu například u Galaxy Foldu. Zaujalo nás také, do jak tenkého prostoru horního panelu se vměstnala optická čtečka otisků prstů.

LG Wing

Zajímavý je také fotoaparát a „Režim gimbal“, jenž umožňuje stabilizované nahrávání videa nebo natáčení záběru při statickém držení, například jako u DJI Osmo Pocket. Nejen na tento režim se určitě zaměříme v dalších článcích, které můžete brzy očekávat. Do té doby se nás v komentářích můžete ptát na vše, co vás ohledně LG Wing zajímá.

Technické parametry LG Wing

Kompletní specifikace
Konstrukce169,5 × 74,5 × 10,9 mm, 260 g, konstrukce: klasická, odolnost: IP54
DisplejAMOLED, 6,8" (2 460 × 1 080 px)
Fotoaparát64 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 765G, CPU: 1×2,4 GHz + 1×2,2 GHz + 6×1,8 GHz, GPU: Adreno 620
PaměťRAM: 8 GB, vnitřní paměť: 256 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ne, LTE: 1 000 / 150 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.1, NFC: ano
Operační systémAndroid 10
Akumulátor4 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ano
DostupnostQ4 2020, ?
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze