Veletrh IFA 2017 začíná již zítra: přehled očekávaných novinek

9
Veletrh IFA 2017 začíná již zítra: přehled očekávaných novinek
  • Tradičně největší evropský veletrh spotřební elektroniky začíná již za týden
  • Čeká se velké množství mobilních novinek
  • Hlavní slovo má mít LG a Sony
  • Přinášíme přehled nejpodstatnějších novinek a tiskových konferencí

Berlínský veletrh IFA se v letošním roce koná od 1. do 6. září. Jak ale správně tušíte, většina zásadních tiskových konferencí se odehraje s předstihem. Někteří výrobci se s novinkami vytasí už dva dny před zahájením veletrhu. Jednoznačně nejnabitějším dnem letos bude 31. srpen, tedy poslední den před startem veletrhu. Jaké novinky letos očekáváme? Předem můžeme říci, že málo jich vyloženě není, a to navzdory tomu, že někdejší hvězda, Galaxy Note 8 od Samsungu, se ukázal již včera.

Veletrhu IFA se bude tradičně účastnit také redakce mobilenet.cz, takže se můžete těšit na kompletní zpravodajství i první dojmy ze všech novinek. Nezapomeňte nás rovněž sledovat na sociálních sítích, kde se o novinkách dozvíte nejdříve. Aktivně vás budeme informovat na Facebooku, Twitteru a Instagramu.

Alcatel

Tradičním účastníkem veletrhu IFA je čínské TCL, které své portfolio pro evropský trh prezentuje pod značkou Alcatel. Letos se dočkáme hned několika novinek a minimálně část z nich již unikla na světlo světa. Převážně však půjde o modely nižší třídy. Na druhou stranu Alcatel nás může překvapit i zajímavějšími modely.

Tisková konference Alcatelu proběhne v pátek 1. září od 10:30 hodin.

Možné novinky od Alcatelu

Lenovo

Na svou účast na veletrhu IFA 2017 nás lákalo již také čínské Lenovo. Je však poměrně tajemné a zůstává otázkou, zda se dočkáme nových zařízení, či zda akci výrobce pojme jako možnost se patřičně zviditelnit před evropskými zákazníky. Ve hře ale přeci jen novinky být mohou, delší dobu se spekuluje o modelu Moto X4, o kterém víme mnohé a představení by překvapilo málokoho.

Tisková konference Lenova proběhne ve čtvrtek 31. srpna od 20:00 hodin.

LG

Možná vůbec největším tahákem celého veletrhu bude jihokorejské LG. To již oficiálně potvrdilo, že v Berlíně proběhne světová premiéra očekávaného LG V30. O tomto telefonu se spekuluje již několik měsíců a známe nejen jeho podobu, ale také značnou část výbavy. Telefon stane na samotné špici portfólia výrobce a bude lákat například na displej téměř bez rámečků. Evropské představení také zvyšuje naděje, že se řada V po roční odmlce opět vrátí.

Tisková konference LG proběhne ve čtvrtek 31. srpna od 9:00 hodin.

Samsung

Kdysi býval hlavní hvězdou veletrhu jihokorejský Samsung, který v německé metropoli představoval novou generaci řady Galaxy Note. Model Note8 si však premiéru odbyl už včera a tím pádem velké věci od Samsungu nelze očekávat. Padla též šance na odhalení náramku Gear Fit 2 Pro, který je již také kompletně unikl. Jihokorejský výrobce si však přeci jen jednu novinku v rukávu ponechal. V Berlíně se můžeme těšit na nové chytré hodinky Gear Sport.

Samsung Gear Sport
Samsung Gear Sport

Tisková konference Samsungu proběhne ve středu 30. srpna od 16:00 hodin.

Sony

Po LG zřejmě další výrobce, který dává veletrhu IFA 2017 velkou váhu. Japonské Sony by mělo mít v rukávu velmi důležité novinky, které se budou o přízeň prát v předvánočním čase. Spekuluje se o představení vlajkové lodi Xperia XZ1 a její menší, ale neméně dobře vybavené verze Xperia XZ1 Compact. Výčet novinek má pak uzavřít ještě model Xperia X1.

Tisková konference Sony proběhne ve čtvrtek 31. srpna od 19:00 hodin.

Sony Xperia XZ1

Ostatní

Na veletrhu se zcela jistě objeví i další výrobci. Například tchajwanské duo Asus a Acer, jež mají tiskové konference naplánované již na středu a je možné, že nějaké novinky do Evropy přivezou. Překvapit může také HTC – například s modelem Ocean Life. Taktéž Huawei by na veletrh nemusel dorazit s prázdnou a je zde šance, že ukáže druhou generaci modelu řady nova.

Přehled tiskových konferencí

středa 30. srpna

  • 10:30 – Acer
  • 13:00 – Asus
  • 16:00 – Samsung

čtvrtek 31. srpna

  • 9:00 – LG
  • 13:00 – Sony
  • 20:00 – Lenovo

pátek 1. září

  • 10:30 – Alcatel

sobota 2. září

  • 14:00 – Huawei
Diskuze ke článku
Dragereker
LG má tlačovku o 9tej ráno, nie o piatej poobede...Však to píše aj na pozvánke
Martin P
Na LG V30 se nejvíce teším.
Sony
Sony má tiskovku o 13:00, máte to tam špatně, přitom dole v přehledu to máte dobře
Pavel Toman
Pavel Toman
a už se ví kdy to bude mít Apple?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze