Samsung Gear Fit 2 Pro oficiálně: do vody i na dlouhé cesty

aktualizováno
7
Samsung Gear Fit 2 Pro oficiálně: do vody i na dlouhé cesty
  • Gear Fit 2 Pro je nový odolný náramek od Samsungu
  • Chlubí se zaobleným AMOLED displejem a voděodolností 5 ATM
  • Cena by se měla pohybovat okolo 5,5 tisíc korun

Upozornění: Článek byl v původní podobě vydaný před týdnem, neboť informace unikly v kompletní podobě již před dnešní premiérou.

Nejedná se o velké překvapení, přesto potěší, že náramek Gear Fit 2 Pro je konečně oficiální a můžeme se podívat na jeho kompletní výbavu. I když má novinka přídomek Pro, ve velké míře se jedná o vylepšený Gear Fit2, který už na trhu nějakou dobu je.

Hlavním prvkem je zaoblený 1,5palcový AMOLED displej s průměrným rozlišením 216 × 432 pixelů. Nový náramek zaujme i vzhledem, který je spíše sportovní a na schůzky oficiálního ražení se příliš nehodí. K dispozici budou dvě barevné varianty vnitřního pásku – černá a červená. Plastový pásek se ale bude lišit i provedením, kdy vnější strana nabízí odlišné motivy, jak můžete vidět na fotografiích.

Gear Fit 2 Pro

V čem si tedy dnes představený model polepšil? Především ve voděodolnosti, kdy původní Gear Fit 2 nabízí odolnost dle certifikace IP68. Verze Pro přináší voděodolnost až 5 ATM, což stačí pro bezproblémové nošení i do bazénu. Samsung zvýšenou odolnost podpoří také novou aplikací Speedo On, která se bude hodit především plavcům. Aplikace měří nejdůležitější údaje při plaveckém tréninku, například počet bazénů, čas na bazén či plavecký styl, což usnadňuje sledování plaveckých výkonů a jejich začleňování do osobních kondičních cílů. Údaje z aplikace Speedo On jsou kompatibilní také s platformou Samsung Health.

Z další výbavy můžeme zmínit podporu GPS či senzor srdečního tepu. Interní paměť nabídne kapacitu 4 GB a baterie má 200 mAh. Hmotnost Gear Fit 2 Pro činí příjemných 34 gramů, na ruce jej tedy téměř neucítíte. Samotné rozměry jsou 51 mm × 25 mm.

Konektivitu zajistí Bluetooth ve verzi 4.2, uvnitř nalezneme proprietární systém Tizen, pro nějž už je mimochodem k dispozici přes 3 tisíce aplikací, zde zůstává vše při starém. Cena se bude pohybovat okolo 5,5 tisíc korun.

Technické parametry Samsung Gear Fit 2 Pro

Kompletní specifikace
Konstrukce25 × 51,3 × 11 mm, 34 g, konstrukce: ?, odolnost: ano
DisplejSuper AMOLED, 1,5" (216 × 432 px)
Fotoaparát
ChipsetCPU: 2×1 GHz
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: ?, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.2, NFC: ne
Operační systémTizen
Akumulátor200 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
DostupnostQ4 2017,

Zdroj: androidbeat.com

Diskuze ke článku
.....
Vážně si milá redakce myslíte, ze vodotesnost 5atm je na potápění!!! Možná by jste si o tom mohli něco zjistit než napíšete takovou blbost. Pokud není měření pomoci dynamické normy jako třeba u Suunta, tak 5atm není ani zdaleka do 50m. Naopak doporučuje se max na plavání.

Tak přestante pouštět mezi lidi takovou blamáž, když už si hrajete na odborný server
Jiri
Přesně tak, vodotěsnost hodinek označené jako 50m nebo 5atm je na určena na plavání, 10atm nebo 100 m je na potápění bez přístroje.
Tomáš
A dostupnost?
dunco
No ono ani tech 5ATM neni urceno na plavani,ale pouze na sprchovani.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze