Podívejte se na chystané LG V30 ze všech stran

8× aktualizováno
Podívejte se na chystané LG V30 ze všech stran
  • LG V30 přijde s 6palcovým P-OLED displejem krytým Gorilla Glass 5
  • Novinky se dočkáme již 31. srpna na veletrhu IFA 2017
  • V prodeji se má objevit ještě během září

Aktualizováno 17. 8. 2017

Říkáte si, už bylo dost textu, chceme obrázky? Vaše přání zřejmě vyslyšel Evan Blass, který odtajnil detailní podobu LG V30. Nutno podotknout, že chystaná novinka, která se odhalí již za dva týdny, vypadá opravdu dobře. Stříbrná ji sluší.

Aktualizováno 14. 8. 2017

LG nadále poodhaluje informace o chystaném modelu V30. Tentokrát vypustilo tiskovou zprávu související s prostředím. To bude aktualizované na verzi 6.0+ a hlavní výhodou má být mnohem lepší využití Full Vision displeje s poměrem stran 18:9. Aktualizace nadstavby LG přidává také lepší možnosti zabezpečení týkající se odemykaní prostřednictvím displeje. Čelní kamerka tak bude fungovat i v momentě, kdy bude displej zhasnutý a k odemknutí dojde rychleji. Z řady V také zmizí sekundární displej, který se pozmění do plovoucí lišty s důležitými informacemi. Lištu bude možné snadno schovat.

Aktualizováno 10. 8. 2017

Výrobce se rozhodl na svůj chystaný model patřičně nalákat. Aktuálně si vybral fotoaparát, který by měl rozhodně patřit k těm nejlepším. U modelu V30 má obsahovat největší clonu na světě, která byla použita v chytrém telefonu a současně i nejjasnější objektiv. Hlavní ze dvou zadních fotoaparátů nabídne světelnost f/1,6, která dodá senzoru o 25 % více světla, než kdyby šlo o světelnost f/1,8. Skleněná čočka, kterou LG označuje jako Crystal Clear, má také údajně lepší propustnost světla než plastová alternativa a zachytí věrněji barvy scény. LG také dodává, že širokoúhlý fotoaparát v modelu V30 bude mít až o 20 % menší zkreslení hran ve srovnání s modelem V20.

LG V30
LG V30

Aktualizováno 8. 8. 2017

Je tomu jen pár dnů a LG V30 o sobě dává opět vědět. Nejen že LG konečně rozeslalo oficiální pozvánky na odhalení telefonu, které se bude skutečně konat 31. srpna v Berlíně na veletrhu IFA 2017, ale zároveň dnes dostáváme možná ten nejkomplexnější pohled na zařízení, jelikož díky organizaci HITRECORD uniklo hned 6 videí, na kterých se budoucí vlajková loď LG ukazuje.

Všechna videa jsme pro vás spojili do jednoho. Potvrdil se v nich velký displej s tenkými rámečky a skleněná záda s lehce zaoblenými hranami. Stejně tak můžeme na zádech vidět i duální fotoaparát, přisvětlovací LED diodu, laserové ostření, čtečku otisků prstů a logo V30.

Aktualizováno 3. 8. 2017

Jak se zdá, dnešek je na zprávy o budoucí vlajkové lodi LG skutečně bohatý. První se týká čistě displeje, kterým bude LG V30 disponovat. Informace pocházejí přímo od LG a stojí v nich, že jejich další vlajková loď bude disponovat hned 6palcovým P-OLED FullVison displejem. Stejně jako u LG G6 se tedy dočkáme změny poměru stran na 18:9 s technologií FullVision. S OLED displejem jsme se přitom u LG setkali naposledy u zahnutého modelu G Flex 2 z roku 2015.

I přes velký displej bude mít ale V30 menší tělo než loňské LG V20. Podle slov LG se čelo mobilu zmenšilo o 20 % a dolní dokonce hned o 50 %. Pro úsporu místa se dokonce přesune logo LG zepředu pod displejem na záda. Ono „P“ v P-OLED znamená Plastic, což dovolilo LG dát displeji jemnou křivku, aby se telefon pohodlněji držel. To vše bude krýt odolné sklo Gorila Glass 5. Společně s těmito zprávami poskytlo LG i obrázek, na kterém můžete vidět bradu telefonu a jeho tenké rámečky.

Druhá zpráva už oficiální sice není, ale na druhou stranu informace od LG hezky doplňuje. Na světlo světa totiž unikl render přední strany a shoduje se s nedávnou skicou zařízení na Twitteru uživatele @OnLeaks. Design odpovídá informacím od LG a navíc můžeme vidět pod časem na displeji i datum 31. srpna, což je prozatím předpokládané datum představení V30. To je den před oficiální startem veletrhu IFA 2017, na kterém samozřejmě nebudeme chybět.

Aktualizováno 31. 7. 2017

Po informaci, že k představení LG V30 dojde s největší pravděpodobností na veletrhu IFA 2017, si dnes doplníme datum, kdy bychom se novinky od LG mohli reálně dočkat. Objevila se zpráva, že na domácím trhu se LG V30 začne prodávat již 15. září, tedy přibližně dva týdny po světové premiéře. V USA se má v předprodeji objevit jen o dva dny později. Další klíčové trhy se mají připojit na sklonku září. Zda mezi ně budeme patřit i my, není v současné chvíli jasné.

Aktualizováno 19. 7. 2017

Po několika dnech opět slyšíme o chystaném LG V30, které se tentokrát ukázalo v benchmarku Geekbench. Z něj se dozvídáme například o procesoru Snapdragon 835 či 4GB operační paměti. Prostředí má zajistit Android 7.1.2 Nougat. Nakonec se zřejmě nedostane na dva displeje, ale naopak jeden displej povyroste. Úhlopříčka se má díky poměru 2:1 dostat až na 6 palců. Očekává se také uživatelsky nerozebíratelná konstrukce a zvýšená odolnost proti vodě a prachu. Nadále platí, že by k představení mohlo dojít 31. srpna, den před zahájením veletrhu IFA 2017.

LG V30

Aktualizováno 13. 7. 2017

Příchod třetí generace špičkového LG řady V se v letošním roce zřejmě uspíší. Naznačuje to oficiální pozvánka přímo od LG. Na obrázku níže můžeme vidět siluetu smarpthonu,kde je jasně patrné písmeno V. Dále vidíme datum 31.srpna, což je předvečer zahájení veletrhu IFA 2017, kdy se představují důležité novinky. Vše pak stvrzuje popisek umístění, který hlásá německý Berlín, tradiční místo konání zmíněného veletrhu. Zdá se, že hlavní hvězdou letošního ročníku by tak mohlo být právě LG.

LG V30

Původní text z 30. 5. 2017

Internetem začínají kolovat snímky připravovaného LG V30, který by se na trh mělo dostat již tento podzim. Rendery uvolnil známý informátor Evan Blass, který však zmínil, že se jedná o starší snímky a podoba výsledného modelu se může ještě lehce lišit. Jinými slovy, displej nemusí být u finálního produktu zcela vysouvací, ale ani to vyvrátit nelze.

Sekundární displej by měl lehce vystupovat a tvořit „bradu“ telefonu. Po vysunutí by zřejmě bylo možné využít plochu jako klávesnici, případně touchpad pro ovládání systému. Co s dotykovou plochou LG zamýšlí, prozatím není jasné.

LG není v oblasti sekundárních displejů nováčkem, vzpomenout můžeme například modely V10 a V20. Inspiraci pak v LG našlo také HTC s modelem U Ultra. LG V20 bylo představeno v září, lze tedy předpokládat, že i model V30 bude odhalen v září tohoto roku.

Zdroj: androidpolice.com, twitter.com, androidpolice.com, browser.geekbench.com, gsmarena.com, androidauthority.com, phonearena.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
Dragereker
Aspoň niekto sa snaží experimentovať...
Márv
U mňa pecka, hneď b som ho bral v takejto podobe ( keby mal ešte stylus bolo by to dokonalé ) konečne nejaký nový zaujímavý dizajn, posledné čo ma zaujalo bol asi BB pasport.
Cronos
V LG jsou odvážní a stále experimentují, Na G2 odstranili tlačítka z boků a přesunuli je na záda. Na G Flex a G Flex 2 zkusili prohnutý mobil včetně displeje. Na G5 přinesli kovové tělo s výměnnou baterií. Všichni ostatní výrobci, když mají kovová těla, tak unibody těla bez možnosti výměny baterie. Na V10 přidali stále zapnutý druhý uzoučký displej se spoustou funkcí. Kdysi v historii byli v LG první, kdo dělal 3D display nebo dva foťáky pro 3D fotky. Leccos se neujalo, ale hlavně, že se nebojí experimentovat a oživovat smartphonovou nudu.
Martin P
Ta kamera bude suprová, když se podíváte na to video kde se dívka líčí a je tam tma, tak na kameře je vidět suprově.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze