Prohlédněte si s námi tenký a výkonný ASUS ZenBook Flip 14

Prohlédněte si s námi tenký a výkonný ASUS ZenBook Flip 14
  • Nové ZenBooky Flip 14 a 15 nabízejí na konvertibilní zařízení solidní výkon se skvělou výdrží
  • Nám se do rukou dostal menší 14palcový model, který si nás svými rozměry, lehkostí a tenkými rámečky získal
  • Opomenout však nelze ani pěkný displej či kvalitní stereo zvuk

ASUS si do Berlína přichystal zejména takzvaná Flip zařízení, kterým můžete otočit displej až o 360 stupňů a používat tak notebook pomocí dotykového displeje třeba jako tablet. Právě do této kategorie spadají ZenBooky Flip 14 a 15, která se od sebe liší pouze velikostí displeje, jak ostatně už názvy napovídají.

ASUS ZenBook Flip 14 – IFA 2017

My jsme měli tu čest si vyzkoušet 14palcový model, který vypadá opravdu dobře a pyšní se označením nejtenčí konvertibilní 2v1 zařízení na světě. Jedná se také o zařízení, které sdílí s ostatními novými ASUSy z části hliníkovou a z části plastovou konstrukci, což však ničemu nevadí. Naopak je díky tomu hmotnost hezky nízká, ale hlavní hvězdou je tu přeci jen tenkost. Ta v kombinaci s menšími rámečky notebooku skutečně sluší a tradiční „Zen kruhy“ na víku jsou třešničkou na dortu.

Nechybí samozřejmě ani dobrá podsvícená klávesnice a trochu průměrnější touchpad. Potěší však pěkný 14palcový Full HD displej, na který se nám opravdu moc hezky dívalo a i pozorovací uhly byly skvělé. Skvělý obraz by měl navíc podtrhnout i kvalitní stereo zvuk, který jsme si ovšem v hluku místnosti prověřit nemohli a rovněž slibně znějící výdrž 13 hodin používání zůstává otázkou.

Co ovšem může každého uchvátit, je maximální hardwarová výbava, která čítá nejnovější procesor 8. generace Intel Core i7, hned 16 GB RAM a až 512GB SSD. To vše navíc doplňuje i dedikovaná grafická karta NVIDIA GeForce MX150, což znamená, že ZenBook Flip není žádný louda a systém Windows 10 ne něm při našem krátkém používání běžel krásně, ale v prostředí těžko zjistíme, jak je na tom skutečný výkon.

Technické parametry ASUS ZenBook Flip UX461UN

Kompletní specifikace
Konstrukce13,9 × 327 × 226 mm, 1 400 g, konstrukce: konvertibilní, odolnost: ne
Displej?, 14" (1 920 × 1 080 px)
ChipsetCPU: 4×1,8 GHz, GPU: NVIDIA GeForce MX150
PaměťRAM: 16 GB, disk: 512 GB (SSD), paměťové karty: ?
Konektory?× USB 3.0, ?× USB 2.0, video: ?, další: ne
Datové funkcemodem: ne, Wi-Fi: ?, Bluetooth: ?, NFC: ne
Operační systémWindows 10
Akumulátor57 Wh, udávaná výdrž: 13 hodin
Dostupnost, ?
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze