Vánoční nabídky operátorů: data, menší slevy a telefony zdarma

2

Vánoce jsou za dveřmi, a proto není od věci zrekapitulovat si speciální nabídku naší velké operátorské trojice. Stručně řečeno, letošní Vánoce jsou ve znamená dat, slev a telefonů zdarma. V některých případech se nabídky inspirovaly, jinde jde o počin konkrétního operátora, výslednou sumarizaci si můžete prohlédnout nyní.

První adventní neděli již máme za sebou, a tak se mnozí naladili na vánoční atmosféru. Naši operátoři se již tradičně „naladili“ v průběhu listopadu, kdy nám odhalili svoji nabídku pro letošní Vánoce. Zřejmě nejemotivnější je letos nabídka Vodafonu, konkurence se snažila více přiblížit tradičním nárokům tuzemského zákazníka. Ať už patříte mezi zákazníky jakéhokoliv velkého operátora, v dnešním článku vám prozradíme, jaké benefity na vás čekají.

T-Mobile

T-Mobile si připravil vánoční dárky pro všechny své zákazníky – tedy jak pro zástupce Twistu (předplacené karty), tak samozřejmě také pro tarifní zákazníky. Zákazníci Twistu mohou získat plyšáka za dobití, a to alespoň při trojnásobném dobití částky 300 Kč. Mazlíčci budou pro zákazníky dostupné od 1. 12., a to na Značkových a Partnerských prodejnách T-Mobile. Pokud se vám vzhled plyšáků zdá povědomý, tak vězte, že se jedná o zhmotněnou letní kampaň. Plyšáci jsou zhruba 30 cm vysocí a existují hned ve třech designech. Kvalitní zpracování zaručuje fakt, že jsou vyráběni v České republice, splňují přísná kritéria požadavků na bezpečnost a kvalitu dle směrnic EU. Každé číslo může získat 3 plyšáky, celkově by však případný zájemce musel dobít kredit 9× (celkově za 2 700 Kč).

Nepřehlédněte:

T-Mobile

Pokud patříte mezi tarifní zákazníky, také zkrátka nepřijdete. Zřejmě nejlákavější nabídkou jsou dva mobilní telefony za cenu jednoho. Sleva je samozřejmě platná pouze v případě úvazku na 24 měsíců, případně při prodloužení stávající smlouvy. Dnes je poslední den, kdy můžete získat Samsung Galaxy A5 (2016) a Samsung Galaxy J3 (2016) celkem za 8 052 Kč, případně výkonnější dvojici v podobě Samsungu Galaxy S7 a Samsungu Galaxy A3 (2016) za 19 799 Kč. Cena je vždy za vyšší model, druhý smartphone je zdarma. Od prosince bude T-Mobile nabízet další modely, o kterých prozatím není jasno.

Pokud si nevyberete z předchozí nabídky, nabídne T-Mobile také částečnou dotaci na některá další mobilní zařízení. Konkrétně se jedná o Samsung Galaxy J3 (2016) za 2 301 Kč, Samsung Galaxy Tab A 10.1 za 8 051 Kč či notebook Lenovo IdeaPad za 4 601 Kč. Zvýhodněné ceny platí pro rezidentní zákazníky v případě prodloužení nebo zřízení smlouvy na 24 měsíců.

T-Mobile

Nabídka pokračuje i dále. Ke každému telefonu nebo tabletu zakoupenému u T-Mobile do konce roku 2016 bude operátor dávat dárek – powerbanku. Během celého příštího roku si ji klient navíc bude moci kdykoliv přijít vyměnit, a to i opakovaně, za plně nabitou. Stačí zajít na jakoukoli prodejnu operátora a rovněž na kteroukoliv prodejnu jeho sesterské společnosti Slovak Telekom na Slovensku. Celkem tak jde o více než 260 prodejen.

Vánoční výhody si budou moci užívat také stávající i noví uživatelé T-Mobile TV. V období od 1. 11. 2016 do konce ledna příštího roku jim totiž operátor rozšíří nabídku TV kanálů v tarifech T-Mobile TV Základ a Standard na tarif Premium se 150 programy. Tento balíček se standardně prodává za 899 Kč. Samozřejmě bez navýšení ceny. Pokud již tarif Premium vlastníte, T-Mobile přihodí TV kanály z balíčku Zahraniční a Pro dospělé.

Vodafone

O trochu méně pestré jsou pak Vánoce u Vodafonu, na druhou stranu, srdce zaplesá všem, kteří rádi obdarovávají potřebné. Každý zákazník, a to včetně těch od konkurenčních operátorů, může letos darovat 10GB balíček dat pro vozíčkáře, kampaň trvá od 15. 11. 2016 do 31. 12. 2016. Zákazníci Vodafonu mají přitom na výběr, data si mohou ponechat, případně je darovat.

TIP: Vánoce u Vodafonu jsou lidské. Každý může darovat data vozíčkářům

Data se rozdávají vždy stejným způsobem, a to pomocí aplikace Můj Vodafone. Zákazníci Vodafonu naleznou balíček 10 GB dat ve svém profilu a mohou se dobrovolně rozhodnout, zda data darují, nebo je využijí u svého telefonního čísla. Pokud data darují, Vodafone garantuje, že se dostanou do rukou potřebných. Vodafone v rámci své Nadace spolupracuje s vozíčkáři již delší dobu, i díky tomu si vybudoval základnu potencionálně obdarovaných. Mimo to Vodafone spolupracuje i s dalšími organizacemi, které takto postižené lidi sdružují.

Vodafone

Pokud patříte mezi zákazníky konkurence, můžete data darovat rovněž pomocí aplikace Můj Vodafone, kterou si stáhnete. Hned na úvodní obrazovce lze zvolit možnost, která vám dovolí dostat se k dárku pomocí vložení svého telefonního čísla. Vodafone garantuje, že se čísla nebudou uchovávat pro pozdější marketingové zpracování, nemusíte mít tedy strach, že byste se následně stali otroky call center.

Cílem Vodafonu je to, aby každý vozíčkář získal 10 GB dat měsíčně na rok zdarma (120 GB celkem). Vozíčkář přitom nemusí s Vodafonem podepisovat jakoukoli smlouvu, která by ho držela několikaletým závazkem. SIM karta s daty bude poskytována zdarma. Aktuálně je v České republice zhruba 70 000 vozíčkářů, dat tedy bude potřeba více než dost. Vozíčkáři se rovněž mohou v průběhu prosince aktivně hlásit na stránkách vánoční kampaně Vodafonu.

Vodafone 30.11.2016 data
Stav platný k 30.11.2016 (10:30 hodin)

Vedle datové nabídky si Vodafone pro své věrné zákazníky přichystal také powerbanku za 1 Kč ke koupenému LTE telefonu nebo tabletu, nebo druhý telefon za 1 Kč k vybraným modelům Samsung a Huawei. Druhý telefon za 1 Kč mohou zákazníci získat při uzavření nebo prodloužení smlouvy (se stejným nebo vyšším měsíčním závazkem). Aktuálně je v nabídce Huawei P9 Lite a Samsung Galaxy A3 (2016).

O2

Vánoční nabídka O2 je rovněž ve znamení dat, avšak s tím rozdílem, že data jsou určená čistě pro zákazníky. Operátor O2 odstartoval nabídku v úterý 1. listopadu.

TIP: Vánoce u O2 budou ve znamení dat, operátor nadělí 30 GB

O2

Zákazníkům, kteří využívají hlasový tarif s objemem dat 1,5 GB a více, nabídne O2 30 GB mobilních dat zdarma. Tento objem dat bude rozdělený do třech zúčtovacích období, v každém tak zákazník dostane 10 GB mobilních dat zdarma. Stejný objem dat dostanou také zákazníci, kteří využívají Mobilní internet obsahující 5 nebo 10 GB dat. K této nabídce ještě O2 přidává tablet od Lenova, který můžete získat za 595 Kč při úpisu na 2 roky. Pokud máte u O2 některou z dalších služeb (kupříkladu paušál), tablet můžete získat za 295 Kč. Pokud máte například zúčtovací období od poloviny měsíce, obdržíte prvních 10 GB od 1. listopadu do dne, kdy vaše zúčtovací období končí. Následně získáte druhých 10 GB na celý měsíc. Vybraní šťastlivci se tedy mohou radovat až ze 30 GB dat navíc.

Zákazníkům mobilních tarifů, které nezahrnují neomezené volání, ho O2 zdarma zpřístupní rovněž na tři zúčtovací období. Zákazníci nižších tarifů se však budou muset spokojit jen se zmíněným voláním. Data navíc se jich netýkají. Neomezené volání i data navíc si zákazníci mohou od 1. listopadu aktivovat v online samoobsluze Moje O2, na jakékoli prodejně nebo na bezplatné lince.

Až do konce roku O2 po vzoru T-Mobilu rozšiřuje nabídku televize, do všech O2 TV pustil další programy navíc. Např. s O2 TV M si díky tomu užijete 57 programů navíc. Pro získání programů navíc nemusíte nic dělat, nabídka je aktivní automaticky. A pokud ještě O2 TV nemáte, nabídne vám O2 ke každé nové O2 TV L kompletní nabídku programů včetně HBO na dva měsíce bez navýšení ceny.

Vánoční nabídku tradičně doplní i výhodné ceny telefonů platné pro všechny zákazníky O2 bez ohledu na to, jakou službu využívají, a bez jakýchkoli dodatečných podmínek. O2 letos nabídne šest vybraných mobilů s podporou LTE od Samsungu a Huawei se slevou 700 Kč.

Telefon Vánoční cena Standardní cena
Samsung Galaxy J3 (2016) 3 295 Kč 3 995 Kč
Samsung Galaxy J5 (2016) 4 795 Kč 5 495 Kč
Samsung Galaxy A3 (2016) 5 295 Kč 5 995 Kč
Huawei Y6 II Compact 3 295 Kč 3 995 Kč
Huawei P8 Lite 4 295 Kč 4 995 Kč
Huawei P9 Lite 6 295 Kč 6 995 Kč

Resumé: tradičně s podmínkami

Na vánoční nabídku se podíváme také z odvráceného hlediska: co vše dostaneme od operátorů zdarma bez toho, aniž bychom se museli k čemukoli upisovat? Od T-Mobile dostanete zdarma powerbanku, a to v případě, že zakoupíte mobilní telefon. Nemusíte se však uvazovat k žádnému tarifu. Stejně tak dostanete zdarma navýšený počet programů v případě T-Mobile TV. Samozřejmostí je však fakt, že T-Mobile TV si již platíte, tedy alespoň základní balíček.

U Vodafonu data zdarma dostanete, a to bez dalšího úpisu. Data však můžete také darovat, v takovém případě další dárek zdarma nečekejte. U O2 je situace jasnější. Data zdarma dostanou zákazníci, kteří mají tarif s FUP limitem alespoň 1,5 GB, ostatní mohou získat alespoň volání zdarma, pokud to jejich základní tarif neumožňuje. U O2 mohou zákazníci získat také již zmíněnou slevu na vybraná mobilní zařízení, i ta není vázána na další úpis či prodloužení smlouvy. Stejně tak se mohou těšit na rozšíření základní nabídky O2 TV.

Všechny zbylé benefity jsou vázané buď na dobití kreditu, případně na prodloužení smlouvy. Důležité upozornění také platí pro zákazníky, kteří se k tarifu upíší, ale v průběhu si svoje rozhodnutí rozmyslí: telefon je v takovém případě nutné vrátit, případně uhradit pořizovací částku, i tímto stylem si vás tedy může operátor udržet.

Zdroje: t-mobile.cz, t-mobile.cz, o2.cz, vodafone.cz

Diskuze ke článku
dunco
Toto nema cenu ani komentovat,proste z nas delaji debily.
pepi
To by mě zajímalo jestli mi ty programy pustí ještě letos.Polovina prosince a žádný programy navíc nebezí.Zase o2 slibuje a lže

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze