Utopený iPhone a špičkový Mi 11 Ultra

mNews
2
Utopený iPhone a špičkový Mi 11 Ultra
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Xiaomi si přichystalo celou řadu novinek a nás nejvíce ohromila Mi 11 Ultra s perfektním fotoaparátem
  • Sami to nezkoušejte, ale zdá se, že telefony Samsung nebo Apple vydrží třeba měsíc pod vodou a stále fungují
  • mNews přináší výběr těch nejzajímavějších novinek za uplynulý týden

Výrobci si pro sebe rádi uzurpují čas. A stejně jako všechnu pozornost dovede strhnout Apple nebo Samsung, tak nyní mohu s klidným svědomím říct, že svůj týden právě mělo i Xiaomi. Pojďme se podívat, jaké novinky chystá.

Utopený iPhone a špičkový Mi 11 Ultra – mNews

Xiaomi Mi 11 Ultra oslní

Nově představený Xiaomi Mi 11 Ultra se snaží působit jako absolutní technologická špička. A podle testu DXoMark se to evidentně podařilo. Ultra má skutečně palcový displej vedle čoček fotoaparátů. Hodí se jako hledáček, ale rovněž pro zobrazení upozornění. Hlavní snímač má 50 Mpx a vážně velký senzor, nechybí 128stupňový ultraširokoúhlý snímač a ani 120násobný periskop. Samozřejmostí je Snapdragon 888, 12 GB RAM, ochrana IP68, Gorilla Glass Victus a 120Hz AMOLED displej. Pokud nepotřebujete ty všestranné fotoaparáty, osloví vás verze Mi 11 Pro, která jinak sdílí stejné parametry. V přepočtu a s DPH cena telefonu začíná na 24 tisících Kč a vyšplhá se až na 29 tisíc korun. O dostupnosti u nás však zatím nevíme. Ale upřímně doufám, že se nám Ultra dostane do rukou.

Mi 11 Lite je lehký a tenký

Lite v názvu nemusí znamenat jen slabší specifikace, ale skutečně i menší a lehčí tělo. Alespoň podle Xiaomi. Mi 11 Lite se totiž chlubí tloušťkou 6,8 milimetrů a hmotností 159 gramů. Přitom baterie má 4 250 mAh, podporuje 33W nabíjení a 6,55palcový FullHD+ AMOLED displej s 90 Hz se rozhodně nemá za co stydět. Nový procesor Snapdragon 780G s podporou 5G zajistí velmi slušný výkon, o čemž vypovídá i 570 tisíc bodů v AnTuTu. Až 8GB RAM a 256GB úložiště rovněž potěší. Cena startuje na 10 tisících korunách a já mám pocit, že v této kategorii začíná přituhovat. Ještě zmíním, že dorazí i 4G verze s nižší cenovkou a slabší výbavou.

Moto G100 sází na design a výkon

Ještě před představením nové Motoroly Moto G100 jsme ji mohli začít testovat a jedno vám řeknu: zadní strana tohoto telefonu vypadá naživo vážně pěkně. Snapdragon 870 a 8 GB RAM také slibují dostatečný výkon, je tu ale pár ústupků. Čtečka otisků je archaicky na boku, což možná někteří ocení, úložiště se 128 GB vám dech nevyrazí a pro mě největším zklamáním je displej. Má dva průstřely a je typu IPS, i když alespoň nabídne 90 Hz. Zapomenout musíte také na teleobjektiv, ale cena necelých 13 tisíc korun nezní špatně. Vážně jsem zvědav, co odhalí naše připravovaná recenze.

Jak utopit Dr. iPhone

Rád bych skončil nějakým roztomilým zvířátkem, ale mám tu jen pár utopených telefonů. Asi se shodneme, že certifikaci IP68 (a podobné) je lepší mít než nemít. Na druhou stranu víme, že tato voděodolnost není spásná, a když se telefon stejně utopí, při reklamaci vám nepomůže. Občas se ale ukáže, že nejde jen o marketingové řeči a telefonům voda skutečně příliš nevadí. Například nyní se objevila zpráva, že majitelka vytáhla svůj iPhone 11 ze dna jezera po 30 dnech. A samozřejmě stále fungoval. Možná jste také zachytili extrémní test voděodolnosti Samsungu Galaxy S21 vysílaný živě na YouTube. Po měsíci telefon stále fungoval, tak experiment zrušili.

Být vámi, tak nic podobného nezkouším. Ale je potěšující zpráva, že ty telefony dneska něco vydrží. Xiaomi dále představilo bezdrátovou nabíječku s 19 cívkami, skládací Fold *ehm* nebo nový náramek.


Diskuze ke článku
Jaroslav Hronek
Jaroslav Hronek
Tady už se z toho Iprdu někdo dostane do péče Chocholouška
Janek Fanek
Janek Fanek
To ,že smartfone vydrží pod vodou delší dobu není nic neobvyklého. Takových případů je více, ale ještě jsem neviděl recenzi, která by předvedla jak takový utopený mobil vypadá po roce či dvou. Proto varování to nezkoušet je zcela namístě.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze