Nejlepší smartphone do 20 000 Kč

Špičkové kousky za rozumné peníze
5
Nejlepší smartphone do 20 000 Kč
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • V dnešním výběru vybereme nejlepší telefony s cenou do 20 tisíc korun
  • Očekávat můžete již ty takřka nejlépe vybavené kousky téměř bez kompromisů
  • Samozřejmostí jsou kvalitní displeje, vysoký výkon a prémiové funkce
  • Rozmanitý výběr zahrnuje značky Apple, ASUS, OnePlus a Samsung

Pokud nehledáte konkrétní smartphone, ale chcete vědět, na co si dát při výběru telefonu pozor, nepřehlédněte náš podrobný rozcestník a také průvodce, ve kterém upozorňujeme na základní podmínky pro bezproblémový nákup.


Vybíráme nejlepší telefony do 20 000 Kč

Na co si dát pozor?

Postupně se našimi výběry prokousáváme výše a dnes je naším limitem 20 tisíc korun. V této fázi již rozhodně neřešte šedý dovoz či nákup v zahraničí. V české distribuci naleznete široký výběr velmi zajímavých telefonů. Jelikož už jsme s cenou opravdu vysoko, můžete být nároční a v podstatě neslevit z požadavků.

U telefonů s cenou blížící se 20 tisícům korunám už můžete být skutečně velmi nároční. Rozhodně můžete počítat s kvalitním displejem, výkonným hardwarem či velkou pamětí dosahující až 256 GB. Často jde již o úplné novinky i věhlasných výrobců, které mají jen drobné ústupky, díky kterým cena neatakuje závratné sumy. U některých kousků se můžete spolehnout na zvýšenou odolnost, čtečku otisků přímo v displeji nebo podporu bezdrátového nabíjení. Samozřejmostí je zcela aktuální software. Jinými slovy kompromisy již takřka nejsou potřeba.

Apple iPhone 13 mini

Dnešní výběr začínáme vůbec nejmenším skvěle vybaveným smartphonem na současném trhu – iPhonem 13 mini s 5,4palcovým OLED displejem, který se téměř ztratí ve vaší dlani. Navíc se můžete spolehnout na výkonný procesor či sestavu kvalitních fotoaparátů. Nechybí zvýšená odolnost či podpora bezdrátového nabíjení.

Ani na první pohled bezchybný telefon se však nevyhne nedostatkům. Musíte se smířit s pouze 128GB interní pamětí. Nedostalo se také na teleobjektiv, avšak nejvážnější je situace kolem malé baterie a velmi podprůměrné výdrže. Náročnější uživatelé budou nabíjet dvakrát denně, navíc velmi pomalu. Také zdánlivě skvělý displej má jen 60Hz obnovovací frekvenci.

Před letošními Vánoci však můžete mít v případě produktů Apple menší dilema. Za takřka shodnou cenu jako iPhone 13 mini můžete mít loňský iPhone 12. Výbava je v podstatě stejná, nepatrně slabší procesor těžko pocítíte. Výhodou však je, že získáte větší displej, který někomu může vyhovovat přeci jen více.

ASUS ZenFone 8

Po malém telefonu s iOS volně přejdeme k malému telefonu s Androidem, který představuje novinka v podobě ASUSu ZenFone 8. Kromě jeho kompaktních rozměrů zaujme téměř 6palcovým AMOLED displejem či špičkovým procesorem Snapdragon 888. Telefon se dále chlubí zvýšenou odolností či slušnou výdrží i rychlým nabíjením. Výrobce dokonce neopomněl ani 3,5mm jack. Některým uživatelům také může vyhovovat přítomnost notifikační diody. Velmi dobrou výbavu podtrhují i hlasité stereo reproduktory.

Smířit se naopak musíte se 128GB interní pamětí, kterou nelze nijak rozšířit. K dokonalosti pak chybí bezdrátové nabíjení, které by u mobilu za zhruba 16 tisíc korun již chybět nemělo.

ASUS ROG Phone 5

Pokud vám velikost telefonu nečiní žádný problém, naopak dáváte přednost co nejvyššímu výkonu a například i častěji hrajete, možná vás osloví herní ROG Phone 5 od ASUSu. Těšit se budete moci na opravdu velký 6,78palcový OLED displej se 140Hz obnovovací frekvencí. Vizuální dojem doplní i špičkové reproduktory. Společně s výkonným procesorem Snapdragon 888 se skloubí i propracovaný herní software. Telefon má dokonce i 3,5mm jack a nezklame ani sestava fotoaparátů – k dispozici je hlavní 64megapixelový i 13megapixelový ultraširokoúhlý. Pochvalovat si jistě budete i silnou baterii.

Ani tento herní mobil není dokonalý, protože mu chybí bezdrátové nabíjení a zvýšená odolnost. V případě limitu 20 tisíc korun se navíc musíte smířit jen se 128GB pamětí a absencí slotu pro paměťové karty.

Samsung Galaxy S21

Vlajková řada Samsungu s označením Galaxy S21 již stačila v podobě základní verze zlevnit pod hranici 20 tisíc korun. Získáte nijak přerostlý telefon s kvalitním Super AMOLED displejem a 120Hz obnovovací frekvencí. Samsung si neklade za cíl za každou cenu trhat výkonnostní žebříčky, ale jeho Exynos 2100 je nadále špičkový. Ještě více oceníte propracované prostředí se snadným ovládáním a fakt, že v těchto týdnech přichází aktualizace na nejnovější Android 12.

Spolehnout se můžete na stereo reproduktory, zvýšenou odolnost nebo bezdrátové nabíjení. Solidně je telefon vybaven pro účely fotografování. Všechny fotoaparáty mají vysoká rozlišení a smířit se musíte jen s tím, že klasický teleobjektiv bohužel chybí. Zamrzet může nasazení plastových zad a někdo může postrádat slot pro paměťovou kartu. Musí vám také stačit 256GB interní paměť.

OnePlus 9 Pro

Jeden z nejvýkonnějších telefonů v dnešním výběru se jmenuje OnePlus 9 Pro. Láká totiž na špičkový Snapdragon 888. Nabízí kvalitní AMOLED displej s úhlopříčkou 6,7" nebo slušný hlavní fotoaparát se 48 megapixely. Za výhodu lze považovat i výborně optimalizované prostředí či opravdu velmi rychlé drátové nabíjení s výkonem 65 W. Dostalo se i na 50W bezdrátové nabíjení.

Verze s přídomkem Pro má i poměrně slušné fotoaparáty. Hlavní se chlubí 48 megapixely, ultraširokoúhlý dokonce 50 megapixely a dostalo se i na 8megapixelový teleobjektiv s možností trojnásobného zoomu. Při používání si možná budete stěžovat na umístění čtečky otisků prstů v displeji, které není nejšťastnější.


Diskuze ke článku
Franta Vomáčka
Franta Vomáčka
Ten Asus 8 byl/je teď za 17k ve 256GB verzi. A řekl bych nejen v Datartu.
Owl 81
Owl 81
Jaký nesmysli zase píšete o iPhonu 13 mini. Jakých 64 GB úložiště? To je jak kopie textu z loňska. A lež...
Pan Nikdo
Pan Nikdo
Nejlepší androidy do 20k jsou androidy přímo od tvůrce androidů tjs. Pixely! Pak je kategorie nejlépe marketingově protlačené androidy, tam máme Samsungy. A na poslední příčce je kopírka takzvaná Čína.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze