Úniky o Xperii 5 IV naznačují, že to Sony s telefony nechce vzdát

10
Úniky o Xperii 5 IV naznačují, že to Sony s telefony nechce vzdát
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Sony chystá další generaci relativně kompaktního telefonu se špičkovou výbavou
  • Bude nasazen nejmodernější procesor
  • Představit by se mohl na jaře

Sony má ve světě mobilních telefonů zvláštní postavení. Pro japonského průmyslového giganta jsou mobilní telefony okrajovým artiklem, o jehož osudu přicházejí rozporuplné zprávy. Nejdříve to vypadá na zrušení celé divize, aby pak na trh dorazilo zařízení, které nemá konkurenci.

Vedle toho se mezi fanoušky značky také čile spekuluje o návratu kompaktních telefonů, i když to podle mnoha indicií vypadá, že tato kategorie patří minulosti. Její roli částečně supluje řada 5. I když to podle názvu vypadá, že jde o střední třídu, ve skutečnosti jde o vlajkovou loď v menším těle. V tom by mohl pokračovat i model Xperia 5 IV, o kterém se objevily informace na weibo.cn. Hlavní změnou by mohlo být nasazení Snapdragonu 8 Gen1. Společně s tím by mohla narůst kapacita baterie, která v minulé generaci měla 4 500 mAh. Sestava trojice fotoaparátů by měla být víceméně stejná a vše by se mělo vlézt do poměrně kompaktního a podlouhlého těla s displejem o úhlopříčce 6,1". A co je možná pro leckoho důležité, ani tento model nepřijde o 3,5mm jack pro sluchátka.

Jak konkrétně bude vypadat japonský konkurent pro Samsung Galaxy S22 se dozvíme někdy během jara. Sony Xperia 5 III byla představena loni v dubnu, ale kvůli nejrůznějším problémům se mezi uživatele dostala až na podzim. Doufejme, že nástupce si pospíší.

Diskuze ke článku
Martin Fabiánek
Martin Fabiánek
Na jaře představí a do prodeje půjde možná v létě.... zapomenutý... Je to škoda, jsou to pěkné telefony a já Sony fandil....
Pepa Pepa
Pepa Pepa
Naposledy upraveno: 21. 2. 2022 12:29
Sony dělá krásné telefony (aspoň pro mě jsou opravdu krásné), ale jen v případě, že jsou cenově od 20 tisíc nahoru.

Desítka žádný dizajnový skvost bohužel není - spíš jen křičí do světa, jak na ní Sony šetřilo...

Osobně bych byl pro, kdyby materiály u vrcholových modelů zůstaly, s tím, že i menší Pětka by mohla dostat matné sklo.

Ty lesklé plochy, které se tak rády zapatlají a ještě radši odřou...

Desítka by měla, dle mě, dostat také kovový rám a plastová záda - ne tak, jak je to nyní. A určitě STEREO reproduktory by byly hodny ceny, za kterou tuto třídu Sony prodává.

Nižší třídu Sony opustilo, tak by se měli více snažit u toho, co nabízí.

A určitě vylepšit podporu. Tady prostě Samsung vede na plné čáře...

HLAVNĚ DOUFÁM, že představení proběhne až tehdy, kdy bude Sony samo vědět, že cca do 3 týdnů bude schopné telefony dostat na trh a ne tak, jako to dělají pořád a pořád, krize, nekrize...
Franta Vomáčka
Franta Vomáčka
ach jo, první info a už tuším !za mě! zklamání. Tedy pokud "nejmodernější" znamená ten nejvýkonnější. Raději bych v pětce viděl dostatečně výkonný Snapdragon, ale zároveň efektivní. Něco na způsob SD870 nebo SD7**. A samozřejmě už bezdrátové nabíjení i do pětky. Zbytek nechat. A sklo taky můžou nahradit nějakým odolnějším kvalitním matným plastem, co nechytá otisky a neklouže jako úhoř. Čočky zarovnají se zády.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze