Sony chystá návrat „Xperie Compact“. Není na to však příliš pozdě?

9
Sony chystá návrat „Xperie Compact“. Není na to však příliš pozdě?
Fotografie: mobilenet.cz
  • Rozměry smartphonu mají činit 140 × 68,9 × 8,9 mm
  • 5,5" plochý displej má kapkovitý výřez

Pokud se vám občas zasteskne po smartphonech Xperia Compact, jistě vám udělá radost následující zpráva pocházející od známého leakera @onleaks, který se rozpovídal na voice.com.

A na co se přesně podle něj můžeme těšit? Na základě jeho zdrojů se bude jednat o smartphone s rozměry 140 × 68,9 × 8,9 mm s 5,5" plochým displejem a kapkovitým výřezem. Ve výbavě dále najdeme 8Mpx selfie kamerku a duální fotoaparát na zádech s 13Mpx primárním senzorem. Pravou stranu zdobí klasická kolébka ovládání hlasitosti, kapacitní čtečka otisků prstů s funkcí vypínacího tlačítka a rovněž spoušť fotoaparátu. I přes malé rozměry se Sony podařilo do těla zařízení vměstnat 3,5mm jack, jehož absenci většina výrobců (značně větších smartphonů) omlouvá nedostatkem místa. Nová Xperia Compact přitom mohla dorazit ještě letos.

Jedinou otázkou tak zůstává, jestli bude po nové superkompaktní Xperii dostatečná poptávka. Nejnovější informace pocházející od dodavatele Applu, který se vyjádřil pro Nikkei, potvrzují, že odbyt iPhonu 12 mini není příliš velký. Podle Consumer Intelligence Research Partners (na které se odkazuje 9to5Mac) májí prodeje iPhonů 12 mini tvořit pouze 6 % z celkových prodejů v období mezi říjnem a listopadem roku 2020. Proslýchá se také, že Apple výrobu iPhonu 12 mini z těchto důvodů omezil.

Diskuze ke článku
Mara Studna
Mara Studna
Troufnu si říci říci,že pozdě není!Compact odrovnalo minulé vedení,restruktualizace přinesla sloučení s divizí Alpha a spoustu fandů aspon od Sony po Comactu volalo a je zpět!Otázkou je,v jaké výbavě ho nabídnou a za jakou cenu!Osobně si vždy pořizuji vlajku,ale Compactu od Sony přeji ůspěch-snad se zadaří-ale!!!Bude to mít těžké!!!
Marek Ftacik
Marek Ftacik
Naposledy upraveno: 25. 1. 2021 18:12
sem s ním pokud bude za přijatelnou cenu ale bez debilního kapkovitého výřezu který idiot tohle vymyslel, je to hnus. K...a kdy se někdo rozhoupe dělat normální pěkné telefony za dobrou cenu.
Myslím že by šli na dračku než současné výplody. dál nebudu komentovat.
Nemáte někdo pěknou Xperii z2, nebo starší Mororolu G.
Martin Nebes
Martin Nebes
Asi bych to formuloval takto, tyhle malé telefony jsou určeny v dnešní době spíše pro nenáročné uživatele. Podle mě je krok u SONY logický a jestli nastaví slušnou cenu tj kolem 5 tisíc bude mít úspěch. U Apple je to pravý opak kdo dá za takový telefon cenu kolem 20tis s 64GB úložištěm to se v dnešní době dává do low-end telefonu a za tuhle přestřelenou cenu už může mít solidní zařízeni...
MichalV65
MichalV65
Bohužel úspěch pro Sony nejspíš nepřinese. Dnes je poptávka po velkých telefonech a kompaktní telefony zrovna v kurzu nejsou.
Sony by hlavně mělo srazit cenu, protože konkurence je někde jinde.
Sám mám teď druhým rokem telefon od Sony a další zřejmě koupím od konkurence, protože mi za mnohem nižší cenu dokáže nabídnout mnohem lepší poměr cena výkon.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze