Twitter možná zmizí z App Store, tvrdí Musk. Apple zatím utlumuje reklamu

2
Twitter možná zmizí z App Store, tvrdí Musk. Apple zatím utlumuje reklamu
Fotografie: Brett Jordan, unsplash.com
  • Applu se zřejmě nelíbí směřování Twitteru po odkoupení Muskem
  • Vyřazení aplikace z obchodu je zatím jen spekulací Muska

Twitter zažívá velice turbulentní rok, který bude už navždy spojován s miliardářem Elonem Muskem. Ten nejprve Twitter chtěl koupit, nechtěl koupit, až jej nakonec koupil. I to by samo o sobě stačilo na zajímavý historický zápis, ale výstřednost Elona Muska se naplno projevila až v posledních týdnech.

Nejprve se rozhodl, že propustí značnou část vedení společnosti, následně měnil podmínky kolem modré nálepky a nakonec nechal uživatele hlasovat o tom, zda se vrátí na síť bývalý americký prezident Donald Trump. I to bylo náznakem toho, že Musk nehodlá Twitter nijak regulovat a možná navrátí nespočet blokovaných účtů. To znepokojilo některé přední světové firmy, které se rozhodly z Twitteru ve větší či menší míře stáhnout. Například nevkládat nové tweety, případně omezit reklamu.


Mezi společnosti spadá například Volkswagen, General Motors či Pfizer. Dle Elona Muska se do této skupiny připojil i Apple, který údajně z velké části zastavil inzerci na Twitteru. Musk se v návaznosti na to ptá, zda Apple snad nenávidí svobodu projevu v Americe. Musk k celé situaci dodal, že Apple údajně pohrozil odstraněním aplikace Twitter z obchodu App Store, aniž by uvedl důvod. Prozatím však nedošlo k potvrzení této spekulace.