Sociální síť X testuje zpoplatněný provoz pro všechny. Jaká bude roční cena?

Sociální síť X testuje zpoplatněný provoz pro všechny. Jaká bude roční cena?
Fotografie: Elon Musk
  • Test zpoplatněného provozu pro všechny probíhá na Novém Zélandu a Filipínách
  • Roční poplatek je stanoven na cca 23 Kč
  • Bez zaplacení nelze přidávat posty ani komentovat

V září jsme vás informovali o tom, že by sociální síť X (Twitter) mohla být pro všechny zpoplatněna. K této změně nyní společnost skutečně nakročila, a to formou testovacího provozu na Novém Zélandu a Filipínách. V rámci něj musí noví uživatele uhradit roční poplatek ve výši 1 dolaru, což je v přepočtu zhruba 23 Kč. Pakliže noví uživatelé poplatek nezaplatí, mohou na sociální síti obsah jen konzumovat, nikoliv vytvářet příspěvky či komentovat.


Důvod k tomuto kroku je nasnadě. Elon Musk, jakožto majitel sociální sítě X, hodlá zamezit generickému vytváření účtů, které často přináší pouze spam a nevyžádané příspěvky. A právě platební brána se jeví jako ideální prostředek. Současně je s ohledem na extrémně nízkou cenu zřejmé, že nepůjde o zásadní zdroj příjmů pro společnost, což ostatně přímo potvrzuje na oficiálním účtu v rámci sociální sítě X.

V tuto chvíli nebylo oznámeno, jaký bude další vývoj. Prozatím se opatření nevztahuje na již založené účty, ty nadále nemusí nic pro běžné používání platit. Zda se test s drobnou platbou rozšíří i do dalších regionů, rovněž není potvrzené.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze