Top Apps: nejlepší kancelářské balíčky

3

Prohlížení a úprava dokumentů, tabulek a prezentací již dávno není výhradou pouze počítačů. Rovněž na mobilních zařízeních se můžeme setkat s velmi schopnými kancelářskými balíčky, které si nic nezadají ani se svými dospělými protějšky. Proto si dnes projdeme několik opravdu nejlepších kancelářských aplikací pro Android, díky kterým můžete mít svou práci vždy hezky po ruce.

Před samotným výběrem těch nejlepších aplikací však upozorním, že přeskočíme povedené aplikace zdarma od Googlu (Dokumenty, Tabulky...), jelikož ty má přeci jen většina uživatelů Androidu na svém telefonu již předinstalované v rámci povinného Google balíčku. V našem seznamu budeme upozorňovat spíše na pokročilejší alternativy k těmto základním aplikacím. Podmínkou je, aby byla každá aplikace k dispozici jak na mobilních zařízeních, tak na PC či Mac pro snadný přechod a práci mezi oběma platformami.

Top Apps: kancelářské balíčky

Microsoft Office

Jako první se podíváme na starý dobrý Word, Excel a PowerPoint od Microsoftu, se kterými jste určitě již přišli do styku, pokud jste někdy používali počítač. Zde máme mobilní verze těchto aplikací, které jsou navíc kompletně zdarma. Připlatit si můžete pouze za balíček Office 365, který odemkne tyto programy i na PC či Mac a získáte 1TB úložiště na OneDrive. Každá aplikace je výborně navržena s jednoduchým uživatelským prostředím a všemi funkcemi, které od podobného balíčku očekáváte. Navíc tu máme i podporu cloudu pro snadnou synchronizaci mezi různými zařízeními pomocí integrace s OneDrive.

Microsoft Office

Stejně jako již jmenované trio stojí možná za vyzkoušení i aplikace Office Lens. Jedná se v podstatě o skener od Microsoftu, který vytváří dokumenty z fotografií. Můžete tak změnit A4 papír na PDF nebo Word dokument pouhým vyfocením. Software následně vyrovná a vyhladí snímek filtry, aby vypadal co nejlépe a snadno se četl.

Stáhnout Microsoft Word

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Stáhnout Microsoft Excel

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Stáhnout Microsoft PowerPoint

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Stáhnout Office Lens

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

WPS Office + PDF

Dále nám dokumenty pomůže upravit WPS Mobile. Známá aplikace, jejímž hlavním tahákem jsou velmi nízké požadavky na hardware a navíc si ukousne pouze 25 MB z vašeho místa v interním úložišti. Plusem je i fakt, že je dobrou alternativou k již zmíněným aplikacím, jelikož podporuje dokumenty, tabulky i prezentace napříč všem populárními formáty. Speciální balíček Extra Goodies přidá i kontrolu pravopisu a tezaurus, čili slovník synonym a antonym. Mějte však na paměti, že aplikace zdarma obsahuje reklamy, které však nijak nenarušují váš pracovní proces. Jsou tak šikovně implementované, že většina uživatelů si jich možná na první pohled ani nevšimne.

WPS Office

Stáhnout WPS Office + PDF

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Polaris Office + PDF

Stejně jako předešlé aplikace, i Polaris Office umí otevřít a upravovat dokumenty, tabulky a prezentace. A stejně tak si můžete prohlížet i PDF soubory či do nich přidávat poznámky. To vše je zabaleno v líbivém a velice jednoduchém interfacu, který je radost používat. Výhodou je fakt, že v této aplikaci prakticky nenarazíte na reklamu i ve verzi zdarma. Co ovšem Polaris odlišuje od ostatních, je například propojení s Chromecastem, což znamená, že můžete svou práci snadno a rychle poslat na velkou obrazovku, která je k němu připojena. Aplikace také dobře pracuje s cloudem, takže bude vaše práce vždy v bezpečí a můžete ji snadno sdílet s ostatními.

Polaris Office

Stáhnout Polaris Office + PDF

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

OfficeSuite + PDF

Jako poslední si naši pozornost zasloužil OfficeSuite + PDF, který je drahý, ale zároveň také pravděpodobně na funkce nejbohatší kancelářský balíček v obchodě Google Play. Dovoluje vám vytvářet komplexní dokumenty s pokročilými úpravami, podmíněným formátováním či ručním kreslením přímo do dokumentu a mnoha dalšími funkcemi. Jako bonus můžete pracovat ve více souborech najednou. Před koupí si však určitě vyzkoušejte verzi zdarma nebo na chvilku používejte trial verzi. Verze zdarma však opět obsahuje reklamy, které jsou tentokrát v menu trochu agresivnější, ale stále se dají překousnout. Pokud však na svém mobilním zařízení často vykonáváte kancelářskou práci, může se investice vyplatit.

OfficeSuite

Stáhnout OfficeSuite + PDF Editor

Google Play Google Play (zdarma) App Store App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
Dano
Za mňa jedine MS Office sada , a ak sa nedá tak Polaris Office. Ostatné škoda aj skúšať. WPS bol dakedy fajn tiež,ale nie dosť slušne kompatibilný s MS Office.
Michal
Wps je fajn i pro PDF, akorát víc otvírám soubory v odt tak používám Open Document Reader.
ANO
Otazka zni .... kdyz chcete otvirat MS office dokumenty ..... proc pouzivat neco jineho nez MS office?:o) Jinak kdyz uz uvadite odkazy ke stazeni pro detske telefony, tak by bylo prinejmensi uvest i pro primarni platformu, kde to narozdil od windows mobile neni predinstalovane ... a i na windows mobile se ta aplikace da odinstalovat, takze by se vlastne ten odkaz hodil i tam ....

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze