Potřebujete nahrávat zvuk pomocí telefonu? Pak se podívejte na tyto aplikace

Top Apps
20
Potřebujete nahrávat zvuk pomocí telefonu? Pak se podívejte na tyto aplikace
  • Dnes jsme pro vás vybrali čtyři audio rekordery, které dokáží nahrát zvuk do mnoha formátu
  • Některé z nich nepostrádají ani vlastní editor, zálohování do cloudu nebo podporu externích a Bluetooth mikrofonů
  • Všechny si přitom můžete vyzkoušet zdarma, avšak ty komplexnější aplikace je nutné odemknout nemalou platbou

Diktafony pro Android – Top Apps

Audio Recorder

Jednou z nejednodušších aplikací pro nahrávání zvuku je nepochybně Audio Recorder od Sony. Jedná se o velmi prostou, ale užitečnou aplikaci. Jen si zvolíte stereo či mono režim nahrávání, kvalitu záznamu a začnete nahrávat. Vzniklý WAV či AAC soubor můžete poté sdílet či nahrát do cloudu, přejmenovat, prohnat pár filtry nebo oříznut.

Audio Recorder

V nastavení si poté lze vybrat úložiště a především udělat zkoušku mikrofonu. Právě v mikrofonech je totiž velká přednost této aplikace, jelikož nativně podporuje řadu externích mikrofonů od mnoha výrobců pro získání co nejlepšího audia. Koneckonců i my jsme jí v redakci již mnohokrát využili. Jako bonus je navíc aplikace zdarma a bez reklam.

Stáhnout Audio Recorder

Google Play (zdarma)

Hlasový Záznamník

Vhod může přijít i Hlasový Záznamník od Splend Apps, který dělá to samé – jen přidává navíc detailnější nastavení. Nahrávat můžete soubory typu PCM neboli WAV, AAC, AMR nebo MP3. Zvolit si můžete i vzorkovací frekvenci, bitrate a také zdroj zvuku. Jen škoda, že aplikace nenabízí pořádný editor. Je ovšem zdarma a za 50 korun se zbavíte i reklam.

Hlasový záznamník

Stáhnout Hlasový záznamník

Google Play (zdarma)

Parrot

O něco komplexnější je aplikace Parrot, která toho nabízí opravdu hodně. Samozřejmě je možné nastavit kvalitu nahrávání, ale je tu třeba i funkce pro automatické přeskakování dlouhých tichých částí záznamu a můžete si i zvýšit citlivost mikrofonu. Nechybí možnost zálohování do cloudu či sdílení a dokonce můžete na přehrávaný zvuk uplatnit i filtry.

Parrot - Audio Recorder

Pravá zábava začíná však až v nastavení, kde lze vybrat zdroj zvuku včetně Bluetooth mikrofonu a zvolit mono/stereo nahrávání. Dále si můžete vybrat úložiště, různé efekty, které upraví záznam, a mnohé další. Aplikace podporuje i plánované nahrávání, ale za podobné funkce už si musíte připlatit. I zadarmo je však Parrot velmi schopná aplikace.

Stáhnout Parrot - Voice Recorder

Google Play (zdarma)

RecForge II

Pokud chcete své záznamy rovnou i sestříhat a pohrát si s nimi, jsou tu pro vás aplikace jako RecForge II. Nejenže můžete přímo při nahrávání upravovat zvuk různými efekty, ale i zvyšovat citlivost mikrofonu nebo si nahrávání naplánovat a tak dále. Záznamy můžete poté různě sestřihávat, kombinovat a klidně také zpětně konvertovat na jiný typ souboru s jinou kvalitou.

RecForge II

V nastavení poté nechybí detailní volba kvality nahrávání s mnoha typy formátů a opět si lze zvolit i zdroj zvuku. Aplikace je ke stažení zdarma, avšak pro plnohodnotné používání je nutné zaplatit 70 korun za odstranění nahrávacího limitu 180 sekund pro všechny kodeky, nebo rovnou 100 korun pro odemknutí celé aplikace naplno.

Stáhnout RecForge II - Audio Recorder

Google Play Google Play (zdarma)

Partnerem seriálu Top Apps je ASUS.

ASUS ZenFone 4 Logo
Diskuze ke článku
Řezňýk
Tak NSA nahrává všechno ze všech telefonů 24/7
Jj
_____
Potřebuji zaznamenávat obrazovku spolu se zvukem dané aplikace, ne z mikrofonu.
Pomocí jaké aplikace? Bez rootu si ani neškrtnu, že? Všechny os v základu stojí za ho.vno, jak android, tak iOS i Win. Téměř nulová možnost individualizace.
Olda
Nevíte náhodou jestli se dá koupit něco, v čem by byl schován odposlech a bylo to velice nenápadné?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze