Ať už chcete hubnout, nebo jen zdravě žít, tyto aplikace vám s tím pomohou

Top Apps
1
Ať už chcete hubnout, nebo jen zdravě žít, tyto aplikace vám s tím pomohou
  • Dnes si představíme čtyři aplikace, která vám pomohou s dietami či zdravým životním stylem
  • Doporučí vám nejen potraviny a jídla, která vám pomohou dosáhnout vašeho cíle, ale klidně i vhodná cvičení
  • U mnohých navíc funguje i propojení s fitness aplikacemi či chytrými hodinkami a náramky
  • Ke stažení jsou aplikace zdarma, avšak k jejich plnohodnotnému používání bude potřeba vždy platit předplatné

Telefon vám může díky aplikacím pomoci v různých oblastech – ať už jde o pracovní produktivitu, psaní si s přáteli, sledování filmů, sportování či hraní her. Dnes se podíváme na zdravý životní styl a aplikace, která vám pomohou s monitorováním stravy a třeba i hubnutím. 

Aplikace pro zdravý životní styl – Top Apps

MyFitnessPal

Všechny dnešní aplikace neslouží pouze pro držení diet, ale fungují také jako skvělý doplněk k fitnees aplikacím, což má ostatně hned naše první aplikace v názvu. MyFitneesPal patří mezi nejpopulárnější aplikace tohoto druhu a není se čemu divit. Má velkou databázi jídel a potravin, díky které si udržíte snadný přehled o stravě. Prostředí sice není nejpřehlednější či nejhezčí, ale je dostatečně funkční. 

MyFitnessPal

Hlavní předností je tu ovšem široká integrace s různými fitness aplikacemi a chytrými zařízeními, jako jsou hodinky či náramky. Dokonce máte i přímo v aplikaci připravených pár cvičení. Nechybí aktivní komunita uživatelů, a to všechno zabaluje pod svá křídla spousta statistik o vašem postupu k cíli. Verze zdarma ovšem pracuje jen s kaloriemi a až placením předplatného odemknete potenciál aplikace naplno. 

Stáhnout Calorie Counter - MyFitnessPal

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

MyPlate Clorie tracker

Právě ono placení předplatného či nutnost vytvořit si účet nalezneme u všech našich aplikací a výjimkou není ani MyPlate Calorie Tracker. Ten obsahuje více jak 2 miliony různých potravin a jídel, přičemž stejně jako u jiných aplikací můžete i zde využít skener čárových kódů pro přidání vlastních potravin. Vytvářet si můžete samozřejmě i vlastní recepty a nechybí ani integrace Google Fit. 

MyPlate Calorie Tracker

Aplikace je navíc přehlednější a jednodušší než MyFitnessPal, avšak nechává si mnoho stejných funkcí. Nabízí mnoho barevných grafů, nechybí opět aktivní komunita uživatelů a najdeme v ní i vlastní obchod. Problém je, že většina možností je opět uzamčena za dveřmi předplatného, ale tak už tomu u takových aplikací bývá, jak už bylo řečeno. 

Stáhnout MyPlate Calorie Tracker

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Lifesum

Mou volbou číslo jedna by však byla aplikace Lifesum, která si mě získala nádherným barevným vzhledem a animacemi. Prostředí vypadá velmi moderně a stylově, avšak není to na úkor funkcí. Hlavním jmenovatelem je zde personalizace. Aplikace vám klade často desítky otázek, podle kterých vyhodnotí vaší situaci a zvyky. Na jejich základě poté vytvoří dietu přímo vám na míru a uzpůsobí ji vašemu cíli.  

Lifesum

Lifesum poté doporučí jídla, aktivity, potraviny a tak dále. To vše samozřejmě zaznamenává do hezkých grafů a statistik. Nechybí přitom ani záznam cvičení, propojení s jinými aplikacemi nebo mnoho sociálních složek. Pokud se však chcete dívat na recepty, nechat si vytvořit dietu na míru a používat aplikaci naplno, je nutné vybrat mezi předplatným na 3, 6 nebo 12 měsíců. Jedná se však skutečně o tu nejkrásnější a bezpochyb jednu z nejlepších aplikací svého druhu. 

Stáhnout Lifesum

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

YAZIO

U všech předešlých aplikací jste si mohli všimnout pro mnohé jedné společné chyby – angličtina. Spousta lidí nezná jména všech potravin a jídel v angličtině a právě pro ty je tu YAZIO. Není možná tak krásná jako Lifesum, ale je hodně blízko a navíc sdílí i jistou míru personalizace. Nedostanete sice tolik otázek, ale stejně vám aplikace zvolí dietu podle vašich požadavků. 

YAZIO

Stejně jako u předchozí aplikace je však výživový plán či databáze receptů uzamčena za nutné předplatné. Za své peníze však dostanete opravdu pěknou aplikaci, kterou lze propojit s dalšími fitness aplikacemi či chytrými hodinkami a náramky pro zaznamenávání aktivit. To vše podporuje opět řada barevných statistik, grafů a obrázků, přičemž si můžete svá data klidně i vyexportovat a donést je třeba svému lékaři či výživovému poradci.   

Stáhnout YAZIO

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Partnerem seriálu Top Apps je ASUS.

ASUS ZenFone 4 Logo