Komprimujte a rozbalujte soubory všeho druhu s těmito aplikacemi

Top Apps
1
Komprimujte a rozbalujte soubory všeho druhu s těmito aplikacemi
  • Dnes se podíváme na aplikace, které si poradí s různými formáty archivovaných/komprimovaných souborů
  • Všechny dovedou soubory komprimovat, zašifrovat i zaheslovat
  • Zároveň otevřou formáty, jako je zip, rar, 7z, tar, b1 a mnohé další

Správci souborů – Top Apps

Jedním z rozšířených typů souborů jsou nepochybně ty archivované nebo chcete-li komprimované. Ať už narazíte na zip, rar,7z, tar nebo jiné, vždy je potřeba mít aplikaci či program, který si s nimi poradí, a právě proto se dnes na takové aplikace pro Android podíváme.

B1 Archiver

Jako první přichází na řadu populární B1 Archiver, který si umí poradit skoro s každým formátem. Podporuje samozřejmě ty nejrozšířenější jako zip a rar, ale kromě nich si ví rady i s dalšími 35. Pokud tedy často pracujete s neobvyklými komprimovanými soubory, na které každý den jen tak nenarazíte, je tato aplikace přesně pro vás.

B1 Archiver

K tomu navíc nechybí ani podpora rozbalování rarů a b1 souborů rozdělených do více částí. Jedná se zkrátka o povedou aplikaci, která navíc i vcelku dobře vypadá. Jen si budete muset připlatit pár korun za odemknutí všech funkcí a odstranění reklam.

Stáhnout B1 Archiver zip rar unzip

Google Play (zdarma)

RAR

Další aplikace se jmenuje jednoduše RAR a pochází z dílen RARLAB, tedy vývojářů, kteří stojí za samotným programem Winrar pro počítače. Dle očekávání si tak poradí se všemi většími formáty, jako je rar, zip, tar, 7z a mnohé další. Nechybí ani obvyklé možnosti šifrování a zaheslování.

RAR

Aplikaci můžete zároveň prohnat benchmarkem a podívat se, jak si váš hardware vede v porovnání s ostatními. A dokonce je tu i funkce pro opravu poškozených souborů, byť její úspěšnost se drasticky liší případ od případu. I tak je to ovšem velmi schopná aplikace, kterou byste měli vyzkoušet. Jen počítejte, že za úplně všechny funkce si musíte opět připlatit.

Stáhnout RAR

Google Play (zdarma)

WinZip

Mnoho z vás si určitě vzpomene také na další legendární program WinZip. I ten si našel cestu na Android. Přivádí s sebou však podobné neduhy jako jeho počítačový předek, takže vám bude aplikace buď naprosto skvěle fungovat, anebo s ní budou jen problémy. Pokud vám ovšem bude fungovat, dostanete slušnou porci funkcí a podporu všech největších formátů.

WinZip

U Winzip je ale unikátnější integrovaná podpora Dropboxu a Google Drive, kterou začali ostatní postupně po jejím vzoru také zavádět. Navíc disponuje až překvapivě moderním a hezkým prostředím, které je přehledné a neháže vám klacky pod nohy. Jako vždy je tato aplikace ke stažení zdarma, avšak rovněž u ní najdeme poplatek za všechny funkce.

Stáhnout WinZip – Zip UnZip Tool

Google Play (zdarma)

ZArchiver

ZArchiver najdeme v obchodě Google Play již notnou řádku let. Pochlubit se může vcelku pěkným prostředím, ve kterém se každý relativně rychle zorientuje. Počítat můžete s podporou řady formátů, šifrováním, zaheslováním či dělením souborů do více částí.

ZArchiver

Aplikace sice nenabízí nic výjimečného, ale to není nezbytně špatně. Pokud chcete zkrátka jen zapnout aplikaci, rozbalit nebo zabalit soubor a rychle ji opět vypnout, bude vám sloužit dobře, a navíc má oproti ostatním velkou výhodu. Na rozdíl od nich je totiž ZArchiver kompletně zdarma a bez reklam či dodatečných plateb.

Stáhnout ZArchiver

Google Play (zdarma)

Správci souborů

Na úplný závěr musíme upozornit, že nemusíte nutně stahovat podobně specializované aplikace. Jestli chcete občas jen nějaké soubory zazipovat či odzipovat, poslouží vám úplně stejně a možná i lépe jakákoli správce souborů pro Android.

Sice neumějí většinou tolik formátů a chybí jim některé funkce, ale zase můžete díky nim soubory snadněji hned přemístit, kopírovat, zálohovat do cloudu a podobně. Pokud by vám takový správce vyhovoval, určitě se podívejte na jeden z předchozích dílů Top Apps, ve kterém ty nejlepší správce souborů naleznete.

Partnerem seriálu Top Apps je ASUS.

ASUS ZenFone 4 Logo