Využívejte naplno rychlá nastavení v Nougatu pomocí těchto aplikací

Top Apps
1
Využívejte naplno rychlá nastavení v Nougatu pomocí těchto aplikací
  • Tyto aplikace mohou využít pouze majitelé Androidu 7 Nougat
  • Jedná se o aplikace, které přidávají či upravují rychlá nastavení v notifikační liště
  • Podíváme se ovšem na ty, které změní celý vzhled notifikační lišty třeba ve stylu Androidu Oreo

Rychlá nastavení v Nougatu – Top Apps

Quidgets

Máte rádi widgety, ale nechce si s nimi zaplnit vaší pečlivě sestavenou domovskou obrazovku? Potom by se mohlo hodit mít k widgetům přístup třeba přímo z notifikační lišty díky aplikaci Quidgets. Stačí si ji stáhnout z Google Play, přejít do uprav rychlých nastavení lišty a přetáhnout si jednu z pěti ikon s nápisem Quidgets.

Quidgets

Na tu pak klepnete, vyberete si widget, který chcete, aby zastupovala a je hotovo. Ikona změní svou podobu, abyste poznali, jaký widget je k ní přidělen a stačí na ní klepnout pro jeho zobrazení. Samotný widget pak vypadá jako na domovské obrazovce a můžete ho i stejně používat. Jen nebuďte překvapení, že po instalaci nikde nevidíte ikonu aplikace. Vše se rovnou stáhne do lišty, takže případné odinstalování musíte provést přímo z Google Play, případně z nastavení ve složce všech aplikací.

Stáhnout Quidgets

Google Play (zdarma)

Tiles

To aplikace Tiles už funguje o něco tradičněji a má vlastní ikonku. Její účel je prostý. Umožňuje přidávat různá tlačítka rychlých nastavení do lišty, pokud třeba váš výrobce telefonu ve svém prostředí některé funkce nemá. Stačí si v aplikaci vždy zapnout požadované tlačítko, nastavit si jej a potom ho najdete v nastavení lišty.

Tiles

Samotný výběr tlačítek je vcelku široký a najdete tu třeba tlačítka pro ovládání jasu, otevření vybrané aplikace, zavolání zvolenému kontaktu, vytvoření budíku či události v kalendáři a mnohé další. Za Tiles si sice musíte zaplatit nějakých 40 korun, ale funguje dobře a přidává užitečné funkce, přičemž ještě více voleb je tu třeba pro majitele telefonů s rootem.

Tiles

Jen mějte na paměti, že v závislosti na nadstavbě vašeho telefonu se tlačítka často neobjeví v nastavení okamžitě po jejich zapnutí a ani nemusí hned zmizet, pokud je zase vypnete. Poté je tedy nutné telefon restartovat, aby se vše správně zobrazilo. Pokud ovšem máte telefon s více méně čistým Androidem, mělo by vše běžet bez nutnosti restartu, jak můžete vidět i na našem příkladu.

Stáhnout Tiles

Google Play

Quick Settings

Ostatně úplně stejně funguje aplikace Quick Settings, která nabízí trochu jiné funkce a tlačítka. Princip je však úplně stejný a i ona umí pozlobit se zobrazováním tlačítek. Jak už však bylo řečeno, bez silné nadstavby bude fungovat bez problémů a jedná se rozhodně o velmi schopnou aplikaci.

Nougat/Ore Quick Settings

Stáhnout Nougat / Oreo Quick Settings

Google Play (zdarma)

Konkrétní nastavení samostatně

Pokud se nechcete hrabat tunami různých možností, můžete si v Google Play vyhledat speciální aplikace, které vám přidají jen jedno tlačítko, které požadujete. Kupříkladu Ringer Mode vám dá možnost přepínat režimy vyzvánění. Notedown Tile vás nechá zapsat si poznámku a ihned jí klidně i sdílet a Weather Tile přidá zase ikonku z předpovědí počasí, kterou si můžete rozkliknout pro bližší informace a klidně si ji můžete také podrobněji nastavit.

Rychlá nastavení z Google Play

Stáhnout Ringer Modes - Quick Tile

Google Play (zdarma)

Stáhnout Notedown Tile

Google Play (zdarma)

Stáhnout Weather Quick Settings Tile

Google Play (zdarma)

Material Notification Shade

Hraní si s rychlými nastavení však není jediné, co Nougat dovoluje. Aplikace Material Notification Shade vám totiž rovnou upraví kompletně celý vzhled notifikační lišty třeba do stylu Androidu 8 Oreo. Můžete si upravovat barvy samotné lišty, ikon či barvy notifikací i si panel lehce zprůhlednit a přemístit si ovládání jasu dospod lišty. To vše můžete dělat zdarma, ale pokud chcete ještě více možností a stylů zobrazení, je nutné si zaplatit 60 korun.

Material Notification Shade

Stáhnout Material Notification Shade

Google Play (zdarma)

Partnerem seriálu Top Apps je ASUS.

ASUS ZenFone 4 Logo
Diskuze ke článku
Milde
Muzu doporucit aplikaci Tile Extension for nougat. Taky prida par uzitecnych veci do listy.pouzivam uz dlouho.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze