Steve Jobs by dnes oslavil 65. narozeniny

1
Steve Jobs by dnes oslavil 65. narozeniny
Fotografie: Apple
  • Jobsův rukopis můžeme pozorovat u přístrojů, jako je iPod, iPhone, iPad, iTunes nebo MacBook
  • Steve Jobs zemřel v 56 letech na rakovinu slinivky

Spoluzakladatel Applu a bývalý CEO, Steve Jobs, by dnes oslavil 65. narozeniny. Cupertinskou společnost založil spolu se Stevem Wozniakem v roce 1976 a zasloužil se o revolucionizaci počítačového odvětví s nástupem zařízení, jako je Apple 1, Apple II nebo Macintosh.

V roce 1985 Apple Jobs opustil po neshodách s tehdejším CEO, Johnem Sculley, aby se v roce 1997 opět vrátil poté, co Apple odkoupil společnost NeXT. Jobsův rukopis můžeme pozorovat u přístrojů, jako je iPhone, iPod, iPad, iTunes, MacBook nebo App Store. Podle současného CEO Applu, Tima Cooka, zůstane „DNA“ Jobse navždy základem Applu.

Diskuze ke článku
Honza M
Honza M
Jobs se v hrobě obrací z toho jak vypadají ty dnešní iphony. Velká černá placka co se nedá ovládat jednou rukou. Jobs měl dobře rozdělené velikosti displejů. 3,5 palce do kapsy (iphone, ipod touch) a ovládání jednou rukou, 10-13 pro přenosné použití (iPad, macbooky). 15 pro práci na cestách kde už se ale počítá s položením na stůl a nakonec velké imacy pro domácí použití. Dnes už je 5palec telefon pomalu malý tablet a je na ovládání jednou rukou moc velký a na použití jako tablet moc malý.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze