Zemřel Steve Jobs - vizionář světa IT

Dnes v brzkých ranních hodinách zemřel Steve Jobs. Vizionář a jeden ze zakladatelů firmy Apple podlehl ve věku 56 let rakovině slinivky.

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Jiří Vencl

 

Steve Jobs byl zcela určitě největším inovátorem IT techniky. Vlastnil přes 300 patentů, vymyslel myš, stal se největším konkurentem Microsoftu, na účet Applu dostal více peněz než má celá Amerika a evropské banky dohromady.

steve_jobs

Steve Jobs dokázal nemožné. Když v roce 2007 představil iPhone - okamžitě ukrojil velkou část mobilního trhu a to již existovalo mnoho smartphonů, MDA a XDA přístrojů. Microsoft se neúspěšně pokoušel prorazit na trh s tablety. Po deseti letech neúspěchů přišel Jobs s iPadem a boom tabletů se okamžitě dostavil.

Vytvořil trh s tablety, dotykovými telefony, obchodu s on-line hudbou, filmy, seriály, hudebními přehrávači, laserovými tiskárnami, animovaných filmů nebo ultra-notebooky ... dokázal měnit svět....k lepšímu.

 

R.I.P._Steve_Jobs_1955_-_2011

 

Ovládání počítače myší, telefonů a iPadů prsty. Přesně to, bylo snem Steva Jobse. Cílem tohoto muže bylo vyvíjet zařízení, která fungují jednoduše, efektivně a pro radost z používání.

Jaký bude Apple bez Steve Jobse? Co bude, až za pár let doběhne setrvačnost úspěšných produktů, jako je iPad a iPhone? Steve byl vizionář a uměl dát produktům vlastnost vyjímečnosti.

Apple je plný kreativních a schopných lidí, kteří mu stali po boku 20 a více let, ale je umění přijít s kreativním nápadem a vizí v ten správný čas.

 

Applu bude chybět charisma i osobnost. Steve Jobs ve firmě rozhodoval a měl dohled i na nejmenších detailech svých produktů jako je například i vzhled ikon ve svých operačních systémech.

Jeho vyjednávací schopnosti s dodavateli, tah na bránu, jeho cit pro detail, perfekcionalismus, budou zřejmě Applu chybět. A nám všem bez rozdílů také.

Odešel vyjímečný člověk.

Díky Steve - pro mnoho lidí na světě si byl a budeš navždy vzorem.

jobs-rip-500x335

R.I.P STEVE JOBS 1955 - 2011