Apple v tichosti představil novou generaci iPodu Touch s čipsetem Apple A10 Fusion

10
Apple v tichosti představil novou generaci iPodu Touch s čipsetem Apple A10 Fusion
  • Design nového iPodu Touch zůstává identický s předchozí generací
  • 4palcový IPS LCD displej s Retina rozlišením obklopují široké rámečky
  • Nový iPod Touch bude nabízen hned v šesti barevných variantách
  • Novinka půjde do prodeje za cenu startující na 5 990 Kč

Cupertinský výrobce dnes v tichosti představil již sedmou generaci hudebního přehrávače iPod Touch, jehož bezdotykový předchůdce se zapsal do historie spotřební elektroniky stejně jako například první MacBook nebo iPhone. Oproti předchozímu modelu, který spatřil světlo světa v roce 2015, nabízí novinka zejména vylepšený výkon.

iPod Touch 2019

Design nového iPodu Touch vychází z předešlé generace, a 4palcový IPS LCD displej s Retina rozlišením a jemností 326 pixelů na palec tak obklopují na dnešní poměry opravdu široké rámečky. Pod displejem pak najdeme fyzické tlačítko Home Button s klasickým čtverečkem uvnitř, jehož přítomnost naznačuje, že nepodporuje odemykání pomocí otisku prstu. Přehrávač nemá z pochopitelných důvodů ani rozpoznávání pomocí Face ID, které by musela obstarat FaceTime HD kamerka s rozlišením pouhých 1,2 megapixelu.

Šasi i design tak zůstává identický již od roku 2012, za což Applu pochvala rozhodně nenáleží. Potěšit může alespoň nízká tloušťka 6,1 milimetru, sympatická hmotnost 88 gramů a možnost iPod Touch zakoupit hned v šesti barevných variantách, mezi kterými najdeme vesmírně šedou, zlatou, stříbrnou, růžovou, modrou a nechybí dokonce ani červená (PRODUCT)RED edice.

Spolu s prehistorickým designem alespoň zůstává zachována přítomnost 3,5mm jacku, což je snad jediný pozitivní aspekt, bavíme-li se o vzhledu. Na zadní straně rovněž nechybí 8megapixelový senzor se světelností f/2.4 a automatickým zaostřováním. Spolehnout se můžeme také na podporu Wi‑Fi 802.11a/b/g/n/ac či Bluetooth 4.1 pro možnost bezdrátového poslechu.

iPod Touch 2019

Hlavní novinkou je tak vylepšený čipset Apple A10 Fusion s podporou ARkit či skupinového volání přes FaceTime. Předchozí generaci iPodu Touch osazené procesorem A8 již k podpoře těchto funkcí jednoduše scházel dostatek výkonu. Majitelé nového iPodu Touch budou mít zároveň možnost využít chystanou herní službu Apple Arcade, která bude spuštěna ještě během tohoto roku.

Nový iOS s číslovkou 13 má být představen již příští víkend a dočkáme se ho i na novém iPodu Touch. Majitelům starší šesté generace iPodu Touch se však již aktualizace na iOS 13 vyhne. Novinka bude nabízena s 32GB úložištěm za cenu 5 990 Kč. Pokud vám základní paměťová varianta nestačí, můžete sáhnout po verzi se 128GB úložištěm za 8 990 Kč, respektive po variantě se čtvrtterabajtovým úložištěm za cenu 11 990 Kč. Stejná cena se vztahuje i na obvykle dražší edici (PRODUCT)RED, jejímž nákupem přispějete do Globálního fondu na boj proti AIDS. Nový iPod Touch by vám měl být doručen již v pátek 31. května.

Diskuze ke článku
G.
To je ako keby Škodovka zobrala Felíciu a dala pod kapotu 1,2TSi. Stále je to Felícia.
Lukáš
Náhrada za iPhone SE to není a myslím si že v době telefonů a sluchátek s úložištěm se u tohoto produktu nedají očekávat vysoké prodeje. Na druhou stranu náklady na vývoj a marketing jsou velmi nízké takže apple nemá moc co ztratit.
Zog
Nemám slov. Idiotů v populaci je sice dost, ale jestli se najde někdo tak blbej aby si tohle koupil, měl by mu být přiznán invalidní důchod.
Mio
To ako vážne myslia tú cenu? :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze