Válí se vám doma staré Apple Watch a navíc teskníte po iPodu? Zkuste TinyPod

Válí se vám doma staré Apple Watch a navíc teskníte po iPodu? Zkuste TinyPod
Fotografie: TinyPod
  • Jedná se o netradiční pouzdro pro Apple Watch
  • Hodinky dokáže proměnit v iPod, neschází ani pověstné ovládací kolečko, tzv. Click Wheel
  • Cena je překvapivě rozumná

Dávno předtím, než jsme se zhýčkali možností přehrávat hudbu takřka na čemkoliv a z čehokoliv, existovala kouzelná krabička od Applu jménem iPod. Právě ta způsobila revoluci v oblasti hudebního poslechu (nejen) na cestách. Pověstný iPod byl nabízen v několika provedeních a proslavil se třeba i ovladačem v podobě kolečka (tzv. Click Wheel) a na svou dobu i neuvěřitelně velkou kapacitou úložiště, která u první generace osazené klasickým HDD činila 5 GB. Doba pochopitelně postoupila a spíše než to, kde hudbu uložíme, řešíme to, na jakých sluchátkách a skrze kterou streamovací platformu budeme naše oblíbené interprety poslouchat. Příznivci iPodů každopádně nyní mohou zavzpomínat na iPod s jedním cenově dostupným gadgetem. Nepotřebují přitom nic jiného než volné Apple Watch.


Společnost TinyPod nabízí stejnojmenné příslušenství, které je v podstatě netradičním pouzdrem pro Apple Watch, jež má zabudované ovládací kolečko z iPodů. Pomocí něj se, stejně jako kdysi u iPodů, ovládá rozhraní hodinek vložených do tohoto nezvyklého pouzdra. Zajímavostí je, že kolečko funguje díky sofistikovanému uspořádání mechanických komponent, které podle výrobce točí digitální korunkou na Apple Watch. TinyPod se navíc profiluje nejen jako hudební přehrávač, ale částečně také i jako telefon, máte-li k dispozici LTE model hodinek.

TinyPod se profiluje nejen jako hudební přehrávač.

Vzhledem k tomu, že fakticky využíváte Apple Watch, které však nenosíte na zápěstí, je nutné počítat i s nějakými omezeními. Tak například se majitelé musí připravit na nutnost po každém vypnutí displeje hodinky odemknout pomocí kódu, ten se totiž aktivuje po každém sundání hodinek ze zápěstí... Alternativou je pak ponechat hodinky odemknuté, což je však na úkor bezpečnosti. TinyPod rovněž vyžaduje vypnutí detekce nasazení na zápěstí, což by mělo podle výrobce TinyPodu prodloužit výdrž. Samozřejmě je možné používat také Apple Pay, avšak opět s ověřením kódem. Zadní strana pouzdra pak zůstává odhalena kvůli jednoduchému nabíjení.

TinyPod si výrobce cení přibližně na 80 USD (necelých 2 300 Kč) pro všechny velikosti Apple Watch, přičemž je kompatibilní s Apple Watch Series 4 a novějšími včetně Apple Watch SE a Apple Watch Ultra. Levnější alternativou je TinyPod Lite, což je pouzdro postrádající ovládání kolečkem.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze