Už i v App Store se objevily škodlivé aplikace, Apple zasáhl

11
Už i v App Store se objevily škodlivé aplikace, Apple zasáhl
Fotografie: Reuters
  • Celkem šlo o 17 aplikací od jednoho vývojáře
  • Na pozadí otevíraly prohlížeč a klikaly na reklamu
  • Apple je odstranil a vylepší svoje detekční mechanismy

Je to zpráva obvyklá spíše pro Google Play Store, kde se infikované nebo jinak problematické aplikace objevují celkem často a v množství menším než malém. Obecně se soudilo, že tvrdší systém hodnocení aplikací, který ve svém obchodě provozuje Apple, by podobným excesům měl zabránit, ale i zde se ukázalo, že nic není 100% spolehlivé.

Firma Wandera zaměřená na mobilní bezpečnost totiž našla v 17 aplikacích kód, který tam rozhodně neměl co dělat. Na pozadí totiž otevíral webové stránky, na kterých klikal na reklamu. To se dá zneužít hned dvěma způsoby: dají se tak „vydělávat“ peníze klikáním na reklamu, případně můžete odčerpávat finanční prostředky konkurenci tím, že klikáte na jejich reklamy.

App Store

Všechno běželo na pozadí, takže napadené uživatelé neměli o ničem ponětí, až na zvýšenou spotřebu energie a mobilních dat. Celkem se jednalo o 17 různých aplikací od jednoho vývojáře, jejichž seznam najdete na wandera.com. Apple už je z obchodu stáhl a slibuje, že vylepší svoje detekční metody, aby k podobným problémům příště nedošlo.

Diskuze ke článku
Offečka Jablečna
Pozor, příval blitek od drojdistů, kteří mají na svém rootnutém telefonu naistalované desítky aplikací z ruských a čísnkých warez stránek, za 3, 2, 1...
Droidista
Každá platforma má své nevýhody, kterým se nevyhneme. U androida je to google play a neznámé čínské aplikace. U applu některé špatné aplikace které systém nedetekoval nebo profily od neznámích vývojářů.

Jo a jak uživatel offečka jablečná psal že root je asi virus tak root virus není (pouze magisk). V poslední době je na root magisk manager který svými moduly překvapí nejednoho uživatele.

PS: toto není hate na ani jednu z platforem
Gotys
iOS evidentně stejná sra čka jako všechno ostatní. A jablečná ofecka předem předpo sraná raději napíše tuto kokot inu, aby měli komentujici pocit, že když něco promluví, bude to blitek droidysty...

Tak to ale není, největší imbecilitu tady předvedla jablečná ofecka

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze