Sony Ericsson Xperia pro: aktualizace na Android 4.0.4 je tu

55

Další z řady posledních smartphonů zaniklého výrobce Sony Ericsson, QWERTY model Xperia pro, oficiálně dostává aktualizaci na nejvyšší verzi operačního systému Android, tedy tu značenou jako 4.0 Ice Cream Sandwich.

Počínaje čtvrtkem začalo Sony postupně uvolňovat aktualizaci operačního systému pro model Xperia pro. Jedná se tak už o šestý model od Sony Ericssonu, jehož majitelé se tohoto byť již několikráte odloženého bonusu přece jen dočkají.

A o jakou konkrétní verzi systému v tomto zásadním updatu pro Xperii pro přesně jde? Sony se rozhodlo jít tou nejideálnější cestou, a proto uživatelům nabídne tu zcela nejnovější, označovanou jako Android 4.0.4, nikoliv o něco starší, ale hlavně o dost méně stabilní verzi 4.0.3, kterou na počátku celého kolotoče updatů dostaly modely Xperia arc S, Xperia neo V a Xperia ray. Tyto modely by se úplně nejnovějšího Androidu měly dočkat v několika nejbližších dnech, a to spolu s dvojicí Xperia arc a neo.

Sony Ericsson Xperia pro - fotografie z recenze

Tip! Recenze Sony Ericsson Xperia pro – Ideální Xperia je konečne tady

Pokud vás ještě telefon na aktualizaci neupozornil, pak prosím pozorně sledujte tuto stránku na fóru talk Sony Mobile, kde jsou v průběžně aktualizovaném seznamu přesně uvedeny jednotlivé aktualizované přístroje podle 8-místného čísla SI, které na svém kousku najdete uvedeno přímo pod baterií.

Kdo si počká, ten se dočká

Ještě si pro rekapitulaci připomeňme, že na aktualizaci na Android 4.0.4 nebo vyšší aktuálně podle plánu čekají ještě celkem čtyři telefony z loňského portfolia. Jmenovitě je to dvojce miniaturních Xperií mini a mini pro, odolný model active a také hudební smartphone Live With Walkman. Update k velké nespokojenosti jejich majitelů bohužel musí, tedy alespoň oficiální cestou, oželet majitelé herní Xperie play. O důvodech tohoto kroku se více dočtete zde. O dalších uvolňovaných aktualizacích pro zbývající telefony vás samozřejmě budeme průběžně informovat.

Na Android ICS čekají ještě majitelé čtyř starších Xperií

Technické parametry Sony Ericsson Xperia pro

Kompletní specifikace
Konstrukce120 × 57 × 13,5 mm, 142 g, konstrukce: vysouvací, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 3,7" (480 × 854 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 264 × 2 448), LED dioda, autofocus, video: 1 280 × 720 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm S2 MSM8255, CPU: 1×1 GHz, GPU: Adreno 205
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 320 MB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 2.1, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.0
Akumulátor1 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostříjen 2011,

Zdroje: xperiablog.net, talk.sonymobile.com

Diskuze ke článku
Milan
A co takhle nová generace?Tenhle rok není jedinej mobil ,kterej by měl výsuvnou qwerty ani 3d displej.To mě příjde od všech výrobcu jako neuvěřitelné.Samé dotykáče ,všechny stejné jen trochu jiná barva.Ti designéři až na čestné vyjímky jsou tak neschopní?Řeknu to rovnou ,letos mě snad možná kromě Samsung Galaxy S3 neuzaujal ani jeden mobil.Tak se modlím alespon a doufám v nástupce tohoto mobilu ,ale nic se neděje.Naivně jsem také čekal na nástupce HTC desire Z.Letošní současná nabítka mobilů je opravdu zoufalá. a to od všech výrobců
securid
arc S, neo V a ray již mají 4.0.4 od minulého týdne
Pepa
A nemohli byste vy tady provést test nějakého komunikátoru z roku 2011 s touto aktualizací 4.0.4? Zajímaly by mě vaše dojmy a vůbec jak je telefon svižný a zvládá normální používání, plus i větší zahul, jestli nedochází snadno k resetu, který třeba člověk s 2.3 nikdy nezažil a jestli se vyplatí aktualizovat.

Ano, vím, že třeba na konkurenčním webu je již videopohled, ale přeci jen úroveň Mobilenetu je někde jinde. Tam to prostě není tak profi a intonace pro mě není poslouchatelna, navíc dotyčný tak bezmyšlenkovitě sahá na displej a moc mi to nekoresponduje s tím, co tam říká. Není to pro mě tak dobrá prohlídka změn. Děkuji
ja
kdy sony uvolní pro zbývající 4 modely aktualizací?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze