Sony Ericsson představil Xperii neo V a update pro další Xperie

9

Švédsko-japonský výrobce dnešní den pojal v představování nového telefonu a radostná zpráva čeká i na majitele letošních Xperií. Všechny totiž dostanou aktualizaci operačního systému na verzi 2.3.4.

Další neo?

Nejprve se podíváme v rychlosti na nový model. Proč v rychlosti? Nejde totiž o vyloženou novinku. Designem i takřka celou výbavou totiž jde o současnou Xperii neo. Římská číslice "V" v názvu označuje, že telefon nabízí pouze 5 megapixelový fotoaparát. Současná Xperia neo nabídne 8 megapixelů. Co výrobce k tomuto kroku vedlo, je tak trochu záhadou. Některé informace mluví o tom, že výrobce 8 Mpx modulů má po zemětřesení problém dodržet kvóty dodávek a i kvůli tomu se Xperia neo zpozdila. Sony Ericsson tak volí 5 Mpx čip a modul, což by mu mělo umožnit řádově zvýšit produkci a uspokojit poptávku. Funkční výbava tak stejně jako u Xperie neo obsahuje jednojádrový procesor s taktem 1GHz, 3,7 palcový BRAVIA displej nebo HDMI konektor. Jedno prvenství si ale nová Xperia neo V přeci jen připíše. Bude prvním Sony Ericsson, který poběží na novém Androidu 2.3.4.

Sony Ericsson Xperia neo V - oficiální fotografie

Android 2.3.4

Zoufat ale nemusejí ani majitelé letošních Xperií. Pro úplnost by mělo jít o modely Xperia arc, Xperia neo, Xperia Play, Xperia pro, Xperia ray, Xperia active, Xperia mini a Xperia mini pro. Aktualizace by se všechny modely měly dočkat už v průběhu října. Její instalace váš telefon obohatí o nové a mnohdy velmi praktické funkce.

Všechny Xperie z roku 2011 se dočkají aktualizace na Android 2.3.4

První novou funkcí budou 3D panoramata. Pokud si takový snímek pořídíte, můžete si jej ihned prohlédnout na telefonu, avšak ve 2D. Třetího rozměru si užijete jen na příslušné televizi. Otázka však zůstává, jak bude ono 3D vypadat. Přeci jen ani jedna Xperie nedisponuje dvojicí kamer. Patrně půjde jen o softwarové přepočítání. Další novinkou bude možnost pořídit screenshot displeje přímo z telefonu. Už žádné polofunkční programy nebo nutnost propojit telefon s počítačem. Drobné aktualizace se dočká sociální síť Facebook. Dle očekávání s verzí 2.3.4 Gingerbread přijdou i video hovory v aplikaci GTalk. Dostupné budou na všech modelech s přední kamerou.

Další novou funkcí je zadávání textu, který výrobce prezentuje ve stylu Swype, ale pracuje na principu T9. Lépe ji si ji prohlédněte na videu výše. Poslední zásadní inovací bude podpora USB on the go. Pokud však jásáte, že přes redukci připojíte myš či flashku jako v případě Nokií, budete zklamáni. K tomuto úkonu bude potřeba ještě zařízení LiveDock, které bude propojeno s telefonem a do něj pak ještě připojíte například myš.

Aktualizace Xperií roku 2011 přinese opravdu pěknou porci novinek, z nichž některé se mnohým uživatelům jistě budou hodit. Pravý důvod produkce Xperie neo V sdělen nebyl, ale každém případě se nového přírůstku dočkáme během podzimu.

Diskuze ke článku
xsarahdi
paráda...je vidieť, že Sonyericsson to s Androidom myslí vážne a bude lídrom aj v podpore a vývoji....:)

SE GOO
budak
Zaujímalo by ma prečo na stránkach SE je uvedené, že Neo V má 3,3 pal. displey.
Jakub
To bude taková nová X8 :). Jinak se mi teda líbí podpora sony ericssonu, jde vidět že se poučil a vydává jednu novou verzi androidu za druhou.. Navíc pro všechy svoje telefony s androidem současně, to nemá žádný výrobce!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze