Sony Ericsson Xperia mini pro: recenze výkonného trpaslíka
recenze

Sony Ericsson Xperia mini pro: recenze výkonného trpaslíka

66

Sony Ericsson Xperia mini pro je jeden z nejmenších smartphonů, které můžete na trhu vůbec sehnat. Nenechte se však zmást – Sony Ericsson napěchoval model Xperia mini pro tím nejlepším co má, a tak zde nalezneme 1GHz procesor, 512 MB paměti RAM nebo 5Mpx fotoaparát schopný pořizovat video v 720p. Je tento trpaslík skutečně trefa do černého?

Xperia mini pro je dostupná ve více barvách, k nám se dostala černá

Technické parametry Sony Ericsson Xperia mini pro

Kompletní specifikace
Konstrukce92 × 53 × 18 mm, 136 g, konstrukce: vysouvací, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 3" (320 × 480 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), LED dioda, autofocus, video: 1 280 × 720 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm S2 MSM8255, CPU: 1×1 GHz, GPU: Adreno 205
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 320 MB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 2.1, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.0
Akumulátor1 200 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostsrpen 2011, ?

Obsah balení:

  • telefon Sony Ericsson Xperia mini pro
  • microUSB kabel
  • adaptér pro nabíjení s USB konektorem
  • pecková sluchátka s 3,5mm jack konektorem
  • folie na displej
  • brožurky a manuály

Krabice je typická pro samotný Sony Ericsson

Design a konstrukce

Design je jedna z mála vlastností, které na Sony Ericssonu obdivuji již dlouhou dobu. Sony Ericsson jasně dokazuje, že ne vše musí být pouhá placka s dotykovým displejem, ale že i zde je stále prostor pro kreativitu. V poslední době se ohledně designu telefonů velmi diskutuje především kvůli soudním tahanicím Apple a Samsungu. Lidé nadávají, jak může Apple žalovat Samsung kvůli designu „černé placky“, když podle nich to „jinak ani nejde“. Tyto uživatele vždy rád odkazuji právě na Sony Ericsson nebo HTC aby viděli, že jinak to opravdu „jde“, a to velmi dobře.

Sony Ericsson Xperia mini pro je toho jasným důkazem. Nikdo nemůže říct, že by tento model někoho kopíroval, jde si zkrátka svou cestou a jde si po ní s hlavou vztyčenou a beze strachu, že by ho někdo mohl napadat. Design je velmi podařený, díky zaobleným zádům s úpravou Soft-Touch telefon skvěle padne do ruky. Oproti předchozímu modelu Xperia X10 mini pro však letošní model trochu přibral – rozměry jsou 92 × 53 × 18 mm při hmotnosti 136 gramů.

Také konstrukčně si dal Sony Ericsson záležet, a tak nám může model Xperia mini pro nabídnout výsuvnou qwerty klávesnici bez větší vůle v mechanismu. Vůli poznáte pouze v zavřeném stavu, kdy se horní část hýbe cca o 1 mm do stran, ovšem při vysunutí vše drží jak přibité a nikde se nic nehýbe. Za konstrukci náleží modelu Xperia mini pro jednoznačně jednička s malinkým mínusem za vůli v zavřeném stavu.

Teď už se pojďme podívat na telefon hezky kolem dokola. Začneme standardně přední stranou kde na nás čeká dotykový displej o úhlopříčce 3 palce. Ten má rozlišení 320 × 480 pixelů a dotyková vrstva je kapacitní. Pod displejem se nachází trojice tlačítek, kde krajní jsou senzorová (zpět a menu) a prostřední tlačítko hardwarové (domů).

Senzorová tlačítka pod displejem můžete občas stisknout omylem

Nad displejem se nachází malá mřížka telefonního reproduktoru, nápis výrobce, stavová dioda a pár senzorů osvětlení a přiblížení. Nechybí ani čočka předního fotoaparátu s rozlišením VGA. Po vysunutí se přední strana rozšíří o plnohodnotnou qwerty/qwertz klávesnici s 42 tlačítky, která je jednou z hlavních výhod tohoto malého smartphonu.

Zadní strana ukrývá čočku hlavního fotoaparátu, který se výrobci opravdu podařil. Rozlišení 5 Mpx, stabilizace obrazu, autofocus, rozpoznání obličeje a úsměvu nebo schopnost záznamu videa v HD 720p rozlišení. Parametry slibují skvělé výkony, na reálné výsledky se zaměříme však později. Kromě čočky fotoaparátu zde nalezneme ještě přisvětlovací diodu, logo výrobce a otvor reproduktoru.

Levý bok telefonu je zcela čistý až na malý otvor pro sejmutí zadního krytu. Zadní kryt se musí sloupnout jako téměř u každého dnešního smartphonu. Na pravém boku se nachází dvou-polohová spoušť fotoaparátu a kolébkové tlačítko pro ovládání hlasitosti. Spodní hrana je prázdná až na poutko pro zavěšení, horní hrana nabízí otvor 3,5mm jack konektoru, krytku microUSB a tlačítko pro vypnutí/zapnutí telefonu.

Sony Ericsson XPERIA mini pro – 3D videopohled

Pokud sháníte 3D brýle k našim videím, můžete si je objednat za 34,85 Kč od mobilenet.cz přímo k vám domů.

Baterie a výdrž

Smartphone Sony Ericsson Xperia mini pro je vybaven baterií Li-Ion o kapacitě 1 200 mAh. Zda je to málo či hodně je těžké říct. Na jednu stranu zde máme malý, pouze 3 palcový displej, ovšem na druhou stranu je zde výkonný 1GHz procesor a grafický čip Adreno 205. Ať tak či onak telefon vydrží na příjmu s přehledem den a půl, při menším vytížení do konce druhého dne. Pokud budete ale používat všechny on-line funkce jako je Timescape, emaily, prohlížeč a podobně, tak počítejte s výdrží maximálně jeden den stejně, jako u většiny dnešních smartphonů s Androidem.

Krytka microUSB konektoru je udělaná velmi dobře

Zvuk a reproduktor

Co se týče zvuku, tak zde Sony Ericsson mile překvapil, ale také zklamal. Překvapení na mne čekalo v podobě hlasitého reproduktoru na zadní straně. Je dostatečně hlasitý a například přehrávání hudby mu jde vcelku obstojně. Není to sice hi-fi souprava, ale všimnete si také náznaku basů.

Reproduktor skrývá malá štěrbinka na zádech telefonu

Velmi dobře je na tom také samotný hudební výstup z 3,5mm jack konektoru. Podání je rozhodně nadprůměrné a dokazuje, že Sony Ericsson vždy dbal na kvalitní zvukové vybavení. Čím si však ode mě výrobce pochvalu nevysloužil jsou sluchátka v balení. Už jsme si zvykli, že to bývají plastové špunty, které svou kvalitou rozhodně neohromí. To, co však dal SE do balení k modelu Xperia mini pro, je ale skoro urážka. Proto je ani nerozbalujte a nemusíte se ani bát je rovnou vyhodit a rovnou zapojit svá vlastní.

Klávesnice

Klávesnice bude u modelu Xperia mini pro rozhodně jedním z klíčových faktorů při rozhodování mezi tímto modelem a jeho sourozencem – Sony Ericssonem Xperia mini. Pokud jste chorobní „psavci“, pak je pro vás hardwarová klávesnice prakticky nutnost, natož u zařízení s takto malým displejem. Na něm je totiž používání softwarové klávesnice skoro nemožné.

Klávesnice se povedla, avšak stisk tlačítek je dosti tuhý

Klávesnice modelu Xperia mini pro má celkem 42 kláves, které jsou lehce pogumované, takže po nich prsty nekloužou. Oddělení je dostatečné, což minimalizuje překlepy. Co mi však trochu vadilo, je tuhost tlačítek. Možná je to o zvyku a možná časem povolí, ovšem faktem je, že stisk každého tlačítka dá palci docela zabrat a po chvíli „horečnatého datování“ to vaše palce rozhodně pocítí.

Softwarová klávesnice se vzhledem k malému displeji moc používat nedá

Klávesnice se snaží uživateli pomoci i v jiných ohledech než jen v pohodlnějším psaní. Můžete využívat také některých klávesových zkratek. Například při čtení emailu můžete pomocí klávesy R odpovědět (Reply), klávesou A odpovědět všem (Reply All) nebo klávesou F email přeposlat (Forward). V prohlížeči zase psaním rovnou začnete zadávat adresu nebo vyhledávat – nemusíte „tapnout“ do adresní řádky. A podobných fičurek je zde ještě více.

Displej a ovládání

Displej Sony Ericssonu Xperia mini pro je vybaven technologií zobrazování Bravia, která slibuje větší kontrast a zářivější barvy. Při sledování displeje bych těmto propagačním výrazům však možná i věřil, protože displej je opravdu kvalitní. Barvy příjemně září, kontrast je velmi dobrý a celkové zobrazovací jsou příjemné. Člověku se ani nechce věřit, že je to obyčejný TFT displej.

Ačkoliv to z fotek tak nemusí vypadat, displej má skvělé pozorovací úhly

Dotyková technologie displeje je kapacitní a na digitizéru je ve vypnutém stavu krásně vidět síť vodičů, která je u Xperie mini pro vedená křížem přes displej. Zdá se vcelku jemná, ovšem několikrát se mi stalo, že jsem spustil nechtěně aplikace, i když jsem chtěl pouze posunout obrazovku nebo menu. Displej je totiž velmi citlivý, někdy možná až příliš.

Většina ovládání vidí na dotykovém displeji, zbytek obstarají tlačítka

Veškeré ovládání záleží právě na dotykovém displeji, žádný pomocný ovládací prvek nehledejte. K dispozici máte dvě senzorová tlačítka v dolních rozích zařízení, přičemž se mi párkrát stalo, že jsem si dlaní omylem některé z tlačítek stiskl. Hlavně když jsem se palcem snažil dosáhnout na horní hranu displeje – telefon při svých rozměrech zapadne do dlaně a překlep je hned na světě. Ale nemusíte se nijak zvlášť bát, je to spíše o zvyku a za den dva vás vůbec nenapadne, že byste se mohli tlačítek omylem dotknout. U tlačítka „Domů“ žádný překlep ani nehrozí – je totiž hardwarové a jeho stisknutí vyžaduje trochu síly, což je v porovnání s dotykovým displejem a senzorovými kontextovými klávesami trochu matoucí.

Uživatelské prostředí a výkon

Sony Ericsson Xperia mini pro je vybaven nejnovější verzí operačního systému Android 2.3.3. Výrobce jej však celkem dovedně skrývá pod své vlastní uživatelské prostředí. Je stejné, jako u předchozích Xperií mini, ovšem přináší několik novinek.

Domovská obrazovka je rozdělena celkem na 5 částí – jak jinak u Androidu. Na každou obrazovku si můžete umístit widgety a zástupce aplikací dle libosti. Obrazovka je navíc rozšířena o „rohové složky“ což jsou vlastně složky pro zástupce aplikací v rozích displeje. Do každé složky můžete dát až 4 aplikace nebo může zůstat prázdná. Pokud máte nějaký prostornější widget, tak se rohové složky automaticky skryjí a ničemu tak nepřekáží. Rohové složky zůstávají na každé obrazovce stejné, takže je vhodné tam umístit například nejčastěji používané aplikace.

Domovská obrazovka s rohovými složkami

Menu je klasicky vyvedeno maticí ikon 4×3 (3×4). Je to bohužel daň za malý displej a tak se při větším počtu aplikací stává displej dosti nepřehledným a hledání aplikací je rozhodně pohodlnější pomocí vyhledávače. Úprava samotného menu končí s možnostmi uspořádání ikon podle sebe, řazení podle abecedy, nejpoužívanějších aplikací nebo nedávno nainstalovaných. Bohužel žádné složky ani záložky nečekejte.

Ikonky v menu můžete řadit podle sebe, názvu, nejčastěji používaných nebo nedávno instalovaných

Rozhodně zajímavou funkcí, i když na malém displeji dosti nepřehlednou, je rozhraní Timescape. Kdo trochu zná Sony Ericsson tak jistě ví, že Timescape je vlastní rozhraní kde se integrují sociální sítě, hovory, zprávy a další. Vše je vyvedeno v efektním kolotoči kdy každé události náleží jedna kartička – stav na Facebooku, tweet, hovor, zpráva a podobně. Ovšem jak jsem již řekl – kvůli malému displeji je rozhraní vcelku nepřehledné.

Aplikaci Timescape si můžete dát také na plochu, rohové složky se skryjí

Výkon je něco, čím mne maličký pisálek Xperia mini pro mile překvapil. Výrobci se totiž do tohoto malého těla podařilo vměstnat skutečně skvělou hardwarovou výbavu a zařízení tak pohání procesor Qualcomm Scorpion s taktem 1 GHz a pomáhá mu 512 MB paměti RAM. Když k tomu přidáme opravdu kvalitně odladěné prostředí od Sony Ericssonu, máme zde skutečně rychlého trpaslíka. Obrázek si můžete zkusit udělat například pomocí benchmark testu Quadrant, který dopadl pro našeho trpaslíka velmi zajímavě.

Benchmark test Quadrant se skládá z mnoha dílčích testů, které nakonec dají jeden výsledek

Sony Ericssonu Xperia mini pro nedělá problémy ani větší počet aplikací. Občas se sice s nějakým seknutím setkáte, ale to je zkrátka Android a nic s tím neuděláte. Jednou mi dokonce spadla nástavba od SE, ale těžko říct, čím to bylo. Od té doby už každopádně šlape vše bez problému.

Fotoaparát

Fotoaparát je velmi silná stránka Sony Ericssonu Xperia mini pro. Svých 5 milionů pixelů dokáže využít velmi dobře a tak jsou fotky skutečně podařené. Strčí s přehledem do kapsy i dražší zařízení, barvy jsou jasné a obraz ostrý. Dostupné jsou různé možnosti od stabilizace obrazu přes rozpoznání obličeje až po nejrůznější scénické nastavení. Zajímavá je vlastnost rozpoznání úsměvu, kdy telefon sám zaostří na úsměv a následně osobu vyfotí. Můžete dokonce nastavit jaká „intenzita“ úsměvu má spoušť spustit.

Prostředí fotoaparátu a kamery využívá každičký kousek prostoru na malém displeji

V horších světelných podmínkách pomáhá fotoaparátu přisvětlovací dioda. Ta ovšem není nijak zvlášť výkonná, takže fotky s ní jsou vždy nažloutlé a osvítit celou místnost dioda rozhodně nedovede.

Fotoaparát dokáže zaznamenávat také video a to dokonce v rozlišení HD 720p. Do takto malého zařízení byste to neřekli, že? Ovšem opět za to může především výkonný hardware, takže nahrávání videa ve vysoké kvalitě nedělá Sony Ericssonu Xperia mini pro žádný problém. Potěší kontinuální zaostřování, které by však mohlo pracovat trochu rychleji. Jinak je však kvalita videa velmi dobrá.

Sony Ericsson Xperia mini pro – testovací video

Testovací video z Sony Ericsson Xperia mini pro (38,18 MB, mp4)

Multimedia a internetový prohlížeč

Ačkoliv je Sony Ericsson Xperia mini pro velmi malý, rozhodně to neznamená, že by si nerozuměl s multimédii. Pořád v něm běží plnohodnotný Android a jeho 1GHz srdce dodává dostatek výkonu nejen pro přehrávání hudby, ale také videa nebo prohlížení internetu.

Hudební přehrávač si Sony Ericsson upravil mírně podle sebe - přesně pro potřeby Xperie mini pro. Základní obrazovka obsahuje dvě záložky v horních rozích pro vstup do knihovny a do seznamu aktuálně přehrávaných skladeb. Dále pak pouze tři velká tlačítka pro ovládání přehrávače, časovou lištu a obrázek alba. Jednoduché avšak plně dostačující.

Co však už tolik dostačující není, je nastavení. To je u hudebního přehrávače velmi strohé a tak se budete muset spokojit pouze s přednastavenými možnostmi ekvalizéru, nastavením xLOUD, které vylepší hlasitost reproduktoru (ačkoli to není moc znát) a tím to končí. Lépe je na tom knihovna, kde si můžete seřadit podle interpretů, alb nebo playlistů skladby ve formátech mp3, aac, wav a wma.

Hudební vlastnosti telefonu doplňuje integrované FM rádio, se kterým se však nepracuje zrovna nejpohodlněji, svou funkci však splní. Lépe je na tom funkce TrackID, která dokáže rozpoznat skladbu nahranou ať už z rádia nebo z televizoru. Nahraný vzorek pošle na internet a zpět vám přijde název skladby, o kterou se jedná.

Samostatný videopřehrávač bychom v základní výbavě hledali marně a tak nezbývá než se spolehnout na galerii médií. Přehrávač videa v galerii je opravdu primitivní – nenabízí žádné možnosti nastavení, pouze tři tlačítka pro ovládání přehrávače. Samotné zobrazení je vylepšeno technologií Bravia, o které jsem se zmiňoval výše. Malou perličkou je možnost upravení délky videa pomocí editoru. Nečekejte však žádné efekty a podobně – můžete pouze vystřihnout část z nějakého delšího videa a tím to končí. Přehrát můžete videa ve formátu mp4 a 3gp, na avi zapomeňte. Stačí ale stáhnout přehrávač z Android Marketu a nepříjemnost je zapomenuta.

Zmínil jsem se o galerii médií. Ta do sebe kromě videí integruje také fotografie. Galerie je stejná, jako v každém jiném Androidu (mimochodem je předmětem sporu mezi Applem a Googlem) a můžete do ní integrovat fotografie nejen ze zařízení, ale také z online úložišť – Facebook, Picasa a podobně.

V této sekci ještě musíme zmínit internetový prohlížeč. Co k němu ale říct? Byl už popsán mnohokrát a stále je to jeden a ten samý skvělý Androidí prohlížeč, který je rychlý, poradí si s Flashem i s HTML5, dokáže otevírat více oken najednou, pracuje se záložkami, vyhledává text ve stránce a podobně. Když k tomu přidáme výkonný hardware, tak zde máme prohlížeč, který by si ve škole zasloužil čistou jedničku.

Internetový prohlížeč je zkrátka Androidí

Sociální sítě a zábava

Co se sociálních sítích týče, tak o těch už jsme se zmínili v souvislosti s rozhraním Timescape. Ta totiž bude nejspíš hlavním dějištěm pro všechny vaše sociální sítě a kontakt s okolním světem skrze tento smartphone. Timescape můžete také rozšířit o další moduly jako je Gmail, Hudba nebo Google Reader.

Rozhraní Timescape je velmi zajímavé, nýbrž na malém displeji dosti nepřehledné

V Sony Ericssonu Xperia mini pro je předinstalován jak Facebook, tak Twitter klient – i když Twitter lze ve výchozím stavu používat pouze skrze Timescape. Příjemná je funkce „Hudba a videa přátel“, která ze zdi Facebooku vybere ty skladby a videa, která vaši přátelé nejčastěji sdíleli a která jsou nejoblíbenější. Příjemný způsob jak si zkrátit volné chvíle.

O dostatek zábavy se postará hlavně samotný Android, jelikož v něm nesmí chybět obchod s aplikacemi Android Market. Najdete na něm statisíce aplikací a her ke stažení a každý si tak jistě vybere podle svého. Sony Ericsson navíc svá zařízení rozšiřuje o další aplikace jako je například PlayNow – obchod s aplikacemi a multimédii přímo od SE nebo předinstalované PopCap Games – set více či méně zábavných her od PopCap.

Her si na Xperii mini pro můžete také užít dosytosti

Organizační funkce

Sony Ericsson Xperia mini pro není primárně určený jako pracovní nástroj, a tak nečekejme žádnou obří výbavu. Android nám nabízí některé organizační funkce z nichž nejdůležitější je asi kalendář. Ten nabízí klasické rozložení Agenda, Den, Týden nebo Měsíc, ale kvůli malé zobrazovací ploše rozhodně není zrovna z nejpřehlednějších.

Kalendář je na takto malém displeji celkem nepřehledný

Samozřejmostí je plná synchronizace kalendáře s Gmailem a nebo dalšími službami jako je například Exchange. Pomoci při synchronizaci může také aplikace Moxier Pro, která usnadňuje a zabezpečuje komunikaci právě s Exchange serverem. Dále zmiňme například opakovaný budík nebo software pro zabezpečení McAfee.

Zprávy a kontakty

Zprávy jsou v telefonu opět vyvedeny čistě v duchu Androidu, takže zde nečekejme žádná překvapení. Gmail klient nabízí přehledně zobrazené emaily roztříděné do jednotlivých složek stejně jako v počítačovém prohlížeči, nechybí hvězdičky ani štítky. Samostatný emailový klient dokáže pracovat s protokoly POP i IMAP nebo s Exchange účtem.

U jednotlivých kontaktů můžete vidět také historii komunikace nebo přímo jejich aktivitu například na FB

SMS zprávy jsou standardně zobrazovány ve formě konverzací s jednotlivými kontakty, můžete si nastavit předmět konverzace a pokud připojíte nějakou přílohu, zprávy se automaticky změní na MMS. Nechybí samozřejmě možnost přidat více příjemců nebo stávajícího příjemce upravit.

U kontaktů je situace opět stejná jako u většiny Androidů. Aplikace je rozdělena celkem na 4 části. První je telefon, kde nalezneme klasický číselník pro vytáčení hovorů. Druhou částí je protokol hovorů, kde naleznete seznam všech přijatých, zmeškaných a ochozích hovorů. Třetí částí jsou samotné kontakty. Ke každému kontaktu můžete přidat hromadu detailů – emailovými adresami a telefonními čísly počínaje, poštovní adresou nebo přezdívkou konče. Poslední část aplikace je záložka oblíbené, kam si můžete přesunout své oblíbené kontakty abyste je měli hezky pohromadě.

GPS a datová výbava

Sony Ericssonu Xperia mini pro samozřejmě nesmí chybět ani čip A-GPS, díky kterému můžete používat například nativní aplikace Google Maps. Ta již několik měsíců umožňuje také navigovat v ČR. Nechybí veškeré pokročilé funkce Google Maps jako je 3D zobrazení, Latitude nebo zobrazení vrstev. Díky silnému hardwaru je veškerý pohyb po mapách hezky plynulý a bez sekání. I samotný A-GPS čip pracuje s dobrou přesností a nalezení satelitů je většinou otázka několika sekund.

Google Maps jsou velice užitečná aplikace

Datová výbava je dalším plusem ve výbavě Sony Ericssonu Xperia mini pro. Poradí si jak ve čtyřech pásmech GSM sítí, tak ve dvou pásmech sítí 3G. GPRS i EDGE jsou shodně třídy 10, HSDPA se může pochlubit maximální rychlostí až 7,2 Mbps, HSUPA pak solidními 5,76 Mbps. Ve výbavě samozřejmě nechybí ani Wi-Fi podporující protokoly 802.11 b/g/n nebo Bluetooth, (bohužel pouze ve verzi 2.1).

Konkurenční telefony s QWERTY klávesnicí

HTC ChaCha, HTC Desire Z, Samsung Wave Pro, Nokia C6-00 - hlavní rivalové Xperie mini pro

Recenze HTC ChaCha – Pisálek pro teenagery
Recenze HTC Desire Z: recenze pisálka s Androidem
Recenze Samsung Wave 533 – Bada pro pisálky
Recenze Nokia C6: recenze zadýchaného Symbianu

Závěr

Sony Ericsson Xperia mini pro má velmi dobře našlápnuto aby se stal skutečným trhákem. Kompaktní rozměry a skvělá klávesnice společně s bohatou výbavou obsahující 1GHz procesor, kvalitní 5Mpx fotoaparát nebo odladěný a svižný systém doplněný o příjemné uživatelské rozhraní – to vše jsou argumenty, které hovoří jasně ve prospěch tohoto trpaslíka. Když k tomu přidáme ještě cenu pohybující se kolem 6 000 Kč pak věřím, že mnoho uživatelů se nemůže dočkat, až si svou malou Xperii mini pro ponese domů. Nevýhody jsou skutečně zanedbatelné a Sony Ericsson Xperia mini pro je, alespoň pro mne, jedním z nejlepších Android smartphonů nejen co se týče poměru cena/výkon, které můžete na trhu dnes sehnat.

sony-ericsson-xperia-mini-pro
Klady
  • kvalitní konstrukce
  • povedená klávesnice
  • fotoaparát se schopností nahrávat HD video
  • odladěný OS
  • velmi příznivá cena
  • kompaktní rozměry
Zápory
  • mírná vůle v zavřeném stavu
  • špatně odnímatelný zadní kryt
Diskuze ke článku
Pepa
Pekna recenze pekneho telefonu :). Uz jen ty zetony a je doma :).

Chtel bych se jeste jednou zeptat-nemeli jste moznost otedtovani s bezdratovymi sluchatky MW600? nebo kdokoliv? Ne, ze by to neco zmenilo-ten telefon bude muj, ale bylo prijemnym prekvapenim, kdyby byla plna kompatibilita (track id, caller id)
p3dro
Hardvérová spúšť fotoaparátu rovno spustí aplikáciu fotoaparátu, alebo je nutné aplikáciu spustiť ručne a hardvérová spúšť dokáže iba vyfotografovať?
Eva
Dobrý den, zajímalo by mě, jestli na černém mobilu nezůstávají otisky prstů.
cendoslav
Zdravím vás.
Mne by zajímalo, jdeli ovlivnit zda dostanu mobil Mini Pro s QWERTY nebo QWERTZ klácesnicí? Někomu se zadaří tak, někomu onak. Jak to je? Děkuji.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze