Sony Ericsson Xperia mini
recenze

Sony Ericsson Xperia mini

Malý velký mobil
115

Nástupci oblíbených malých Xperií z loňského roku se začaly prodávat a mají od začátku zaděláno na ještě větší úspěch. Xperia mini láká na výkonný 1 GHz procesor, jemný displej nebo nejnovější Android s krásně upraveným prostředím. Má opravdu zaděláno na bestseller?

Sony Ericsson Xperia mini - oficiální fotografie

Malé Xperie z loňského roku se staly velmi úspěšnými modely. Jenže svou malou velikost byly nuceny vykoupit slabším hardwarem a velmi malým displejem. Letošní malé Xperie ale dospěly, a to doslova. Zachovávají malé rozměry, ale výbavou se mohou s klidem postavit i mnohem dražším přístrojům. Však uznejte sami, když se dnes recenzovaná Xperia mini může chlubit 1 GHz procesorem, grafickým akcelerátorem, 512 MB RAM či nejnovějším Androidem. Sony Ericsson skvělou výbavou pojistil neméně skvělou cenu, která při zahájení prodeje byla hluboko pod hranicí pěti tisíc korun. Automaticky se tak Xperia mini stala královnou střední třídy, kde zatím nenachází konkurenta. Bude dnešní recenze ve znamení krasojízdy, nebo přeci jen najdeme nějaký vážný nedostatek?

Technické parametry Sony Ericsson Xperia mini

Kompletní specifikace
Konstrukce88 × 52 × 16 mm, 99 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 3" (320 × 480 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), LED dioda, autofocus, video: 1 280 × 720 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm S2 QSD8255, CPU: 1×1 GHz, GPU: Adreno 205
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 320 MB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 2.1, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.0
Akumulátor1 200 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostsrpen 2011, ?

Sony Ericsson XPERIA mini (3D) – videopohled

Obsah balení

  • mobilní telefon Sony Ericsson ST15i Xperia mini
  • microUSB kabel
  • koncovku nabíječky
  • sluchátka
  • paměťovou kartu 2GB
  • náhradní zadní kryt
  • ochranou fólii na displej

Základní balení je poměrně bohaté

Sony Ericsson Xperia mini vs. Sony Ericsson Xperia X10 Mini

Sony Ericsson Xperia mini Sony Ericsson Xperia X10 Mini
rozměry 88 x 52 x 16 mm 83 x 50 x 16 mm
hmotnost 99 gramů 88 gramů
baterie Li-Ion 1200 mAh Li-Ion 950 mAh
displej (typ) TFT BRAVIA TFT
displej (velikost, rozlišení) 3" 320 x 480 px 2,55" 240 x 320 px
procesor Qualcomm QSD8255 1GHz Qualcomm MSM7227 600MHz
Grafická akcelerace Adreno 205 Adreno 200
Fotoaparát 5 Mpx 5 Mpx
Záznam videa 1280 x 720 px 640 x 480 px

Design a konstrukce: prcek co padne do ruky

V dnešní recenzi se asi často neubráním srovnání s loňským modelem. Ten byl totiž opravdu minimalistický a působil skoro jako hračka pro děti. Xperia mini už působí o poznání vyspěleji. Sony Ericsson vsadil na kombinaci zaoblených a ostrých hran. Záda jsou tedy zaoblené, díky čemuž padnou do ruky a přední strana nabízí ostřejší linie. Vzhledem k ceně nepřekvapí, že mezi použitými materiály je dominantní plast. Ten je však kvalitní a ani po několika týdnech se nikde neodřel. Stejně jako loni i letos výrobce přibalil náhradní zadní kryt jiné barvy. V našem balení s bílou Xperií mini se nachází ještě velmi efektní vínový kryt. Opět nekryje jen záda ale z části i boky telefonu. Zmíním, že zatímco standardní bílý kryt je z matného plastu, vínový je lesklý.

Sony Ericsson Xperia mini v elegantní bílé barvě

Nyní se dostávám k samotným rozměrům. Ty jsou samozřejmě větší, než u předchůdkyně. Nejvíce patrná je výška telefonu činící 88 milimetr (o 5 mm více). Dva milimetry nabral nový model do šířky. Naopak tloušťka zůstala na 16 milimetrech. Stále je Xperia mini docela baculatá. Na druhou stranu si neumím představit, jak bych ji jako velmi tenkou držel. Větší displej a silný procesor by dávaly tušit, že se to vše negativně podepíší na hmotnosti. Nárůst 11 gramů na současných 99 gramů ale není nijak výrazný a Xperia mini se stále řadí k nejlehčím smartphonům.

Přední stranu z velké části zabírá displej. Zde musím Sony Ericsson pochválit, neboť využil opravdu maximum možné plochy. Nad displejem je nenápadný reproduktor a čidla osvětlení a přiblížení. Na rozdíl od Xperie mini pro ale chybí přední kamerka pro videohovory, což může být škoda. Těsně pod displejem nechybí logo Xperia a trojice známých tlačítek. Pokud si vzpomínáte, loni je Xperia X10 Mini měla hardwarová. Xperia mini má hardwarové jen středové tlačítko s domečkem. To je velké a krásně se tiskne. Zbylá dvojice je již senzorová. Naštěstí je kolem nich dostatek místa a jsou dobře ovladatelná.

Pravý a levý bok vypadá zejména s vínovým krytem velmi efektně. Sony Ericsson totiž přidal ještě stříbrnou linku oddělující zadní kryt od přední části. Ve výsledku se tak na bocích střídají tři barvy. Do stříbrného pruhu je na pravé straně zasazena spoušť fotoaparátu a dvojtlačítko regulující hlasitost. Levá strana je holá. Na horní straně je odemykací, případně vypínací klávesa a malá LED dioda, která informuje o zmeškaných událostech. Nyní poprosím fanfáry. Hudební 3,5 mm jack konektor je na spodní straně. Jinými slovy na nejideálnějším místě pro případ, že telefon nosíte v kapse. Vedle hudebního jacku se pod krytkou nachází microUSB konektor. Krytka vypadá bytelně, ale přesto bych ji tam raději neměl. Její sundání jednoduše zdržuje při nutnosti rychlého připojení k počítači či nabíječce.

Boky telefonu zpestřuje stříbrná linka

Záda telefonu jsou klasicky, sonyericssonovsky prohnutá. Výhody z toho plynoucí jsou nasnadě. Telefon se lépe drží a dobře to vypadá. Nevýhodou je, že telefon „neposedí“. Při položení na stůl s ním budete mít nutkání točit jako s flaškou. Design zadního krytu je jinak velmi podobný Xperii X10 mini. Logo Sony Ericssonu, Xperie a čočka fotoaparátu, které sekunduje nápis HD, LED dioda a hlasitý reproduktor.

Třikrát hurá! 3,5 mm jack konektor se nachází na spodní straně

Dílenské zpracování je na velmi slušné úrovni. Už výše jsem se zmínil o kvalitě plastových materiálů. Nepatrného zavrzání si všimnete až při opravdu silném promačkání telefonu. V ten moment je ale nutné nutno si uvědomit, kolik že telefon stojí.

Baterie a výdrž: šlo by to lépe

Po sejmutí zadního krytu se před námi objeví Li-Ion akumulátor s kapacitou 1200 mAh. Pro srovnání je to o 250 mAh více, než měla předchůdkyně. Nic extra ovšem nečekejte a bude-li Xperia mini v zápřahu, vydrží sotva od rána do večera. Největším žroutem jsou zapnuté sítě třetí generace. Pokud tedy nepotřebujete rychlý internet a vystačíte si s EDGE, určitě 3G zakažte. Výdrž se prodlouží o několik hodin. Při testování jsem se byl schopen dostat i na dva dny. Znamenalo to omezit online provoz na nižší úroveň a e-mailové účty kontrolovat osobně, nikoli to nechat na automatice. Výdrž je tedy menším zklamáním, žravý Android se projevuje i zde a je škoda, že výrobce nepoužil silnější baterii.

Zvuk

Zvukový výstup je v Xperii mini rozhodně nadprůměrný. Hlasitý reproduktor dostává svému přívlastku a hraje hlasitě. Díky strategickému umístění telefon hraje i v případě, že jej položíte na stůl. Zvuku nechybí náznak hloubek a celkově je reprodukce rozhodně poslouchatelná. V základním balení objevíte i sluchátka. Tedy spíše parodii na sluchátka. Rozhodně doporučuji koupi vlastních. Xperia mini totiž nabízí kvalitní hudební výstup. Nechybějí hloubky, ale nezapomnělo se ani na středy a výšky. V podobné cenové relaci může Xperii mini konkurovat snad jen Nokia.

Displej: jemná BRAVIA

Výrazná změna se udála u displeje. Ten vyrostl a prošel podstatným zlepšením. Ale pěkně popořadě. Nejprve tedy úhlopříčka, která je nyní rovné 3 palce. To není mnoho, ale už je vše použitelnější. Dále tu máme rozlišení. U konkurence je běžné, že na podobnou úhlopříčku s klidem nasazuje hrůzné rozlišení 240 x 320 pixelů. Sony Ericsson ovšem použil o třídu vyšší – 320 x 480 pixelů. Výsledná jemnost je nádherná. Typově je displej sice „jen“ TFT, ovšem do vínku dostal technologii Sony BRAVIA, která vylepšuje kontrast. Při porovnání s obyčejným TFT Xperia mini jednoznačně vítězí.

Displej se Sony Ericssonu vyloženě povedl

Displej je krásně čitelný ze všech úhlů a při dostatečném jasu i na sluníčku. Zbývá dodat, že dotyková technologie je samozřejmě kapacitní (nehtem tedy ovládat nelze). Telefon na vaše dotyky reaguje přesně a spolehlivě.

Uživatelské prostředí: vyšperkovaný Android

Pryč jsou doby, kdy Sony Ericsson nabízel zastaralé verze operačního systému Android. Xperia mini disponuje verzi 2.3.3 Gingerbread a má přislíbené další aktualizace. Pokud si vzpomínáte, Xperia X10 Mini měla prostředí do značné míry upravené kvůli malému displeji. Na každou plochu se vešel jen jeden widget a v každém rohu mohla být jedna funkce. Na první pohled vypadá prostředí Xperi mini stejně. Jenže se událo mnoho změn. V každém rohu mohou být až čtyři funkce. Jakmile do daného rohu klepnete, zvětší se a vyberete si vámi požadovanou funkci. Celkem můžete mít tedy až 16 funkcí rychle po ruce.

Pohotovostní obrazovky
To ovšem není vše. Nijak omezeni nejste ani počtem widgetů. Na plochu jich můžete nasázet, kolik se jich jen vejde. Velmi důmyslně Sony Ericsson vyřešil problém s místem. Pokud by na jedné z pěti pohotovostních obrazovek widget překrýval nějaký roh s rychlým spouštěním zvolených funkcí, tak se roh jednoduše skryje. Jakmile se přesunete na obrazovku, kde je widgetů méně nebo jsou menší, roh se navrátí. Za toto řešení Sony Ericssonu tleskám.

Pohotovostní obrazovky a informační lišta

Jak jsem se již zmínil, pohotovostních obrazovek je celkem pět. Bohužel ale nejsou průchozí a musíte se vracet. Funguje multi dotykové gesto na zobrazení všech widgetů na obrazovkách. Vzhledem k malému displeji by se ale všechny widgety ani v menším „vydání“ na jeden displej nevešly. Sony Ericsson to vyřešil tak, že widgety poletují a navzájem se různě překrývají. Vypadá to efektně, ale praktická stránky trošku pokulhává.

Nechybí ani informační lišta, která by si ale zasloužila omlazovací kůru. Umí totiž jen to, k čemu byla před lety stvořena. O zmeškaných událostech vás informuje, ale nic víc nečekejte. Neuvidíte naposledy spuštěné aplikace ani vám nenabídne rychlé spuštění Wi-Fi či Bluetooth.

Hlavní menu a možnosti úpravy

Do hlavního menu se dostanete stiskem malých čtverečku v dolní části displeje. Menu je orientováno horizontálně, takže se pohybujete do stran. Tvořeno je maticí ikon v uspořádání 4x3. Po prvním zapnutí se menu skládá ze čtyř obrazovek, jejichž počet narůstá s počtem nainstalovaných aplikací. Pochvalu si výrobce zaslouží za možnost úpravy menu. Seřadit aplikace můžete abecedně, dle frekvence využívání nebo chronologicky. Pokud jste si nevybrali, nezoufejte. Menu si klidně můžete srovnat dle vlastní libosti. K úplné dokonalosti chybí už jen možnost vytvářet složky.

Výkon

Hardwarové parametry Xperie mini jsou v dané cenové relaci jedním slovem úžasné. Malé tělo, displej s nižším rozlišením, než je běžné u dražších telefonů a přesto jednojádrový procesor s taktem 1 GHz, grafický akcelerátor Adreno 205 a 512 MB RAM. K tomu si připočtěte doslova učebnicovou odladěnost systému Android. Výsledkem je krásná plynulost. Na nic se nečeká, animace netrhají. Pastva pro oči. Z paměti RAM je uživateli k dispozici 335 MB RAM. Po náběhu systému zbývá většinou zhruba 120 MB RAM. Provedli jsme také několik benchmarků. Výsledky si můžete prohlédnout na přiložených screenshotech.

Využití pamětí a benchmarky - SmatrBench 2011, AnTuTu a Quadrant

Fotoaparát: asi se šetřilo

Integrovaný fotoaparát nabízí rozlišení 5 megapixelů, automatické ostření i přisvětlovací LED diodu. Shodné parametry měla i Xperia X10 mini. Změnou prošlo menu fotoaparátu, které je shodné s velkými Xperiemi. K dispozici tak konečně máte hlubší nastavení. Vhod přijde i spoušť fotoaparátu, která ale není příliš pohodlná. Je sice dvoupolohová, ale dvě polohy příliš nepoznáte. Každopádně je ale fotografování pohodlnější než pouze se softwarovou spouští.

Prostředí fotoaparátu

Nepříjemné překvapením mě čekalo u kvality snímků. Loňské malé Xperie totiž fotily úžasně. Nevím, zda byl problém nastavenou laťku udržet, nebo Sony Ericsson jen šetřil. V každém případě je kvalita fotografií v porovnání s loňskými modely o třídu níž. Výsledné snímky mají vyšší kompresi a detaily se tak troch ztrácejí. Věrné je ale podání barev. Je ovšem dost možné, že kvalitu fotografií zvedne jedna z aktualizací. Nutné je opět připomenout, že před sebou máme telefon za 4 500 Kč. Všichni konkurenti navíc nabízejí horší fotoaparáty.

Ukázkové fotografie


Xperia mini sice fotí o něco hůře než předchůdkyně, ale stále předčí svou konkurenci

Reputaci si Xperia mini napravuje v nahrávání videa. Rozlišení 1280 x 720 a plynulost 30 snímků za vteřinu je ve střední třídě nevídané. Výsledná kvalita sice neaspiruje na titul nejkrásnější HD video z telefonu, ale rozhodně jde o lepší průměr. Rozhodně potěší kontinuální zaostřování.

Sony Ericsson Xperia mini – testovací video

Multimédia: výkon potěší

Hudební přehrávač si Sony Ericsson upravil mírně podle sebe - přesně pro potřeby Xperie mini. Základní obrazovka obsahuje dvě záložky v horních rozích pro vstup do knihovny a do seznamu aktuálně přehrávaných skladeb. Dále pak pouze tři velká tlačítka pro ovládání přehrávače, časovou lištu a obrázek alba. Jednoduché, avšak plně dostačující.

Přehrávač si Sony Ericsson upravil dle svého

Co však už tolik dostačující není, je nastavení. To je u hudebního přehrávače velmi strohé a tak se budete muset spokojit pouze s přednastavenými možnostmi ekvalizéru, nastavením xLOUD, které vylepší hlasitost reproduktoru (ačkoli to není moc znát) a tím to končí. Lépe je na tom knihovna, kde si můžete seřadit podle interpretů, alb nebo playlistů skladby ve formátech mp3, aac, wav a wma.

Hudební vlastnosti telefonu doplňuje integrované FM rádio, se kterým se však nepracuje zrovna nejpohodlněji, svou funkci však splní. Lépe je na tom funkce TrackID, která dokáže rozpoznat skladbu nahranou ať už z rádia nebo z televizoru. Nahraný vzorek pošle na internet a zpět vám přijde název skladby, o kterou se jedná. Funkce, která neodmyslitelně patří k Sony Ericssonům už po dlouhá léta.

Samostatný videopřehrávač bychom v základní výbavě hledali marně a tak nezbývá než se spolehnout na galerii médií. Přehrávač videa v galerii je opravdu primitivní – nenabízí žádné možnosti nastavení, pouze tři tlačítka pro ovládání přehrávače. Samotné zobrazení je vylepšeno technologií Bravia, o které jsem se zmiňoval výše. Malou perličkou je možnost upravení délky videa pomocí editoru. Nečekejte však žádné efekty a podobně – můžete pouze vystřihnout část z nějakého delšího videa a tím to končí. Přehrát můžete videa ve formátu mp4 a 3gp, na avi zapomeňte. Stačí ale stáhnout přehrávač z Android Marketu a nepříjemnost je zapomenuta. Problémy nečiní přehrávání HD videí. Osobně si však myslím, že to mnoho lidí na malém displeji nevyužije.

Do této kategorie rozhodně patří také hry. V telefonu dostanete nainstalovaný balíček několika jednoduchých her, které vás zřejmě brzy omrzí. Z Android Marketu si však snadno stáhnete spousty her. Nemusíte se nijak omezovat. Xperia mini zvládne i náročné 3D hry. Ačkoli to vypadá, že by se z Xperie mini mohlo s přimhouřením očí stát nouzové herní zařízení, není tomu tak. Například vývojové studio Gameloft, které vydává špičkové tituly, nepodporuje rozlišení displeje 320 x 480 pixelů. Je to škoda, výkonově by Xperia mini dané hry utáhla. Nezbývá než doufat, že se vývojáři umoudří. Pokud se tak nestane, musíte spoléhat na neoficiální porty her.

Her si na Xperii mini pro můžete také užít dosytosti

Telefonní funkce

U kontaktů je situace opět stejná jako u většiny Androidů. Aplikace je rozdělena celkem na 4 části. První je telefon, kde nalezneme klasický číselník pro vytáčení hovorů. Druhou částí je protokol hovorů, kde naleznete seznam všech přijatých, zmeškaných a odchozích hovorů. Třetí částí jsou samotné kontakty. Ke každému kontaktu můžete přidat hromadu detailů – emailovými adresami a telefonními čísly počínaje, poštovní adresou nebo přezdívkou konče. Poslední část aplikace je záložka oblíbené, kam si můžete přesunout své oblíbené kontakty abyste je měli hezky pohromadě.

Zprávy, e-mail a sociální sítě

Malý displej si žádá úpravy klávesnice. Asi nejlepší volbou je alfanumerická klávesnice známá už z Xperie X10 Mini. Píše se na ní dobře a v podstatě bez překlepů, zejména máte-li nastavenou hmatovou odezvu. Tuto skutečnost jsem si ozkoušel u více lidí a všichni se s klávesnicí poměrně rychle sžili. Pro „šílence“ je připravena i QWERTY klávesnice. V režimu na šířku se na ní při troše šikovnosti dá psát. Ale chtěl bych vidět toho, kdo by dokázal psát na QWERTY klávesnici v režimu na výšku.

Psaní na alfanumerické klávesnici je pohodlné

Zprávy jsou v telefonu opět vyvedeny čistě v duchu Androidu, takže zde nečekejme žádná překvapení. Gmail klient nabízí přehledně zobrazené emaily roztříděné do jednotlivých složek stejně jako v počítačovém prohlížeči, nechybí hvězdičky ani štítky. Samostatný emailový klient dokáže pracovat s protokoly POP i IMAP nebo s Exchange účtem.

SMS zprávy jsou standardně zobrazovány ve formě konverzací s jednotlivými kontakty, můžete si nastavit předmět konverzace a pokud připojíte nějakou přílohu, zprávy se automaticky změní na MMS. Nechybí samozřejmě možnost přidat více příjemců nebo stávajícího příjemce upravit.

Co se sociálních sítích týče, tak o těch už jsme se zmínili v souvislosti s rozhraním Timescape. Ta totiž bude nejspíš hlavním dějištěm pro všechny vaše sociální sítě a kontakt s okolním světem skrze tento smartphone. Timescape můžete také rozšířit o další moduly jako je Gmail, Hudba nebo Google Reader.

V Sony Ericssonu Xperia mini je předinstalován jak Facebook, tak Twitter klient – i když Twitter lze ve výchozím stavu používat pouze skrze Timescape. Příjemná je funkce „Hudba a videa přátel“, která ze zdi Facebooku vybere ty skladby a videa, která vaši přátelé nejčastěji sdíleli a která jsou nejoblíbenější. Příjemný způsob jak si zkrátit volné chvíle.

Organizační funkce

Sony Ericsson Xperia mini není primárně pracovní nástroj, a tak nečekejme žádnou obří výbavu. Android nám nabízí některé organizační funkce, z nichž nejdůležitější je asi kalendář. Ten nabízí klasické rozložení Agenda, Den, Týden nebo Měsíc, ale kvůli malé zobrazovací ploše rozhodně není zrovna z nejpřehlednějších. Mírného zlepšení docílíte přetočením telefonu na šířku.

Samozřejmostí je plná synchronizace kalendáře s Gmailem a nebo dalšími službami jako je například Exchange. Pomoci při synchronizaci může také aplikace Moxier Pro, která usnadňuje a zabezpečuje komunikaci právě s Exchange serverem. Dále zmiňme například opakovaný budík nebo software pro zabezpečení McAfee.

GPS, datové a internetové funkce

Základní výbavou každého Android telefonu je čip A-GPS. Nejinak tomu je u Xperie mini. I s ní tak můžete využívat přeinstalovanou aplikaci Google Maps, která již nabízí plnohodnotné navigování a stahování částí map do paměti telefonu. Dále nechybí veškeré pokročilé funkce Google Maps jako je 3D zobrazení, Latitude nebo zobrazení vrstev. Díky silnému hardwaru je veškerý pohyb po mapách hezky plynulý a bez sekání. I samotný A-GPS čip pracuje s dobrou přesností a nalezení satelitů je většinou otázka několika sekund.

Google Maps jsou velice užitečná aplikace

Datová výbava je dalším plusem ve výbavě Sony Ericssonu Xperia mini pro. Poradí si jak ve čtyřech pásmech GSM sítí, tak ve dvou pásmech sítí 3G. GPRS i EDGE jsou shodně třídy 10, HSDPA se může pochlubit maximální rychlostí až 7,2 Mbps, HSUPA pak solidními 5,76 Mbps. Ve výbavě samozřejmě nechybí ani Wi-Fi podporující protokoly 802.11 b/g/n nebo Bluetooth 2.1.

Internetový prohlížeč se nijak neliší od toho, jaký nabízejí vyspělé telefony s Androidem. Nechybí tak ani podpora Flashe, HTML5 či více oken. Díky 1 GHz procesoru je vše rychlé a plynulé. Jedinou vadou na kráse je tak displej. Stránky musíte přibližovat. To je ovšem daň za malé rozměry telefonu.

Závěrečné zhodnocení: královna střední třídy

Dle očekávání se Sony Ericsson Xperia mini stává hitem. Její skvělá výbava čítající rychlý procesor, kvalitní displej, slušný fotoaparát a veškerou funkční výbavu, je velkým lákadlem. Třešničku na dortu nasadil sám výrobce, když oznámil cenu. V ten moment bylo jasné, jak velký zájem o novinku bude. Aktuálně se Xperia mini prodává za zhruba 4 500 Kč. Netřeba dlouze přemýšlet – nic lepšího do 5 tisíc korun neseženete. To samé mohu zopakovat a jen změnit cenový strop na 6 tisíc korun. Sony Ericsson Xperia mini totiž nabízí výbavu, o které se konkurenci může jen zdát a prozatím to vypadá, že bude střední třídě nějaký ten pátek kralovat.

Poněkud obtížně se hledají potenciální konkurenti. Nabízí se například HTC Wildfire S. Ten nabídne o trochu větší displej. Zbylá výbava je ale horší a cena vyšší. Podobná situace panuje kolem modelů LG Optimus One nebo Samsung Galaxy Gio. Oba dva jsou oproti Xperii mini žalostně pomalé, hůře fotí a přitom se prodávají za stejnou cenu. Sečteno a podtrženo, nevadí-li vám o něco menší rozměry, je Xperia mini jasnou volbou.

HTC Wildfire S, LG Optimus One, Samsung Galaxy Gio
sony-ericsson-xperia-mini
Klady
  • velmi nízká cena
  • odladěný operační systém Android
  • záznam HD videa
  • grafický akcelerátor
  • 1 GHz procesor s 512 MB RAM
  • malé rozměry
  • kvalitní konstrukce
Zápory
  • jen průměrný fotoaparát
  • slabší výdrž baterie na jedno nabití
Diskuze ke článku
fred
Tento telefon sa mi velmi paci, ale asi pockam na xperia active
Jakub
Telefon vlastním 3 týden a nemužu si ho vynachválit, konstrukce, lcd, vyladěnost systému, zvuk. výstup je parádní. Akorát nechápu proč takovej telefon stojí tak málo.. ne že bych si stěžoval ale tak SE moc nevydělá :D
Market
Dobrý den můžu se zeptat jak do telefonu dostanu novej android market jaký je na fotkách? Mám mini ale market je tam klasickej starej :)
mike
Konečně česká recenze, které rozumím. No starou X10 mini jsem neměl, takže nevím jak fotí, ale fotky z téhle MIMI mi připadají za tuhle cenu perfektní. Barvy a ostrost. Paráda. Stále nevěřím, že telefon stojí opravdu tak málo. Navíc je náádherná. Konstrukce vypadá opravdu precizně. Jinak 1GHz procesor za tak malou cenu??? Za 3 dny výplata, dlouho hledám novej foun, kterej jde s dobou, ale není velkej jak stará kalkulačka s goniometrickými fcemi. A 4litry klidně za mobil (v dnešní době) klidně oželím. A věřím, že mi vydrží dlouho, co taky chcete dnes u těch mobilů dalšího vymýšlet. Pro mě za 1:-)
P.S. Autora článku musím pochválit a velmi povedenou recenzi. Dozvěděl jsem se vše, co jsem potřeboval vědět a velmi dobře se četla. :-)
Kdo souhlasí s mým názorem, dejte Like :-D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze