Seznam žaluje Google a Apple má nová sluchátka

mNews
Seznam žaluje Google a Apple má nová sluchátka
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • 9 miliard korun žádá Seznam jako náhradu škody po Googlu
  • Apple představil bezdrátová sluchátka AirPods Max za 16,5 tisíc korun
  • mNews přináší výběr těch nejzajímavějších zpráv z uplynulého roku

Vítejte u mNews, dnes si povíme o právě představené novince od Applu, ukážeme si připravovaný telefon od Samsungu a nemine nás Google ani Seznam.

Seznam žaluje Google a Apple má nová sluchátka – mNews

AirPods Max s ANC jsou drahá

Apple představil nová sluchátka a dle očekávání jsou… drahá. AirPods Max jsou velká náhlavní bezdrátová sluchátka, která mají nabídnout vysokou kvalitu zvuku. Apple samozřejmě nešetří superlativy. Samozřejmostí je pak aktivní potlačení hluku. K dispozici budou od 22. prosince za 16,5 tisíc korun. Ještě upozorním, že k používání potřebujete zařízení od Applu s nejnovějším systémem.

Galaxy A52 5G se odhaluje

Do redakce nám již dorazil Galaxy A42 5G a na internet se pomalu dostává i nástupce nejpopulárnějšího Samsungu ze střední třídy, teda A52, rovněž s podporou 5G. Očekává se 6,5" Super AMOLED displej a 4 fotoaparáty na zádech v trochu přepracovaném modulu. V telefonu by neměl chybět 3,5mm jack pro sluchátka. Více informací se snad dozvíme již z kraje roku.

Co jsme Googlili v roce 2020

Jedním z nejzábavnějších článků je každý rok ohlédnutí za nejvyhledávanějšími trendy na Googlu. Nikoho asi nepřekvapí, že dominuje koronavirus, který se také stal nejhledanějším trendem, na paty mu šlapou jen volby v USA. Nejhledanějšími osobnostmi jsou dva bývalí ministři zdravotnictví, Roman Prymula a Adam Vojtěch. Ten současný se dostal na 8. místo. Pokud vás zajímají další, klikněte na odkaz.

Seznam.cz požaduje náhradu škody od Googlu

Seznam vyzval Google k náhradě škody ve výši 9 miliard korun, jinak hodlá spor řešit soudní cestou. Seznam argumentuje, že Google zneužívá svého dominantního postavení na trhu a brání v rozšiřování aplikací Seznamu na zařízení se systémem Android. Ve výzvě mimo jiné zmiňuje, že kvůli neférovým podmínkám není možné navázat spolupráci s výrobci telefonů, kdy Google podmiňuje používání svých služeb. Jednoduše řečeno – kdo chce v telefonu Google Play, ten musí mít hledání a obchod od Googlu jako výchozí. Bude velmi zajímavé sledovat, jak se spor bude vyvíjet.

A je toho více. Do Česka se konečně dostala herní platforma Google Stadia, Samsung představil plán distribuce Androidu 11 pro své telefony a zajímat by vás mohlo i jaký výkon nabídne připravovaný Snapdragon 888.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze